Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
HABERLER>SPOR
3 Ocak 2011 Pazartesi - 08:01

ASA vizyon büyüttü

Erzurum’da umutların yeşermesini sağlayan ve futbol camiasının parmakla gösterdiği Anadolu Spor Akademisi’nin teknik patronu Can Vanlı’nın ismi, Gana Milli Takımıyla iyice özdeşleşti.

ASA vizyon büyüttü

Erzurum’da umutların yeşermesini sağlayan ve futbol camiasının parmakla gösterdiği Anadolu Spor Akademisi’nin teknik patronu Can Vanlı’nın ismi, Gana Milli Takımıyla iyice özdeşleşti.Şubat ayında Muş’tan oluşturulacak ve İsviçre’de düzenlenecek turnuvada Türkiye’yi temsil edecek olan ASA’nın kurulmasını sağlayan Vanlı, Türkiye A Milli Takımında başlayan başarı serüvenine bir yenisini eklemeyle hazırlanıyor.
 “ASA bir inancın ürünüydü, birde baktık dünya bizi konuşuyor” diyen Vanlı, “Yarına yapacak çok işimiz var. Erzurumlu, Ağrılı, Hakkarili minikleri turnuvalara götürdük sırada Muş var. İsviçre’de Türk bayrağını yine göndere çekeceğiz” dedi.
Anadolu Spor Akademisi (ASA) Teknik Koordinatörü Can Vanlı’nın elinde sihirli değnek var. Dokunduğu yere adeta hayat veren Vanlı, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en iyi teknik adamları arasında yerini aldı.
Geçtiğimiz yıl Erzurum’da kurulan ve Türkiye’nin gülen yüzü olan ASA’nın Teknik Koordinatörlüğünü üstlenerek, önce Ay-Yıldızlı bayrağımızın İsviçre’de, ardından Almanya’da, daha sonra Hollanda’da göndere çekilmesini sağlayan U-11 futbol takımına büyük emek veren Can Vanlı’nın ismi iyice Gana Milli Takımıyla özdeşleşmeye başladı.
Miniklerin çamurlu sahalardan kurtulması, kötü alışkanlıklardan uzak durması adına hazırlanan Anadolu Spor Akademisi projesinin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan ve takımın teknik patronluğunu üstlenen Can Vanlı, Gana Milli Takımıyla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Vanlı, “Başarılı olmanın yolu önce kendinize inanmaktan geçer” diyerek bugüne kadar gelinen noktada alınan başarıların arkasında inanç olduğunu söyledi.
Vanlı, Türkiye A Milli Takımı’nda başlayan, Erzurum’da kurulan ASA ile devam eden başarı öyküsünün herkese olduğu gibi kendisine de umut aşıladığını vurgulayarak, “Dikkat ederseniz Anadolu Spor Akademisi’nin forma rengi mavi-beyaz. Biz Anadolu Spor Akademisi’ni kurarken, bir şeye inandık, yarın gelecek başarılar Doğu Anadolu Bölgesiyle, özdeşleşsin. Güzel şehrimiz Erzurum ile özdeşleşsin. Biz bunu sadece istemedik buna inandık. Ben Türkiye A Milli Takımı’nda Şenol Güneş hocamla beraberken, ondan öğrendiğim ve onun sayesinde kazandığım tecrübe ile bugünlere geldik. Asya’da çalıştırdığım takımım 2010 Maldiv Adaları Şampiyonu, 2010 Charity Shield (süper kupa), Başbakanlık Kupası 2010 gibi başarıları alırken, bu tesadüf bir başarı sıralaması değildi. İnançla yola çıktık ve başardık. ASA’daki ekibimizle aynı inancı paylaştık. Erzurum’da kurulan proje herkese umut olurken, birde baktık dünyanın gözü üstümüzde. Şimdi Gana Milli Takımıyla görüşmeler devam ediyor. İnanıyorum ne görev verilirse verilsin layıkıyla yerine getiririz” dedi.
Anadolu Spor Akademisi’nin kurulmasını sağlayan ve Teknik Koordinatörlüğünü üstlen Can Vanlı, futbolun olmadığı yerde ruhsal ve sosyal çöküntülerin olmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, ASA’nın amacının sosyal ve çevresel etkenlerden gençleri uzak tutmak olduğunu söyledi.
ERZURUMSPOR’A BEN DE ÇOK ÜZÜLDÜM
Almanya’daki antrenörlük kariyerinin ardından bir süre Türkiye’de, daha sonra Asya’da çalışmalarını sürdüren Can  Vanlı, Anadolu Spor Akademisi ile Türk futbolunun gelişimi için büyük bir çalışmaya imza atmanın verdiği gururu yaşadığını söyleyerek, “Amacım Türk futboluna hizmet etmek” diye konuştu.
Erzurumspor’un yavaş yavaş tükenmesinin de kendisini üzdüğünü vurgulayan Vanlı, şöyle konuştu;
- “Türkiye’nin gülen yüzü olan çocuklarımız için gece gündüz çalışırken, öte taraftan dünyanın, Türklerin neleri başarabileceğini görmesi adına çıktığımız bu yolda, umut ediyorum ki, yarın daha güzel şeyler olacak. Çünkü biz buna yürekten inandık. Ancak şunu belirtmek isterim. Az önce demiştim, tekrar söylüyorum, Anadolu Spor Akademisi’nin formalarının rengi mavi-beyaz. Yani Erzurumspor’un renkleri. Ama bugün Erzurumspor’un geldiği nokta beni son derece üzüyor. Erzurum sevdasıyla çıkılan yolda forma rengimizi biz Erzurumspor’dan aldık. Erzurum’un adını dünyaya duyurmak adına bizler ASA olarak yetiştireceğimiz futbolcularla bu şehrin gururu olmayı hedef edindik. Hakkari’den Ozan isimli minik kardeşimiz ASA’da yıldızı parlayan sonrasında Beşiktaş alt yapısına transfer olan bir futbolcumuz. Ozan gibi Erzurum’un bağrından çıkacak minikleri keşfederek onları dünyaya açılmasını sağlarsak, Erzurum’da futbol adına önemli adımlar atılmış olur. Bence bunu yapmak isteyenlere de, yediden yetmişe herkes arka çıkmalı. Sözde değil, özde birlik olup, arka çıkılırsa Erzurumspor gibi bu şehrin adına yakışır ve aldığı başarılarla şehrin insanlarının yüreklerini hoplatan bir futbol takımı kurulur. Yeter ki, istenilsin yeter ki tek yürek olunsun.”  
 
 

 
Allah korudu..
 
Yiğit'ten ilgi çekici tespit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koçak’tan başarıya destek
1.Üniversiteler Kış Oyunları’nda Bayanlarda Türkiye Şampiyonluğunu elde ...
Karateciler övüncümüz oldu
Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası 24-26 Aralık ...
Hokey'de Kocaeli farkı
Erzurum’da gerçekleştirilen 1’inci Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları ...
 
A.Ü. Buz satrancında marka
Atatürk Üniversitesi Curling Bayan Takımı Türkiye birincisi oldu. 1. Üniversiteler ...
Universiade testinde başarı
Erzurum Universiade öncesinde 1. Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları curling ...
'Seyircisiz spor zayidir..'
Yakutiye Mahallesindeki Curling salonunda gerçekleştirilen test yarışmalarına ...
 
Önce Universiade, sonra Olimpiyat
Erzurum önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapıyor. Birinci ...
Universiade meşalesi Türkiye turunda
27 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında Erzurum ’da düzenlenecek 25. Dünya ...
Erzurum, AİPS sınavını geçti
Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS) üyesi yerli ve yabancı medya mensuplarının ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva