Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
TÜİK: Ciro endeksleri yıllık yüzde 85,1 arttı
TÜİK: Ciro endeksleri yıllık yüzde 85,1 arttı
TÜİK: Ticaret satış hacmi arttı
TÜİK: Ticaret satış hacmi arttı
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>EKONOMÄ°
11 Ocak 2014 Cumartesi - 01:54

ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş’den Bilgilendirme

Değerli Abonelerimiz; Türkiye’nin iki büyük ve güçlü kuruluşu olan Çalık ve Kiler Gruplarının ortaklığı tarafından devralınan ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş. Haziran 2013 tarihinden itibaren Ağrı Ardahan Bayburt Erzincan Erzurum Iğdır Kars illerimizin elektrik dağıtım hizmetini üstlenmiştir.

ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş’den Bilgilendirme

Değerli Abonelerimiz;
Türkiye’nin iki büyük ve güçlü kuruluşu olan Çalık ve Kiler Gruplarının ortaklığı tarafından devralınan ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş. Haziran 2013 tarihinden itibaren Ağrı Ardahan Bayburt Erzincan Erzurum Iğdır Kars illerimizin elektrik dağıtım hizmetini üstlenmiştir.
ÇALIK ve KİLER Gruplarının gücü ve enerji alanındaki tecrübeleri ile yeniden yapılandırılan ARAS Elektrik Dağıtımı A.Ş.’nin öncelikli hedefi siz değerli abonelerimize Avrupa standartlarında kaliteli, kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sunmak ve bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel gelişimine hissedilir katkılarda bulunmak olacaktır.
Amacımız bölgemizdeki elektrik dağıtım alt yapısını en modern teknoloji yatırımlarını devreye sokarak hizmet kalitesini ve abone memnuniyetini en yüksek düzeye çıkarmaktır. Bu doğrultuda görüş ve önerileriniz, işbirliğiniz çalışmalarımıza ışık tutacaktır.

Kayıp Kaçak Sorunu;
Sizlere sürekli ve daha yüksek kalitede bir hizmet sunabilmemiz için bölgemizdeki kayıp/kaçak elektrik kullanımının ortadan kaldırılması büyük önem taşıyor. Biz, altyapı kaynaklı kayıp oranını düşürmek ve sizlere kesintisiz elektrik dağıtım hizmetini sunabilmek için gerekli tüm yatırımları hızla gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. Bizler ARAS ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ ailesi olarak sizleri çok önemsiyor ve her konuda çözüm ortağımız olmanızı arzu ediyoruz. Sadece Elektrikle ilgili değil bölgemiz insanının farklı sosyal ihtiyaçlarıyla da ilgilenerek, Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerini de gündemimize almış bulunuyoruz. Siz değerli abonelerimizin kayıp kaçak sorununa ilişkin savunma mekanizmalarının her zaman aktif olacağına inancımız tam. Ayrıca herhangi bir abonenin kullanmış olduğu KAÇAK ELEKTRİĞİ başka bir aboneye fatura etmesi mümkün değildir. Kaçak kullanan abonelerle ilgili düzenlenen cezalar sadece kaçak elektrik kullanan aboneye fatura edilmektedir.

Elektrik Kesintileri;
Borçlu abonelerimizin elektriklerin kesilmesi ile ilgili olarak, elektrik borcundan dolayı elektriğin nasıl ve ne zaman kesileceği EPDK tarafından onaylanarak yürürlüğe konulan, ‘’Alçak gerilim elektrik enerji satışına ilişkin perakende satış sözleşmesinin 5. Maddesi d fıkrasında belirtilmiştir. Söz konusu sözleşmenin 5. Maddesi d fıkrası, ‘’….müşteriye tahakkuk ettirilen fatura bedelini fatura veya ödeme bildiriminde belirtilen ödeme merkezlerine ödemekle yükümlüdür. Müşteriye tahakkuk ettirilen fatura bedeli, belirtilen son ödeme tarihine kadar ödenmediği takdirde son ödeme tarihini izleyen beş iş günü (dahil) içerisinde müşteriye bir kez daha bildirimde bulunulur. Bu bildirime rağmen, fatura bedeli bildirimini takip eden bu beş iş günü (dahil) içerisinde ödenmezse müşterinin elektriği kesilir.’’ denilmektedir. Bu yüzden hiçbir abonenin elektriğinin son ödeme günü gelmeden kesilmesi mümkün değildir.
Sözleşme hükümlerine göre gerekli bildirimler yapıldığı halde elektrik borcunu ödemeyen tüm borçlu abonelerimizin elektrikleri kesilmektedir.

Sayaçların Konumu;
ARAS ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ olarak Kamu adına hizmet eden Özel bir Kuruluş olmamıza rağmen tüm iş ve işlemlerimizi yürürlükteki resmi mevzuata göre yürütmek mecburiyetindeyiz.
Bu mevzuattan birisi olan; Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin 17’nci maddesinde “sayaç ve ilgili ölçü aletlerinin yerinin ilgili mevzuat çerçevesinde dağıtım lisansı sahibi tüzel (ARAS ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ) kişiler tarafından belirleneceği ve sayacın ilgili tüzel kişinin (ARAS ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ) kolayca okuyabileceği şekilde tesis edilmesi gerektiği”; Elektrik Piyasasında İletim ve Dağıtım Sistemlerine Bağlantı ve Sistem Kullanımı Hakkında Tebliğ’in 18 inci maddesinde ise,“kullanıcıların dağıtım şirketine (ARAS ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ) sayaçlara zaman sınırlaması olmaksızın erişim izni vermesi gerektiği” belirtilmiştir.
Buna göre; söz konusu sayaçların kolayca okunabilecek şekilde tesis edilmesi ve zaman sınırlaması olmaksızın da sayaçlara erişim imkânı olması gerekmektedir.
Bu çerçevede, sayaç yerlerinin yukarıda belirtilen şartları sağlamadığının tespit edilmesi halinde sayaçlar, ulaşılabilir ve kolayca okunabilecek bir yere,(sayaç, sayaç kutusu, sigorta, irtibat hattı ve işçiliği ücretsiz olarak) Şirketimiz tarafından taşınacaktır.

Elektrik Faturaları;

Enerji alanında faaliyet gösteren şirketimiz özel bir kuruluş olmakla beraber elektrik birim fiyatlarının ayarlanması konusu da dahil yasa gereği EPDK kurallarına bağlıdır. Şirketimizin faturalara konu tahakkuk tutarları üzerinde değişiklik, revize yada fiyat belirleme gibi konularda yetkisi yoktur. İlgili birim fiyatları EPDK tarafından belirlenir. Abonelerimizin faturaları tahakkuk ettirilirken abonenin sayacındaki endeksler alınarak yine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yayımladığı, ‘’Elektrik Ücret Tarifeleri’’ bölümünde geçerli olan, abone grubu ve elektrik birim fiyatları üzerinden hesaplama yapılmaktadır.

Fatura Tahakkuku;

Borçlarını tek seferde ödeyemeyecek abonelerimize işletmelerimizde ¼ peşin, kalan 3 taksit olmak üzere taksitlendirme uygulaması yapılmaktadır. Ayrıca müşterilerimize, bankalarla yapılan anlaşmalar dahilinde ; kredi kartı ile 2 aydan 24 aya kadar taksit imkanı sunularak ödeme kolaylığı sağlanmıştır. Borçlarını yatıramayıp icraya sevk edilen aboneler Hukuk Departmanlarıyla görüşülmesi gerekmektedir. İcrada olan aboneler için Hukuku Departmanımızın da çeşitli taksitle ödeme imkanları mevcuttur.

Sokak Aydınlatmaları;
27.07.2013 tarih ve 28720 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Genel Aydınlatma Yönetmeliği ikinci bölümünde; belirtildiği üzere……
“Genel Aydınlatma Yükümlülüğü, Genel Aydınlatma Tasarımı, Standartlar ve Bağlantı Yükümlülüğü” konu başlığı altında;
Genel aydınlatma yükümlülüğü
MADDE 5 – (1) Dağıtım şirketi; dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar ve özelleştirilmiş erişme kontrollü karayolları hariç, kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt-üst geçit, köprü, meydan, kavşak, yürüyüş yolu ve yaya geçidi aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur. Bu sorumluluk, imar planlarında bulvar, cadde veya çıkmaz sokaklar dahil, sokak olarak belirlenen meskun yerlerin tamamını kapsar.
(Ancak site içi aydınlatmalar, şahıs bahçe aydınlatmaları, şahsa ait yol aydınlatmaları hariçtir. Bu durumda olan sokak aydınlatma armatürlerinin Dağıtım Şirketince sökülmesi gerekmektedir. Aksi takdirde tespit edilen armatürlerin güçleri oranlarında Dağıtım Şirketine ceza kesilecektir. )
Yine bu çerçevede, armatür yerlerinin yukarıda belirtilen şartları sağlamadığının tespit edilmesi halinde yönetmeliğe uygun şekilde söküleceği veya yönünün değiştirileceği, hususunu önemle bilgilerinize sunar değerli yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Nice aydınlık günlere, hep beraber el ele….

 
35 Kişi ile İlgili Operasyon Başlatıldı
 
Pensilvanya Erzurum Hattı mercek altında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken fark atıyor!
Palandöken 65 santimetrelik kar kalınlığı ile 23 santimetrelik kar kalınlığı ...
133 yıllık hayal gerçek oluyor!
Osmanlı padişahı İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i ...
Zamlarda yüzde 51 artış!
Sayıları milyonlara ulaşan yoksul, bakıma muhtaç yaşlı ve engellilerden ...
 
TSK'dan dev hamle!
Hava Kuvvetleri Komutanlığı, dünya çapında teknolojik olarak en gelişmiş ...
Prim noksanı olan emekli olabilecek!
Prim gününe takılıp bir türlü emekli olamayan vatandaşları sevindirecek ...
Emeklilere çeyrek altın veren banka
Garanti Bankası, Kasım ayında başlattığı yeni kampanyasıyla, maaşını Garanti ...
 
Kadınların Aleyhine Olur!
Kadın çalışanların çok çocuk yapabilmesi amacıyla istihdam şartlarında ...
Bankalar nasıl soyacaklarını şaşırdılar
Bankaların vatandaştan aldığı komisyon ve masraflara her gün yenileri ...
DOSİAD: ‘ 17 aralık milli iradeye saldırıdır’
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu, ‘Türkiye’nin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva