Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Türk Medyası Filistin’in yanında
Türk Medyası Filistin’in yanında
HABERLER>ASAYÄ°Ş
7 Ocak 2019 Pazartesi - 10:52

Akar: ‘Biz gerçekten milliyiz, gerçekten yerliyiz’

Akar, “Vatan ve millet duygusuyla işler yapıldı. Kimse gelip de bize ve size millilikten filan bahsetmesin. Çünkü biz gerçekten milliyiz, gerçekten yerliyiz, elimizden gelen neyse bunu da vatanımız ve milletimiz için yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Akar: ‘Biz gerçekten milliyiz, gerçekten yerliyiz’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile işletme hakkı devir süreci başlatılan 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğüne incelemelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve diğer yetkililerle, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde denetleme ve incelemelerde bulundu.

Fabrika Müdürü Albay Ferit Yüksel’den çalışmalara ilişkin brifing alan Bakan Akar İşçilerin aynı azim ve kararlılıkla çalışarak dün olduğu gibi bundan sonra da ülke ve Türk Silahlı Kuvvetlerine katkı sağlayacağına yönelik inancını dile getirdi. Akar, savunma sanayisinde yerlileşme ve millileşme oranının yüzde 68’lere ulaştığına dikkat çekti. Bu konudaki çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Akar, Sakarya bölgesinin savunma sanayi merkezlerinden biri olacağını, bununla ilgili kararların alındığını, bunun ilk somut göstergesinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelecek günlerde Karasu'da temeli atılacak fabrika olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanı Akar yaptığı konuşmada, “19 Aralık’ta Cumhurbaşkanlığı Kararı çıktı, karar çerçevesinde faaliyetler başladı. Bunun anlamı işletme hakkının devredilmesidir. Burada satmak yok. Fabrikayı sattığımız yok. Personel tasfiyesi, personelin çıkarılması kesinlikle yok. Amacımız fabrikanın verimliliğini artırmak, teknolojik seviyesini yükseltmek, fabrikayı güçlendirmek ve stratejik seviyede ürünleri üretecek hale getirmektir. Ayrıca, diğer bir amacımız yurt içi ve yurt dışında teknolojik potansiyelden azami ve süratle istifade edilmesini sağlamaktır. Fabrika arazisi, arazide bulunan her türlü taşınmaz ile üretim ve bakım onarımda kullanılan her türlü ekipmanın mülkiyeti devlette olacak. Burada yapılan şey işletme hakkının devridir. İşletmeyi devralacak firma bu süreç içinde fabrikanın yeteneklerini korumak mecburiyetindedir. Fabrikanın sahip olduğu yetenekleri koruyacak, ancak bu yetmez, yeni yetenekler de kazandırılacak. Bunların tamamı da Milli Savunma Bakanlığının kontrolünde ilgili firma tarafından yapılacaktır” dedi.

Fabrikada üretilen ürünlerin özel sektörün dinamizmi ve bağlantılarından faydalanılarak dost ve müttefik ülkelere satılacağını vurgulayan Bakan Akar, tüm gelişmelerin şeffaf ve açık olacağını belirtti. İşçilerin alın terinin son derece kıymetli olduğunu bildiren Bakan Akar, “Özlük haklarında herhangi bir şekilde geri gitme yok. Bunun savunucusu biziz, bunun avukatlığını biz yapacağız. Bununla ilgili yapmamız gereken neyse herkesle, her şekilde görüşmek suretiyle bunu inşallah gerçekleştireceğiz. Herhangi bir kayba göz yummamız söz konusu değil” ifadesini kullandı.

Geçiş sürecinde herkesle konuşulacağını, herkesin değerlendirmesinin alınacağını ifade eden Akar, “Hiç kimsenin herhangi bir şekilde mağduriyet yaşamaması için her türlü özen gösterilecek. Bu konuda arkadaşlarımıza her türlü emir verildi” dedi.

Bakan Akar, “Vatan ve millet duygusuyla işler yapıldı. Kimse gelip de bize ve size millilikten filan bahsetmesin. Çünkü biz gerçekten milliyiz, gerçekten yerliyiz, elimizden gelen neyse bunu da vatanımız ve milletimiz için yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Terörle mücadelede "girilemez" denilen yerlere girilerek, "çıkılamaz" denilen yerlere çıkılarak önemli başarılar sağlandığını vurgulayan Akar, terörle mücadele faaliyetlerinin yurt içi ve sınır ötesinde kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

 
Aydemir’den yerel yönetimde istikrar vurgusu
 
‘İslam’ın aydınlık ufkunu insanlığa taşımalıyız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
200'ü ölü, 31’i sağ ele geçirildi
Tunceli’de terörle mücadele kapsamında son 2 yılda 200’ü ölü 31’i sağ ...
14 ilde FETÖ operasyonu: 9'u asker 14 gözaltı
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması ...
"Yargıda Hedef Süre" reformu
Çekin, bin 438 dava türü ve 220 soruşturma suç türü için hedef süre belirlendiğini ...
 
31 bölge ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi
Hakkari il merkezi ile Çukurca, Şemdinli, Yüksekova ve Derecik ilçelerindeki ...
‘Bu yoldan dönmek yok’
Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri bütün kahraman ve fedakar mensuplarıyla ...
Bingöl’de deprem
Sabah saatlerinde Bingöl 4,2, Elazığ ise 3,9 şiddetindeki depremle sallandı.
 
18 ilde FETÖ operasyonu: 19 gözaltı
Aralarında Erzurum’un da yer aldığı 18 ilde ve KKTC'de FETÖ/PDY silahlı ...
Bin 746 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, son bir yıl içerisinde 130 bin 640 iç güvenlik operasyonu ...
“Çatlasın PKK, çatlasın Türkiye düşmanları”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Şehirlerde huzur var. Çatlasın PKK, çatlasın ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva