Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Roket yarışlarında madalyaları topladı
Roket yarışlarında madalyaları topladı
Besicilerin tozlu ve zorlu yolculuğu başladı
Besicilerin tozlu ve zorlu yolculuğu başladı
DOSİAD Mayıs ayı ekonomi veri özetini paylaştı
DOSİAD Mayıs ayı ekonomi veri özetini paylaştı
Doğu’nun zenginlikleri tanıtılıyor
Doğu’nun zenginlikleri tanıtılıyor
Güler gündemi değerlendirdi
Güler gündemi değerlendirdi
HABERLER>GÜNDEM
7 Mart 2011 Pazartesi - 07:41

ASİMED'den ihtiyatlı yaklaşım

Yirmi beşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinde kullanılan platformun, Ermenistan'daki sözde soykırım anıtına benzediği yönündeki iddiaları değerlendiren Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, benzerlik konusu herhangi bir art niyetin olduğunu zannetmediğini bildirdi.

ASİMED den ihtiyatlı yaklaşım

Yirmi beşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinde kullanılan platformun, Ermenistan'daki sözde soykırım anıtına benzediği yönündeki iddiaları değerlendiren Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, benzerlik konusu herhangi bir art niyetin olduğunu zannetmediğini bildirdi. Eğilmez, "Tarihte kurulan 16 Türk devletini sembolize eden unsuRlara rastladığımız anıt tarihçi olarak hoşumuza gitti ve büyük keyif verdi" dedi.
PLATFORM TARTIŞMASI
Türkiye'nin kış sporlarındaki ilk uluslar arası organizasyonu olan Yirmi beşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış seremonilerinde Anadolu Ateşi tarafından kullanılan platformun, Ermenistan'daki sözde soykırım anıtına benzediği yönündeki tartışmalar, devam ediyor. Türkiye'nin en önemli sorunlarından olan dünya kamuoyuna kendini anlatma konusundaki eksikliğin 2011 Kış Oyunları'yla büyük ölçüde giderildiğini belirten ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Oyunlar'ın kente ve ülkeye
büyük bir tanıtım imkanı verdiğini söyledi.
EĞİLMEZ: ART NİYET YOK
Bazı gazetelerde Palandöken Dağı temalı görüntünün Ermenistan'daki sözde soykırım anıtına benzediği yönünde bilgilere yer verildiğini kaydeden ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, bunun bir tesadüf olmadığı, altında başka şeyler olduğu iddialarına yer verilmesinin dikkat çekici olduğunu söyledi.
ASİMED olarak uzun zamandır sözde Ermeni soykırımı konusuyla ilgili olarak Türk Milleti'nin haklılığını dünya çapında anlatmak için çaba içerisinde olduklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Benzerlik konusunda herhangi bir art niyetin olduğunu zannetmiyorum. Törenlerde ortaya konulan tema, Palandöken Dağı merkezli olduğu için öncelikle dağ görüntüsü verilmeye çalışılmıştır. Bunun yanında da biraz daha dikkatli bakılırsa orada Türk Devletleri'ni sembolize eden unsurları görebiliriz. 16 Türk Devleti'ni sembolize eden unsurlara rastladık. Bu da bir tarihçi olarak bizi mutlu etti. Bunun yanı sıra kendilerini dünyanın merkezinde gören ve bunu sarı renkle sembolize eden Türkler için önemli olan bu renge ağırlıklı olarak yer verilmesinin de bu konuya vurgu yapmak için yapıldığını düşünüyorum" diye konuştu
İLGİNÇ YORUM
Farklı ırk ve coğrafyalardan insanların aynı anda, aynı şeyleri düşünebilmelerinin normal olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, şöyle devam etti:  "Bunu mimaride, gelenekte, görenekte ve buluşlarda görebiliz. Burada dikkat edilmesi gereken, bu tür altı boş iddialar ve bir şeyleri kanıtlayamayacak söylemlerle diasporanın ekmeğine yağ sürmekten kesinlikle kaçınmaktır. Çünkü onların amacı bu konuyu dünya kamuoyunun gündemine getirmektir. Biz de sanki böyle haberlerle onlara bilmeden yardımcı oluyormuşuz gibi geliyor. Buna dikkat etmek gerekiyor. Ermeniler, bu anıtı dünyaya tanıtmak için çok büyük çaba harcıyorlar. Ülkelerine gelen devlet adamlarından ilk istekleri anıtı ziyaret etmeleri ve böylece o ülkelerin televizyonlarında bu görüntünün yayınlanmasıdır. ASİMED olarak yaptığımız araştırmalarda anıtın dünya çapında çok da bilinmediğini gördük. Ama bu tarz haberler, anıtın bir kez daha gündeme gelmesine sebep olabilir. Öte yandan bizim bazı tuhaf özelliklerimiz var. Daha önce bizim tarihimizde önemli bir yere sahip olan Nevruz ile sarı, kırmızı ve yeşil renkleri terör örgütü kullandığı için hayatımızdan çıkardık. Halbuki bunlar Türkler’de değeri olan
kutsal iki unsurdur. Şimdi böyle bir şeklin de Ermenistan'da sözde soykırım için kullanılmış olmasından dolayı, buna benzer şeyler yapmayacak mıyız? Baktığınız zaman bazı benzerlikler görebiliyor ama bizim düşüncemiz kesinlikle bir art niyetin olmadığı yönündedir. Bu benzerlikler, onlar için farklı bizim için farklı anlamlar ifade ediyor. Genel olarak söylersek tarihçi olarak törenlerde kullanılan anıt, hoşumuza gitti ve büyük keyif verdi."

 
Bu iddia cevap bekliyor
 
AK Belediyelerden 'Torba' buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu iddia cevap bekliyor
Erzurum'da 26 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 25'inci Dünya ...
Pala, babası için ağladı
Bingöl’ün Yedisu İlçesi Kaymakamı Mustafa Pala’nın Babası Şerafettin Pala ...
Kar kalınlığı arttı, turist sayısı patladı
Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi’nde 94 santimetreyi bulan kar kalınlığı, ...
 
EDT'den yeni oyun
Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda (DT) Mart ayında, ‘Asiye Nasıl Kurtulur’ ...
Basın'ın sadece adı var..!
Yrd. Doç. Dr. Kadir Atik, “Erzurum, çok ciddi bir medya potansiyeline ...
Meğer hayatımızdan memnunmuşuz!...
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK), Yaşam Memnuniyeti Araştırması ...
 
Halaçoğlu tarih turunda
Önceki gün Bayburt ve Atatürk Üniversitelerinde konferans veren Gazi Üniversitesi ...
Aşkale'de kurtuluş coşkusu
Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.
Havaalanı'na tilki indi
Erzurum'da aç kalan tilki havalimanının otoparkına girdi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva