Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
23 Ocak 2019 Çarşamba - 11:22

ATAÜNİ’de Yeni YÖK Vizyonu rotası

Çomaklı, BAP Koordinasyon Biriminde yürütülen yeniden yapılanma çalışmalarının aslında YÖK Başkanlığında gerçekleşen sessiz devrimin ve Yeni YÖK’ün vizyonu doğrultusunda yürütüldüğünü belirtti

ATAÜNİ’de Yeni YÖK Vizyonu rotası

Bir dizi incelemelerde bulunmak ve çeşitli toplantılara katılmak üzere Atatürk Üniversitesine gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zehra Koçak Tufan ile YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

Rektör Çomaklı ile bir araya gelen YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Zehra Koçak Tufan, Atatürk üniversitesi hakkında bilgi aldı. Üniversite ve çalışmaları ile ilgili Tufan’a bilgi aktaran Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin “Yeni YÖK Vizyonu Yaklaşımını” dikkate alarak eğitim, AR-GE, sanayi ve topluma fayda anlamında çalışmalar yürüterek yoluna devam ettiğini belirtti. Yaklaşık 400 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birinin Atatürk Üniversitesi oluğuna dikkat çeken Çomaklı, bu sayının gün geçtikçe arttığını ve gençlerin Atatürk Üniversitesine yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

YÖK’ün en önemli paydaşlarından birinin Atatürk Üniversitesi olduğuna vurgu yapan Zehra Koçak Tufan, üniversitenin şimdiye kadar gerçekleştirdiği çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. YÖK olarak tüm üniversitelere gereken önemi verdiklerini aktaran Tufan, YÖK’ün hayata geçirmek istediği projelere en büyük destekçilerin üniversiteler olduğunu ifade etti.

PROF. DR. TUFAN’IN İLK DURAĞI DAYTAM OLDU

Prof. Dr. Zehra Koçak Tufan’ı Rektörlük makamında ağırlayan Çomaklı, daha sonra Atatürk Üniversitesinin önemli birimlerini gezdirerek, çalışmalarını anlattı.

Öncelikle Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini (DAYTAM) ziyaret eden Prof. Dr. Tufan ve Rektör Çomaklı’ya Merkez Müdürü Prof. Dr. Hamdullah Kılıç refakat etti. Zehra Koçak Tufan’a DAYTAM’ı gezdirerek çalışmalarını anlatan Kılıç, DAYTAM sayesinde bilim insanlarının Atatürk Üniversitesine gelerek bilimsel çalışmalar yaptığını ve üniversite akademisyenlerinin de birçok patent başvurusunda bulunarak, yapay zekâ, biyosensör, büyük veri, nano teknoloji alanlarında çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktardı.

DAYTAM’ın hayata geçirdiği çalışmaları beğendiğini ifaden eden Zehra Koçak Tufan, “Böylesine ilerlemiş bir teknolojik alt yapıya sahip olan Atatürk Üniversitesini ve DAYTAM’a her türlü destekte bulunan Rektör Çomaklı’yı tebrik ediyorum” dedi.

TUFAN, BİRİMLERİ ZİYARET EDEREK ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

Daha sonra Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi, Dijital Dönüşüm Ofisi ile Araştırma Metodolojisi Eğitim ve Uygulama Ofisini ziyaret eden Tufan, Atatürk Üniversitesinin bu önemli birimlerinin günümüz modern çağa uygun olduklarını belirterek, üniversitenin kendine ait bir mimari stili olduğunu söyledi.

Özellikle Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimiyle (BAP) yakından ilgilenen Prof. Dr. Zehra Koçak Tufan, ziyaret esnasından BAP Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin’den detaylı bilgiler edindi.

“PROJE ÇIKTILARI BİR AN ÖNCE TABANA YAYILMALI”

Ziyaretlerin ardından, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında, Prof. Dr. Zehra Koçak Tufan, YÖK Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Rektör Yardımcıları, Araştırma Merkez Müdürleri ve birim yöneticilerinin katıldığı genel bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan burada yaptığı konuşmada, Atatürk Üniversitesinde örnek teşkil edebilecek çok sayıda uygulama görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında son on ayda gerçekleştirilen faaliyetlerin Atatürk Üniversitesine önemli bir ivme katacağını belirtti. Tufan ayrıca, proje çıktılarının bir an önce tabana yayılması ve uygulamaya geçilmesinin önemine işaret etti.

YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ise, özellikle BAP Koordinasyon Biriminde gerçekleştirilen yapısal döşümün Yeni YÖK Sistemi içerisinde önemli bir adım olduğunu ve iyi uygulama örneği olarak yaygınlaştırabileceğini ifade etti. Komsuoğlu, ayrıca Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinde gelinen noktanın ve elde edilen çıktıların çok değerli olduğunu ve özellikle proje kapsamında oluşturulan yeni birimlerin diğer üniversitelere örnek teşkil edebileceğinin altını çizdi.

REKTÖR ÇOMAKLI: “YENİ YÖK VİZYONU DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ”

Konuklarına Yeni Nesil Üniversite Vizyonu hakkında detaylı bilgiler veren Rektör Çomaklı, BAP Koordinasyon Biriminde yürütülen yeniden yapılanma çalışmalarının aslında YÖK Başkanlığında gerçekleşen sessiz devrimin ve Yeni YÖK’ün vizyonu doğrultusunda yürütüldüğünü belirterek, YÖK’te gerçekleştirilen yeni yapılanmanın Bilimsel Araştırmaların etkinliğini ve kaynakların verimli kullanımını artırmada önemli ölçüde etkili olduğunu söyledi. Çomaklı, bundan sonraki süreçte de YÖK’te gerçekleştirilen sessiz devrime uyumlu çalışmaların devam edeceğini ve özellikle ikinci üretim paketinin de dikkatli bir şekilde takip edildiğini ifade etti.

Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin ise, BAP Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yapısal dönüşümün, YÖK Başkanlığının yürüttüğü politikalara uyumlu olarak gerçekleştirildiğini ve Yeni YÖK’ün politikalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Keskin, konuşmasının önemli bir bölümünde, Rektör Çomaklı tarafından bizzat yürütülen ve devlet üniversitelerine örnek teşkil edebilecek “Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi” ile ilgili bilgiler verdi. Keskin, yeni nesil üniversite kapsamında oluşturulan yeni birimlerin yapılandırılma çalışmalarına, proje çıktılarına ve önümüzdeki süreçte planlanan çalışmalara ayırdı.

BAP Koordinatörü Keskin’in ardından, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesiyle hayata geçirilen Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Müdürü Prof. Dr. Hasan Özdemir, Dijital Dönüşüm Ofisi Müdürü Prof. Dr. Selçuk Karaman, Araştırma Metodolojisi Eğitim ve Uygulama Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Cevdet Bilgin, ATA Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ersin Karaman ile Lisansüstü Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Sözbilir faaliyetler hakkında bilgi verdi.

 
Kar üstünde cirit coşkusu
 
8 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ - İTÜ KKTC arasında Akademik işbirliği
İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak’ı ...
Erzurum’da Okullar Güzelleşiyor
Ülke genelinde başlatılan ‘Okullar Güzelleşiyor’ etkinliği Erzurum’da da devam ediyor.
Erzurum eğitimde ilk 20 il içinde
Erzurum’da kamu harcamaları toplamı içinde ilk iki sırayı eğitim ve sağlık ...
 
ATAUNİ’de 1001 Hatim gündemi
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ve beraberindeki heyet ...
Eğitimde KUDAKA – MEM işbirliği
İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Şubesinin hazırlamış olduğu, ‘Göçmen ve ...
Kaygusuz’dan yarıyıl tatili mesajı
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, 2018-2019 eğitim öğretim ...
 
Memiş’ten öğrencilere Palandöken daveti
Erzurum'da, bin 160 okulda 154 bin 634 öğrenci karne aldı. Vali Okay Memiş, ...
Karnelerini Kaymakam Turan’dan aldılar
Oltu’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde yaklaşık 6 bin ...
154 bin öğrenci karne sevinci yaşadı
Erzurum’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde yaklaşık 154 ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva