Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>2011 UÄ°VERSÄ°ADE
20 Ocak 2011 Perşembe - 03:30

Akgül'den 'ince sitem'

GSGM Yunus Akgül, Üniversiteler Kış Oyunları'nın Erzurum'a kazandırılmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın büyük katkısının olduğunu anlattı. Yapılan kış oyunları tesislerine Başbakan Erdoğan ve Atalay'ın isimlerinin verilmesi konusunda Erzurumluların vefa göstermesini beklediğinin altını çizdi.

Akgül den  ince sitem

Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, Cumhuriyet tarihinin en büyük sportif yatırımını Erzurum'a yaptıklarını belirterek, şehrin Kış Olimpiyatlarına aday olabilmesi için alt yapısını ve kirli havası temizlemesinin gerektiğini söyledi.
    Erzurum'a Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak Erzurum'a dünya kalitesinde sportif tesisler kazandırdıklarını belirten Akgül, Kış olimpiyatlarına şehrin alt yapı olarak hazır olmadığını iddia etti. Kış olimpiyatlarının spor tesislerine değil, şehirlere verildiğinin altını çizen Akgül, "Akşam şehirde hava kirliliğinden nefes alınamıyor. Böyle bir ortamda kış olimpiyatları söz konusu olamaz. Kış olimpiyatları tesislere değil, şehirlere verilir. Bunun için de çevre, ulaşım, alt yapı gibi sorunlar olmamalı. Şehir kendini Kış oyunlarına hazırlamalı. Şehrin mevcut alt yapısı genişletilmeli. Ancak şehir hazır değil." dedi.
ERZURUM'A 5 BUZ SALONU FAZLA
    GSGM Yunus Akgül Erzurum'a 5 buz salonunun fazla olduğunu söyledi. Üniversiteler Kış Oyunları'nın ardından buz oyunları tesislerinden birisinin yüksek yüzme havuzuna çevrileceğini diğerinin ise voleybol, basketbol ve hentbol müsabakalarının yapılacağı çok amaçlı parke döşeli salona dönüştürüleceğini anlattı.    
    Çok amaçlı parke döşeli salonun gerektiğinde yine buz salonuna dönüştürülebilecek nitelikle olacağına dikkat çeken Akgül, "Kış oyunları tesislerinden buz salonundan ikisini yaz mevsiminde de kullanılacak hale getireceğiz. Atlama kulelerinin ardındaki buz salonunu yüksek yüzme havuzuna dönüştüreceğiz. Çünkü yüksek atlama yüzücüleriMizi kamp için Fransa'ya gönderiyoruz. Diğer salonu ise hangisi olacağı henüz net voleybol, basketbol ve hentbol sahasına çevireceğiz." diye konuştu.
   AÇILIŞ VE KAPANIŞ BİLETLERİ TÜKENDİ
    27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış töreni biletlerinin tükendiği belirtildi. GSGM Yunus Akgül, Biletix üzerinden biletleri sattıklarını anlattı. Tahminin üzerinde bilet satışının kendisini de şaşırttığının altını çizen Akgül, "Bin 200 tane Ankara ve İstanbul protokolü için açılış töreni için bilet kendimize ayırdık. Bunun dışında bilet kalmadı. Talep eden çok. Biletleri, 'Biletix' üzerinden sattık. Ankara ve İstanbul'daki protokolden, iş adamlarından gelen olmazsa aldığımız biletlerden artanları oyunlardan 2 gün önce Erzurum Valiliği’ne göndereceğiz il protokolüne dağıtması için. Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar büyük teveccüh beklemiyorduk." diye konuştu.
ERZURUMLU İSİM KONUSUNDA VEFASINI GÖSTERMELİ
    GSGM Yunus Akgül, Üniversiteler Kış Oyunları'nın Erzurum'a kazandırılmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın büyük katkısının olduğunu anlattı. Yapılan kış oyunları tesislerine Başbakan Erdoğan ve Atalay'ın isimlerinin verilmesi konusunda Erzurumluların vefa göstermesini beklediğinin altını çizen Akgül, "Devlet tesislerine isim vermenin bir yönetmeliği var. Buna göre Gençlik Spor İl Müdürü tesislere verilecek ismi Vali'nin 'olur'una teklif eder. Vali'nin 'Oluru' ile GSGM'ne gider. GSGM'de Spordan Sorumlu Devlet Bakanına sunar. Bakan da onaylar. Şu anda böyle bir isim teklifi yok. Ama oyunlar bitsin, kamuoyu vefasını gösterir. Bu konuda Sayın Başbakan'ın ve Atalay'ın da isimlerinin tesislere verilmesi konusunda talebi olmaz. Vefa gösterilecekse Sayın Başbakan ile Atalay'a gösterilmeli." diye konuştu.

 
'Bu havayla olimpiyat alınmaz'
 
Tesisleri GSGM sahiplendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bu havayla olimpiyat alınmaz'
Erzurum’da özellikle akşam saatlerinde yoğunluk kazanan hava kirliliği, ...
Erzurum için FB, GS kolkola..
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın meşalesi Erzurum'a ulaştı. Meşaleyi ...
Kış Oyunları'nın Havluları Denizli'den
Erzurum'da yapılacak olan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade ...
 
Her şey var, kar yok...!
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'da ...
KBV'den Erzurum'a destek
Türkiye Kulüpler Birliği Vakfı ve spor medyasının 25. Dünya Üniversiteler ...
Süper Kupa Müjdesi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Özgener , “Erzurum’da Bir kupa ...
 
Sıra Geldi Erzurumlulara
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, teşkilat olarak Erzurum’a çok ...
Ve Meşale Erzurum'da ....
25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Meşalesi, Erzurum’da törenle karşılandı. ...
Esnafın universiade umudu
Erzurum esnafı 27 Ocak – 06 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 25. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva