Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>GÜNDEM
9 Mart 2010 Salı - 08:51

ALVARLI EFE YILINA DESTEK YAĞIYOR!

DOSİAD'IN yaptığı "2011 Alvarlı Efe yılı İlan Edilsin" teklifine şehrin etkili kesimlerinden destek yağıyor. Palandöken Gazetesi yazaralarından Vedat Aydın da bu haftaki yazısında "Bu şehrin ruh köküne ait önemli bir damar olan Alvarlı Efe'nin engin bilgisi ve evrensel mesajları geniş kitlelere ulaştırılmalıdır" diyerek teklifi her kesimin desteklemesi gerektiğinin altını çiziyor.

ALVARLI EFE YILINA DESTEK YAĞIYOR!

 

VEDAT AYDIN'IN KALEME ALDIĞI  "2011 ALVARLI EFE YILI" BAŞLIKLI YAZI..

Malum Erzurum, önümüzdeki yıl Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Bu meyanda birkaç yıldır şehrimizde önemli yatırımlar yapılmaktadır. Merkezi hükümetin bu konuya gereken hassasiyeti gösterdiğini bizzat Sayın Başbakan'ın açıklamalarından görebiliyoruz. Spordan sorumlu Bakan ve görevli bürokratların yapımı devam eden tesislere gösterdikleri ilgi de bu hassasiyetin varlığına işaret ediyor.
Günümüzde sporun önemi inkâr edilemez. Gençlerin ruh ve beden sağlığını muhafaza etmek için spor önemli bir araçtır. Bu bakımdan anne ve babaların çocuklarını spora yönlendirmeleri asrımızın tehlikeli yönelimlerine karşı da bir tedbir olarak düşünülmelidir. 2011 kış oyunları Erzurum açısından bir avantajdır şüphesiz. Bu avantajı kalıcı ve sürekli hale getirebilmek için 2011 sonrasının iyi programlanması kaçınılmazdır. Devasa tesislerin işlevsel olabilmesi için şehrin yöneticilerinin ve sivil toplum örgütlerinin bu manada çalışma yapmaları gerekir. Alt yapısı güçlü kulüpler oluşturularak sporcu yetiştirilmeli, bu tesislerden istifade edenlerin sayısı artırılmalıdır.  
2011'de yapılacak Üniversiad oyunlarıyla birlikte Erzurum'un dünya çapında bir tanıtım imkânına kavuşacağı da önemli bir husustur. Ne var ki, bu konuda yeteri kadar bir tanıtımın yapıldığı söylenemez. Şunun şurasında yarışmaya bir yıldan az bir süre kalmasına rağmen THY'lerinin uluslar arası uçuş yapan uçaklarında "Erzurum 2011 Üniversiad" ile ilgili tanıtımların yapılmadığı görülmektedir. Şehirde de gözle görülür biçimde bir tanıtımın yapıldığı söylenemez. Spor yapmak için gelecek yabancı misafirlerin şehrin değişik kademelerinden hizmet alacağı düşünüldüğünde bu konuda da hazırlıkların iyi durumda olduğu söylenemez. Örneğin, lokantada yemek yiyen sporcuyla iletişim kurabilecek garsonların dil eğitimine tabi tutulduklarını şimdiye kadar duymadık. Keza taksiciler, otel görevlileri, mücevher satan esnaf (özellikle Rüstempaşa esnafı) bu kategoride değerlendirebileceğimiz kesimlerdir. 
Hazır Erzurum 2011 Üniversiad ile adını dünyaya duyuracakken, en dikkat çeken teklif DOSİAD Başkanı Sayın İbrahim Aydemir'den geldi. 2011 yılının Alvarlı Efe yılı olmasını teklif eden Aydemir, müktesebatına yakışır bir perspektifle konuyu gündeme taşımıştır. Zira Erzurum'un tarihi ve kültürel birikimi görmezden gelinerek sadece tek taraflı yapılacak tanıtımların kadük kalacağı izahtan varestedir. Teklif yeni olmasına rağmen şimdiden şehrin entelektüel çevrelerinde büyük bir heyecan yarattığını söylemeliyiz. Aydemir'in teklifinden hemen sonra gazetemiz başyazarı Sayın Mehmet Şener de bu teklife destek verdiğini köşesinde açıkladı. Bu teklifin kamuoyunda daha yaygın paylaşılması durumunda geniş kitlelerce kabul göreceği muhakkaktır. Bu şehrin ruh köküne ait önemli bir damar olan Alvarlı Efe'nin engin bilgisi ve evrensel mesajları geniş kitlelere ulaştırılmalıdır. 
Modern dünyanın yaşadığı bunalımın temelinde yatan dünyevileşme sayesinde insanların hedefsiz ve mutsuz oldukları, sürekli olarak bir arayış içerisinde bulundukları ama nereye yöneleceklerini bir türlü kestiremedikleri inkâr edilemez. İşte Alvarlı Efe, çağlar ötesine seslenen mesajlarıyla modern insana yol gösteriyor.  Metafizik derinliği bugün hak ettiği ölçüde ne akademik çevrelerce, ne de geniş kitlelerce ele alınıp incelenmemiş olan Alvarlı Efe'nin öğretisinin hak ettiği biçimde dünyaya tanıtılması gerekmektedir. Bu bakımdan Sayın Aydemir'in teklifi ciddiye alınmalı, bu konuda sorumluluk mevkiinde bulunanlar hemen girişimlere başlamalıdırlar.
Eserleriyle yüzyıllardır insanlığa seslenen İbn Arabi, Mevlana Celaleddin, Yunus Emre gibi büyük zatların açtığı yolun son temsilcilerinden Alvarlı Efe'nin mesajlarına sadakat gösterenlerin bu teklifi hayata geçireceklerine olan inancımı belirtmek istiyorum.

 
MURAT KILIÇ NET KONUŞTU: ERKEN SEÇİM YOK!
 
İŞTE MİLLİ DURUŞ BU...
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Aktaş 15 Mart 2010 Pazartesi 16:08

“Aşk u misk olmaz nihan ânı bilür hak-i cihan Âşık-i bîçâreye mümkün müdür ihfâ-yi aşk” Büyük insan Alvarlı Efe Hazretlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Bu teklifi bende canı gönülden destekliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Büyük İnsan 10 Mart 2010 Çarşamba 08:59

Alvarlı Efe Hazretleri büyük bir insandır. Semanın yıldızlarından bir tanesidir. Onun öğretilerini tüm dünyanın duyması büyük bir şanstır. Bu yüzden Alvarlı Efe Yılı'nı gündeme getirenlere, destek verenlere minnettarız. Şehrimizin sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket ederek bu konuya sahip çıkmaları gerekir. ETSO, MÜSİAD, ERVAK, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatlarlar Odası ve diğerleri... Allah bu yıldız insanları eksik etmesin dünyamızdan.

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa Söylemez 10 Mart 2010 Çarşamba 06:40

Bu dünya fanidir fani, Gönül aldanma aldanma İskender Süleyman hani Gönül aldanma aldanma Alvarlı Efem böyle söylüyor. Yürekten destekliyorum bu teklifi. 2011 yılı Alvarlı Efe yılı olmalı.

Yorumu oyla      0      0  
DADASKENTLİ 9 Mart 2010 Salı 12:42

ZATEN BEN HEP ŞUNU ANLAMAMIŞIMDIR. ERZURUM EVLİYALAR YATAĞI FİLAN DERİZ DE BİR ELAZIĞLILAR KADAR ARAP BABA MİSALİ BİZE AİT BİRİNİ TANITAMAMIŞIZDIR. BU DÜŞÜNCEYİ DESTEKLİYORUM. BELKİ BU SAYEDE İYİ BİR İŞ YAPILMIŞ OLUR.

Yorumu oyla      0      0  
çetin konur 9 Mart 2010 Salı 12:34

Ya arkadaş, bırakın siyaseti miyasetide işte bu işlerle uğraşın. eğer bu memleketi seven varsa bunu yapsın. Fırsat kaçmadan.

Yorumu oyla      0      0  
kasım arguvani 9 Mart 2010 Salı 11:09

Eğer Erzurum'da yıkıcı depremler olmuyorsa bilelimki bu şehrin karabağrında yatan bu ulu insanların hatırınadır. Bu teklifn önünde saygıyla eğiliyorum. Alvarlı Efe hazretlerinin şahsında bütün ehliimanın ruhuna fatihalar olsun.

Yorumu oyla      0      0  
haluk 9 Mart 2010 Salı 11:08

Keşke bu tür konuları hepimiz sahip olsakta Erzurumumuzun adını bu mübareklerin yüzüsuyu hürmetlerine büyütsek. Allah razı olsun sayın yazarım.

Yorumu oyla      0      0  
CEMO 9 Mart 2010 Salı 11:07

Vedat bey'e teşekkür ederiz. Duyarlılığından dolayı kaleme aldığı yazı güzel. ancak bu güzel teklifi önce siyasetçiler sahiplenmeliler. Onları da uyarmakta fayda var.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TARİHÇİ PROF'UN FERYADI
Türkiye ile Ermenistan’ın meselelerini kendi aralarında halletmesi gerektiğini ...
TORTUM'A YARGI IŞIĞI
Rize İdare Mahkemesi, daha önce yürütmeyi durdurma kararı verdiği İkizdere ...
BU İMANSIZLARDAN HER YERDE VAR
Komite'nin tek Müslüman üyesi Minnesota Milletvekili Keith Ellison'nun ...
 
İddianameye muhalefet şerhi
Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak hazırlanan iddianameyi ...
BERK PAŞA'NIN İLK DURUŞMASI MAYISTA
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklu, 3'üncü Ordu Komutanı ...
Yetkileri Alınan Savcılardan HSYK’ya İtiraz
Erzurum’da Ergenekon soruşturmasını sürdürürken Hakimler ve Savcılar Yüksek ...
 
BEDER 8 MART'TA ERZURUM'DA
8 Mart Kadınlar Günü’nde lezzet ustası Emine Beder, bir birinden özel ...
PMYO'YA NUMAN YILDIRIM GELDİ...
Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) görev değişimi yapılırken, ...
GEDİKOĞLU'NDAN KONUT TESBİTİ
İş adamı Zeki Gedikoğlu, uzun yıllar gurbette yaşayan Erzurumlu ve İstanbul’da ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva