Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>GÜNDEM
27 Şubat 2018 Salı - 18:25

Afrinliler gün sayıyor

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bölgede teröristlerin temizlenmesinin ardından 350 bin Afrinlinin topraklarına döneceğini açıklamasının ardından gözler Türkiye’deki Afrinlilere çevrildi

Afrinliler gün sayıyor

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bölgede teröristlerin temizlenmesinin ardından 350 bin Afrinlinin topraklarına döneceğini açıklamasının ardından gözler Türkiye’deki Afrinlilere çevrildi. PKK’nın baskısından kaçtıklarını belirten Afrinli Celal Sorani, Afrin temizlendikten sonra memleketine dönmek istediğini söyledi.

Suriye’nin Halep kenti Afrin ilçesinde 5,5 yıl önce PKK ve Esad rejiminin baskısı yüzünden Hatay’ın Kırıkhan ilçesine kaçan Afrinliler, TSK ve ÖSO’nun yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek veriyor. Terör örgütü PKK’nın 5 yıl önce Afrin’de çocuklarına zorla silah alacaksınız demesinin ardından Afrinli Kürt aileler, çocuklarıyla birlikte Türkiye’ye kaçarak Hatay’ın Kırıkhan ilçesine sığındıklarını söyledi. Burada çocuklarıyla birlikte yaşamlarını sürdüren ve çalışan aileler, yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nın ardından Afrin’in temizlenmesini bekliyor.

5 yıl önce Afrin’den PKK’nın baskısı yüzünden kaçtığını belirten 7 çocuk babası Aziz Hıdır, "5 buçuk sene önce Afrin’den geldim. Oradaki savaştan dolayı zulümden kaçmak için geldim. Orada, çocuklarımı zorla silah altına almak istediler. Çocuklarım silah altına girmesin diye kaçarak Türkiye’ye geldim. Ailemle, 7 çocuğumla beraber geldim. Ben PKK’ya çocuklarımı vermemek için kaçtım ama Türk ordusu benim oğlumu isterse 15 yaşındaki oğlumu teslim edebilirim" dedi. PKK’dan kaçıp Hatay'a geldiklerini dile getiren Abdullah Hıdır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği üzerine Türk ordusuna katılabileceğini kaydetti.

"BENİM TOPRAĞIM ORASI"

Afrin Cinderes’ten PKK’nın baskısı yüzünden çocuklarıyla birlikte Hatay'ın Kırıkhan ilçesine sığınmacı olarak geldiğini dile getiren Celal Sorani (39), "Afrin’den geleli 5 yıl oldu. Savaş çıkınca sıkıntı gördüm. Daha önceden tanımadığım birkaç kişi bizim yerimize geldi. Biz ayrılmıştık. Bu Arap, bu Türkmen, bu da Kürt dedik. Biz Kürt'üz dedik. Sizi korumaya geldik dediler. Önce bilemedik. Sizin hakkınızı almaya geldik dediler. Baktım, her şey yerinde değil. Siz kimsiniz deyince biz Kürt'üz dediler. Biz de Kürt'üz ama daha önce burada böyle bir şey yoktu. Bu tefrika yoktu. ‘Sizi korumaya geldik, biz PKK’yız’ dediler. Bizden para istediler. Biz de para yok. ‘Siz çalışıyorsunuz. Sizin dükkanınız var, biz sizi korumaya çalışıyoruz, para verin’ dediler. Bir iki kere verdik. Böyle olmaz dedik. Bizim çocuğumuz var. Küçük kardeşim Türkiye’ye kaçtı. Kardeşim beni arayarak ‘sen de gel’ dedi. Beni bırakmıyorlardı. Kaçtım, geldim" diye konuştu.

Afrin’e yönelik operasyon bittiğinde dönmek istediğini kaydeden 5 çocuk babası Sorani, "Tabi giderim. Benim tarlam, yerim, doğum yerim orada. Benim toprağım orası. Başbakanımızdan Allah razı olsun. Allah, Türk milletinden razı olsun. Önce temizlensin. Bu örgütler, teröristler temizlensin. Sonra ben rahat rahat yerime gidebilirim" dedi.

 
Tortum’da okuma yazma seferberliği
 
PFDK’dan ceza haberi var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir’den nitelikli işgücü vurgusu
Aydemir, ‘Erzurum ekonomisinin ihtiyacı olan nitelikli işgücüne eğitim ...
ETSO’dan, “Zeytin Dalı”na destek kampanyası
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e ...
Sekmen katilleri telin etti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hocalı Katliamı'nın ...
 
Alkışlar Dadaş Dedeye
Dadaş Dede Palandökende çamaşır leğeniyle hem kaydı hem de bayrak açtı.
‘Hocalı Şehitlerini rahmetle anıyoruz’
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz Hocalı şehitlerini rahmetle ...
Rektör Çomaklı, Pasinler’de Halkla Bir Araya Geldi
Pasinler Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan ...
 
Milletvekili Aydemir: “Hocalı yürek yaramız”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve Milletvekili Mustafa ...
Mehmetçik Vakfı’na destek yarışı
Topdağı, gösterilen hassasiyetin kendilerini, Şehit ailelerini ve Gazileri ...
Sınırda buluştular
Antalya’da görev yapan dayı ile Erzurum’da görev yapan yeğen iki özel ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva