Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
4 Nisan 2019 Perşembe - 13:12

Akar: ''Mücadelemiz devam edecek’

Akar, "Bir tarafta DEAŞ, diğer tarafta ikisi aynı olan PKK/YPG. PKK’nın YPG’den hiçbir farkı yok. Diğer bir grup ise FETÖ. Bunlarla çok ciddi mücadele içindeyiz. Türkiye olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek. ‘ dedi.

Akar:  Mücadelemiz devam edecek’

Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında birçok terör örgütüyle ciddi şekilde mücadele ettiğini vurgulayan Bakan Akar, şunları kaydetti: "Bir tarafta DEAŞ, diğer tarafta ikisi aynı olan PKK/YPG. PKK’nın YPG’den hiçbir farkı yok. Diğer bir grup ise FETÖ. Bunlarla çok ciddi mücadele içindeyiz. Türkiye olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek. ‘ dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Üsküp’te, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Radmila Shekerinska ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Önümüzdeki dönemde Kuzey Makedonya’nın Avrupa Atlantik bağlarının güçlenmesini her bakımdan arzu ediyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaret kapsamında geldiği Üsküp’te, Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Radmila Shekerinska ile bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmelere başkanlık eden Bakan Akar ve Shekerinska, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Sözlerine, gösterilen ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek başlayan Bakan Akar, bu tür ziyaretlerin iki ülke arasında zaten iyi olan ilişkileri daha da güçlendireceğine yönelik inancını dile getirdi. Türkiye açısından Kuzey Makedonya’nın çok özel ve önemli bir ülke olduğunu belirten Bakan Akar, iki ülke arasındaki tarihi bağların çok kuvvetli olduğunu söyledi.

"KUZEY MAKEDONYA’NIN BARIŞ, İSTİKRAR, GÜVEN İÇİNDE OLMASI BİZİM TÜRKİYE OLARAK İSTEĞİMİZDİR"

Bakan Akar, Türkiye’deki Makedon nüfus ile Kuzey Makedonya’daki Türk nüfusun iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirdiğini belirterek, "Bütün Balkan ülkelerinin, özel olarak da Kuzey Makedonya’nın barış, istikrar, güven içinde olması bizim Türkiye olarak isteğimizdir. Bölgenin herhangi bir şekilde rekabet alanı olmamasını, ekonomi dahil her konuda Kuzey Makedonya ile işbirliği içinde olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum" diye konuştu. İki ülke arasındaki eskiye dayanan ilişkilerin 1992’den sonra yeni bir safhaya geçtiğini vurgulayan Bakan Akar, şunları söyledi:

"Biz 1992’den beri her zaman Kuzey Makedonya ile beraber olduk, onlarla görüştük, konuştuk ve Kuzey Makedonya’nın siyasi, askeri, ekonomik alanda desteklenmesi için ne lazımsa, elimizden gelen her neyse bu konularda destek sağlamaya özel önem gösterdik. Uzun bir süre biz Makedonya’yı kendilerini adlandırdıkları şekilde, anayasadaki isimleriyle her ortamda ifade etmeye özen gösterdik. Bu isim sorunun bir şekilde çözüldüğünü görüyoruz. Önümüzdeki dönemde Kuzey Makedonya’nın Avrupa Atlantik bağlarının güçlenmesini her bakımdan arzu ediyoruz. Bu konuda Kuzey Makedonya’nın her türlü girişimini destekliyoruz. Elimizden gelen neyse, hem NATO hem AB süreçlerin hızlanması için bize düşen ne varsa onu da Makedon kardeşlerimizle paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Özellikle askeri alandaki ilişkilerimiz son derece gelişmiş durumda. Bugüne kadar Türkiye’de bin 200 civarında asker eğitim almış bulunuyor. Tatbikatlarımıza katılan bir çok Makedon askeri bulunmakta. Bu konuda her türlü imkanımızı paylaştığımızı belirtmek istiyorum."

"FETÖ’NÜN BİR KISIM UNSURLARININ MAALESEF MAKEDONYA’DA VARLIĞINI BİLİYORUZ"

Bakan Akar, özellikle NATO’ya giriş hazırlıkları bakımından, eğitim, öğrenim ve işbirliğinin önemli katkılar sunacağını belirterek, Türkiye ve Kuzey Makedonya’nın Afganistan’daki işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye olarak Kuzey Makedonya ordusunun modernizasyonu dahil her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bir kez daha yineleyen Bakan Akar, "Bölgesel barış, Balkanların barışı için Kuzey Makedonya’nın Avrupa Atlantik entegrasyonunun önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu konuda Kuzey Makedonya’nın, Makedon askerlerinin çok başarılı olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında birçok terör örgütüyle ciddi şekilde mücadele ettiğini vurgulayan Bakan Akar, şunları kaydetti: "Bir tarafta DEAŞ, diğer tarafta ikisi aynı olan PKK/YPG. PKK’nın YPG’den hiçbir farkı yok. Diğer bir grup ise FETÖ. Bunlarla çok ciddi mücadele içindeyiz. Türkiye olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek. Tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne son derece saygılıyız. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Ancak ülkemizin güvenliği, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için de her türlü çalışmayı yapacağımızdan da herkesin bilgisi olması lazım. FETÖ’nün bir kısım unsurlarının maalesef Makedonya’da varlığını biliyoruz. Bu konuda Türkiye ve Makedon makamlarının birçok çalışması oldu. Bu konuda önemli gelişmeler oldu. Önümüzdeki dönemde biraz daha somut adımlarla bu terör belasından kurtulmamızın iki ülke yararına olacağını bir kez daha belirtmek istiyorum. Çünkü bunlar iki ülke ilişkilerine çok ciddi zararlar veriyorlar. Kardeşliğimizi, dostluğumuzu bir şekilde sabote ediyorlar. Bunların bazı elebaşları var. Bunların isimlerini de ilgili kurumlarımız Makedon kurumları ile paylaşmış bulunuyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda da önemli gelişmeler olacağına Makedon tarafının gerekli adımları atacağına bütün kalbimle inanıyorum. Makedon makamlarına güveniyoruz."

Bakan Akar, basın toplantısı öncesinde Bakanlık şeref defterini de imzaladı.

 
Görevlendirme yapılan belediyelerden büyük başarı
 
Aktoprak Uzunderelilere teşekkür etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görevlendirme yapılan belediyelerden büyük başarı
İçişleri Bakanlığınca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görevlendirme ...
Suriye halkından Türk askerine destek gösterisi
Suriye’nin El Bab kentinde bir araya gelen yüzlerce Suriyeli, Türk askerine ...
Gündüz’den Milletvekili Eksik hakkında suç duyurusu
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel ...
 
‘Seçim güvenliğinden taviz yok’
Vali Memiş, seçimlerde, 2 bin 800 jandarma personeli ile 3 bin 700 polis ...
‘Bu işi çözeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu terörü bitirmenin kararlılığı içindeyiz, bu işi çözeceğiz” dedi
Memiş Oltu’da seçim güvenliğini değerlendirdi
Oltu ilçesinde Vali Okay Memiş başkanlığında “Seçim Güvenliği Toplantısı” yapıldı.
 
Hortum ahır ve samanlığın çatısını uçurdu
Oltu İlçesinde etkili olan hortum ahır ve samanlığın çatısını uçurdu.
Aşkale’de Seçim Güvenliği toplantısı yapıldı
31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçiminin, Aşkale'de ...
Jandarma’dan kaçak göçmen operasyonu
Bayburt merkez Maden köyü yakınlarında jandarma ekiplerince durdurulan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva