Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
16 Ekim 2020 Cuma - 01:03

ATAUNİ’ye Kurumsal Başarı ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

ATAUNİ’ye Kurumsal Başarı ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış töreni gerçekleştirildi.
Törene Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı iştirak ederken, devlet erkanının yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, üniversite rektörleri ile YÖK 100/2000 Doktora Projesi kapsamında ülke için öncelikli alanlarda doktora eğitimi gören öğrenciler katıldı.
Törenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzaktan eğitim tecrübesinin önemli olduğunu ancak örgün eğitimin yerini tutmayacağını belirterek, kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitimi başlatmayı hedeflediklerini söyledi.
"81 İLİN TAMAMINA ÜNİVERSİTE KURULMASINI SAĞLADIK"
“Ülkemizin potansiyeli ve ihtiyacı mevcut kapasitenin üstündeydi. Belki gafletten belki kasıttan, üniversitelerin yaygınlaştırılmasına engel olunuyordu” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sözümüzü tuttuk ve 81 ilin tamamına üniversite kurulmasını sağladık. Toplam 207 kamu ve vakıf üniversitemiz, 176 bin akademik personeliyle 8 milyon 267 bin öğrencimize eğitim-öğretim veriyor. Gençlerin en büyük itiraz konusu olan harçları da biz kaldırdık. Ücretsiz eğitim hayalini gerçeğe dönüştürdük. Yurtların kapasitesinin arttırılmasında geç kalmadık, süratle herkese burs veya kredi vermeye kadar pek çok yeniliğe imza attık” ifadelerini kullandı.
"YABANCI ÖĞRENCİ SAYISI, ÜLKEMİZE DUYULAN GÜVENİN İFADESİDİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsteyen her gencimize yükseköğretim yolu açıldı. 2006'dan sonra kurulmuş üniversitelerimiz arasında dünyada ilk 800'ün arasına girmeyi başaranlar olduğunu görüyoruz. Doğru stratejilerle doğru adımlar atıldığında dünya çapında neticeler elde ediliyor. Ülkemizde yabancı öğrenci sayısının 200 bini aşmış olması Türkiye'ye duyulan güvenin ifadesidir. Anadolu'nun dört bir yanında gurur abidesi olarak yükselen üniversitelere daha önem veriyoruz.”
"YÖK - ANADOLU PROJESİ BAŞLIYOR”
“Yeni bir projenin müjdesini paylaşmak istiyorum: YÖK-Anadolu projesi. Bu çalışma Anadolu'daki yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek, eksikliklerin hızlıca giderilmesini hedefliyor. Gelişmiş üniversitelerin altyapısı, kadro ve birikimi, Anadolu'daki henüz yolun başında olan üniversitelerin istifadesine açılmış olacak. Bu programı bu akademik yılın 2. döneminden itibaren hayata geçiriyoruz. YÖK-Sanal laboratuvar projesi ile de fen, mühendislik, eczacılık gibi fakültelerin programlarında yer alan genel kimya ve fizik dersleri sanal ortamda verilecektir. İlk olarak dijital dönüşüm projesinde yer alan 24 üniversitede yer alan 15 bin öğrenci bundan faydalanabilecektir.”
ÇOMAKLI, ÖDÜLÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ELİNDEN ALDI
Törenin son bölümünde, YÖK tarafından her yıl bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride dağıtılan YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri, akademisyenlere ve yükseköğretim kurumlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.
Törende Atatürk Üniversitesi, “2020 Yılı Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü” ile kurumsal ödül almaya hak kazanan üniversitelerden biri oldu. “Kırsalda Gezici Hayvan Sağlığı Poliklinik ve Eğitim Hizmetlerinin Sağlanması” Projesiyle ödüle layık görülen Atatürk Üniversitesinin ödülünü Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
2020 Yılı Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülüne layık görülmenin Atatürk Üniversitesi için büyük gurur kaynağı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ödülü Atatürk Üniversitesinin tüm mensupları adına aldığını söyledi.
YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülünün üniversiteye kazandırılması hususunda emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Çomaklı, el ele vererek yeni başarılara ve yeni gururlara imza atılacağını vurguladı.

 
Muharrem İnce Erzurum’daydı
 
Merkezi Yönetim Bütçe verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalçın eğitimcilerin beklentilerini açıkladı
Yalçın, okulların salgın sürecinde mutlaka temizlik malzemesi ve maske ...
Selçuk: 'Aslolan yüz yüze eğitimdir'
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim açımızdan aslolan yüz yüze eğitimdir. ...
ATAUNİ Farmakoloji ve Toksikolojide 209’uncu sırada
Atatürk Üniversitesi, üniversiteleri bilimsel yayın performansına göre ...
 
ATAUNİ’den Moğolistan açılımı
Radvan, iki ülke arasındaki ilişkilerde son 20 yılda önemli gelişmeler ...
Her gün 25 kilometre yolu yürüyor
Pandemi dolayısıyla taşımalı eğitimin olmadığı pansiyonların da kapalı ...
Uzundere’de eğitimcilerden fedakarlık örneği
Uzundere ilçesinde yaşanan sel felaketi sonucu kullanılamaz hale gelen ...
 
YÖK, Üniversiteler hijyen kriterlerini belirledi
Yükseköğretim Kurulu(YÖK) ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliğiyle ...
2020-DGS Yerleştirme sonuçları açıklandı
ÖSYM, 2020-DGS Yerleştirme sonuçları açıklandığını bildirdi.
ATAUNİ ISIIF 2020’yi 5 madalyayla tamamladı
Bu yıl 5’incisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarında (ISIIF) ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva