Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
30 Haziran 2020 Salı - 15:12

ATAUNİ öğrencileri Teknofest 2020’ye başvuru yaptı

Atatürk Üniversitesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından bu yıl Gaziantep’te düzenlenecek olan Teknofest 2020’ye en çok başvuru yapan üniversiteler arasında yer aldı.

ATAUNİ öğrencileri Teknofest 2020’ye başvuru yaptı

Atatürk Üniversitesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından bu yıl Gaziantep’te düzenlenecek olan Teknofest 2020’ye en çok başvuru yapan üniversiteler arasında yer aldı.
Türkiye genelinde T3 Vakfı verilerine göre toplamda 175 üniversiteden 11 Bin 898 öğrencinin kayıt yaptığı Teknofest 2020’de Atatürk Üniversitesi, 289 öğrenci ile en çok başvuruda bulunan üniversitelerden birisi oldu.
Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest 2020, bu yılda ön değerlendirme sonuçlarına göre açıklanan 11 kategoride 19 takımla yoluna devam ediyor. Teknofest 18 ve 19'da önemli başarılara imza atan Atatürk Üniversitesi öğrenci takımları, Teknofest 2020 yılında da başarısını artırmayı hedefliyor. Rekabet gücü yüksek, aldığı teorik eğitimi pratik ile harmanlayan ve uygulamaya koyan Atatürk Üniversitesi öğrenci takımları, bu yıl düzenlenecek yarışmalarda önemli dereceler elde etmeyi amaçlıyor.
Teknofest aracılığıyla ülkemizin "Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuna uygun bir şekilde yapılan çalışmaların bütün ülke sathına yayıldığını görmenin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin (Teknofest) uluslararası düzeyde önemli bir yarışma olduğunu söyledi.
Üniversite olarak önceki yıllar düzenlenen yarışmalarda elde edilen başarılara bu yıl yenilerinin ekleneceğine inandığını ifade eden Prof. Dr. Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi olarak Gaziantep’te düzenlenecek Teknofest 2020’ye 289 öğrencimiz ile kayıt yaptırdık. Atatürk Üniversitesi her alanda başarı odaklı hareket eden bir eğitim yuvasıdır. Çıktığı her alanda en iyisini yapmak için elinden gelenin fazlasını yapar. Bu aidiyet duygusu ve başarı odaklı çalışma neticesinde de her zaman zirvede yer alan bir eğitim kurumu olmuştur. Bu noktadan hareketle elde edilen bu başarılar, Atatürk Üniversitesinin verdiği eğitimin niteliğini, araştırmacı öğrenciler yetiştirdiğimizi ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu pek çok alanda projeler yapabilecek güçte olduğumuzun bir göstergesidir. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de gerek akademik personelimiz gerekse öğrencilerimiz bu gayretleriyle Atatürk Üniversitesinin adını pek çok farklı platformda elde ettiği başarılarla duyuracaktır” diye konuştu.
TAKIMLAR HANGİ KATEGORİLERDE YARIŞACAK?
Başta Mühendislik Fakültesi olmak üzere İktisadi ve İdari Birimler, Ziraat ve Tıp Fakültesi ile Yabancı Diler ve Erzurum Meslek Yüksek Okulu olmak üzere bir çok fakülteden öğrencilerin katılımı ile ilk aşama raporlarını geçen ve Gaziantep’te düzenlenecek olan Teknofest 2020‘ye katılma yolunda önemli bir adım atan öğrenci takımları; 4 takımla Orta ve Yüksek İrtifa Roket Yarışmasına, 6 takımla Döner ve Sabit Kanat kategorilerinde İHA-SİHA Yarışmasına, 1 takımla İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmasına, 1 takımla İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasına, 2 takımla Akıllı Ulaşım Yarışmasına, 1 takımla Helikopter Tasarım Yarışmasına, 2 takımla Model Uydu Yarışmasına, 1 takımla Eğitim Tteknolojileri yarışmasına katılacak
Atatürk Üniversitesi Öğrenci Takımları Önemli Başarılar Elde Etti
İlki 2018 yılında İstanbul Yeni Havalimanında düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılan TTurks Takımı, Roket Yarışması Yüksek İrtifa kategorisinde 3. olarak önemli bir başarı elde etmişti. Bir sonraki sene daha büyük hedeflerle Teknofest 2019’a katılan Atatürk Üniversitesi TTurks takımı hem alçak hem yüksek irtifada, roket atışlarını gerçekleştirerek önemli bir başarının altına imza atmıştı. Yine aynı Festival kapsamında düzenlenen “Savaşan İHA” ve “TÜBİTAK İHA” yarışmalarına katılan FRİTİM İnsansız Hava Aracı Takımı ise ilk 10 takım arasında yer almıştı.

 
Şehit Bedirhan bebek ve annesinin kanı yerde kalmadı
 
TFF 1. Lig: Giresunspor: 0 - Bursaspor: 1
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş: "Yaz Kur’an kursları, önemli bir fırsattır”
Diyanet TV’de ‘Yaz Kur’an Kursları Eğitim Programları’nın açılış dersini ...
Selçuk’tan EBA TV yaz okulu açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gelen istekler üzerine TRT EBA TV’nin ...
63 yıllık ATAUNİ arşivi gün yüzüne çıkıyor
Doğu’da bir üniversite kurulması fikriyle başlayan ve uzun süren incelemelerin ...
 
Covid-19 tedbirleri altında AYT sınavı
Erzurum’da korona virüs tedbirleri altında Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ...
Çakmak ETÜ vizyonunu paylaştı
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, “Benim Tercihim ...
Atatürk Üniversitesinde ‘Tıp’ gündemi
Atatürk Üniversitesi “Tıp Eğitimi Değerlendirme, Yenileşim ve Gelişim ...
 
Fiziki mesafe altında YKS heyecanı
Erzurum’da korona virüs önlemleri kapsamında YKS sınavı heyecanı yaşandı. ...
YKS’de 2 milyon 433 bin 219 aday ter dökecek
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) uyguladığı Yükseköğretim ...
ATA-AÖF final sınavı soru ve cevapları yayımlandı
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) 2019-2020 Eğitim-Öğretim ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva