Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
11 Ağustos 2020 Salı - 03:47

ATAUNİ YÖK Sanal Fuarına katıldı

Üniversite tercihi yapacak adaylar için Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yükseköğretim kurumları ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik ilk kez düzenlenen "Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020"ye ilgi yoğun oldu.

ATAUNİ YÖK Sanal Fuarına katıldı

Üniversite tercihi yapacak adaylar için Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yükseköğretim kurumları ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik ilk kez düzenlenen "Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020"ye ilgi yoğun oldu. Atatürk Üniversitesi de üniversite tercihi yapacak gençler için düzenlenen YÖK Sanal Fuarına katıldı.

Koronavirüs salgını dolayısıyla oluşabilecek riskleri de dikkate alarak ilk kez dijital ortamda yükseköğretim kurumlarını bir araya getiren ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020’, 200 yükseköğretim kurumunun katılımı ile gerçekleşti. Sanal fuarda yükseköğretim kurumları canlı tanıtım etkinlikleri yaptı, öğrenci adaylarıyla sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Sanal fuara katılan üniversiteler ayrıca öğrencileri merak ettikleri hususlarda canlı sohbet yoluyla da bilgilendirme imkânı buldu.

Üniversite adaylarına yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yükseköğretim potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkânların anlatıldığı sanal fuar, 4 gün içerisinde 153 bin kayıtlı kişi tarafından yaklaşık 250 bin kez ziyaret edildi. 1 milyon 170 bin sayfa ziyaretinin gerçekleştirildiği sanal fuarda yaklaşık 1 milyon kez stand ziyareti yapıldı.

“ÜNİVERSİTELERİMİZİ YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA TANITMA İMKÂNI BULDUK”

04-07 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenen ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı’nda Atatürk Üniversitesinden temsilciler öğrencilere, sunulan imkânlar hakkında bilgilendirme yaptı. Tercih sürecinde ilk kez yükseköğretim kurumlarını dijital ortamda bir araya getiren Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarının, üniversite tercihi yapacak olan öğrenci ve velilerinin ilgisini çektiğini dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, “Yeni Koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla eğitim-öğretimde dijital bir dönem başladı. Bu dijital dönem bizlere ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında bulunan öğrencilere ulaşma fırsatı tanıdı. Yükseköğretim kurulumuzun bize sunduğu bu fırsatı değerlendirerek, ilk defa düzenlediği sanal fuar ile ülkemizi ve üniversitelerimizi yurt içi ve yurt dışındaki öğrencilerimize tanıtma imkânı bulduk” dedi.

“SANAL VE ÖRGÜN ÖĞRETİMİ HARMANLAYAN BİR EĞİTİM MODELİNE SAHİBİZ”

Her fırsatta öğrencilerin yanında olduklarını ve onların gelecek planlarına destek sunduklarını aktaran Rektör Çomaklı: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni YÖK vizyonu ışığında üniversitemizde başlatmış olduğumuz değişim ve dönüşüm bizleri dünya ile rekabet eden bir konuma yükseltti. Atatürk Üniversitesi olarak salgın süreci boyunca bu vizyon doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde eğitim dönemini sorunsuz bir şekilde tamamladık. Altyapımızı sürekli güncel tutarak, sanal ve örgün öğretimi harmanlayan bir eğitim modeli ile ilerleyişimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte; başta dersler olmak üzere kongre ve konferans gibi önemli programlarımızı online olarak başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Yaz okulunda da bu hizmeti öğrencilerimize vermeye devam ediyoruz. Son olarak da başarılı bir şekilde hazırlanan ve bizim de etkin olarak rol aldığımız YÖK Sanal Fuarı 2020’ye katılım sağladık. Söz konusu sanal fuarın hazırlanmasında emeği geçen başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve YÖK üyeleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak tercih döneminin devam ettiğini hatırlatan Rektör Çomaklı, tercih yapacak öğrencileri Atatürk Üniversitesinde görmekten memnuniyet duyacaklarını ifade ederek değerlendirmesini sonlandırdı.

 
Erdoğan, ‘Üreten bir ülke konumuna geldik’
 
640 litre Asetik Anhidrit maddesi ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan asılsız ithamlara sert tepki
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 2 nolu şube başkanı Mustafa ...
TDK ve TTK’dan üniversitelilere burs fırsatı
Üniversitelerin sosyal bilimler alanındaki ilgili bölümlerini tercih edecek ...
YÖK’ten destek burslarıyla ilgili açıklama
Yükseköğretim Kurumları (YÖK) Başkanı M. A. Yekta Saraç, YÖK’ün destek ...
 
ATAUNİ yeni öğrencilerini bekliyor
Üniversite adayları için tercih süreci başladı. 6-14 Ağustos tarihleri ...
YÖK'ten öğrencilere yeni destek
Saraç, "YÖK çatısı altında, 200 yükseköğretim kurumunun katılımı ile gerçekleştirilecek ...
Kırsal kalkınmaya 10,5 milyar liralık hibe
Tarım ve Orman Bakanlığı kırsalda yaşayan vatandaşların kalkınmasına yönelik ...
 
ATAUNİ’ye 321.5 bin avroluk ERASMUS hibesi
Türkiye Ulusal Ajansı, 2020 Dönemi Yükseköğretim Alanında Ortak Ülkeler ...
YKS tercih işlemleri, 6 Ağustos başlayacak
ÖSYM, 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) tercih işlemlerine ilişkin açıklama yaptı.
ATAUNİ’de mevcut sistemler disipline edildi
Kuruluşunun 63. yıl dönümünü kutlayan Atatürk Üniversitesi; şeffaflık, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva