Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EKONOMÄ°
16 Nisan 2020 Perşembe - 02:15

Albayrak’tan kararlılık vurgusu

Albayrak, “Vatandaşlarımızın özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu dönemde vatandaşlara destek olmayı geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkartıldığını duyuyoruz. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizin bilinmesini isteriz” dedi.

Albayrak’tan kararlılık vurgusu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Vatandaşlarımızın özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu dönemde vatandaşlara destek olmayı geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkartıldığını duyuyoruz. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizin bilinmesini isteriz” dedi.

NAKDİ YARDIMLAR

Ekonomik istikrar kapsamında devreye alınan tüm desteklerin insanlara ulaşması için bir seferberlik içerisinde çalıştıklarını belirten Bakan Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, “Nakdi yardımlarımız başladı. 2,1 milyon ailemize bir milyon liralık nakdi yardımları elhamdülillah ulaştırdık. İnşallah çok yakın zamanda 4,4 milyon ailemizin tamamına yardımlar ulaşacak. Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları için devreye aldığımız 10 bin lira limitli temel ihtiyaç desteği kapsamındaki tahsislerin Cuma günü başladığını ifade etmiştim. Bugün itibariyle 2,1 milyon vatandaşımıza toplamda 12,1 milyar liralık kaynak tahsis edilmiş oldu. Halk Bankamız da hız kesmiyor. 25 bin liralık esnaf destek finansmanımıza başvuran esnaf sayımız 412 bin 714 oldu. Bu kapsamda süreci tamamlanan esnaf sayımız da 206 bin 959’a çıktı. Esnafımız için tahsis edilen toplam finansman rakamı Paraf Kart ile birlikte 6 milyar 737 milyon lira oldu. KOBİ’lerimize ve sanayicilerimize sunduğumuz işe devam desteğine başvuran firma 67 bin 229 oldu. Bu firmaların 39 bin 651’inin süreçlerini neticelendirdik ve sanayicimize bu kapsamda şimdiye kadar 36 milyar 326 milyon lira kaynak tahsis edildi” ifadelerini kullandı.

“KİMLERİN ÖZEL BANKALARIN AVUKATLIĞINA SOYUNDUĞUNU DA GÖRMENİZİ İSTİYORUZ”

Vatandaşların özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları bildiklerini kaydeden Bakan Albayrak, “Bu dönemde vatandaşlara destek olmayı geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkartıldığını duyuyoruz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizin bilinmesini isteriz. Özellikle bu dönemde kimlerin özel bankaların avukatlığına soyunduğunu da görmenizi istiyoruz. Uluslararası kurumlardan yardım istemek, ülkeyi nereye sürükleyeceği belli olmayan para basma söylemlerinden sonra bu konudaki duruşlarıyla da dertlerinin millet olmadığını bir kez daha gösterdiler. Malumunuz, Başakşehir’deki dev hastanenin yolunu yapmayıp, Adana’da hiçbir araç gereç ya da tıbbi donanıma sahip olmayan, sadece perdelerle ayrılmış fuar alanına ‘sahra hastanesi’ diyebilen bir zihniyetle muhatap oluyoruz sonuçta. Onu da ‘prototip’ diyerek aklamaya çalışacaklardır. Milletin ihtiyacı olan maskeyi stoklayanlar, gıdayı saklayanlar neyse vatandaştan topladığı parayı en çok da ihtiyaç olan böyle bir dönemde millete sunmak yerine stoklayanlar da aynıdır. Süslü reklamlar bu yapılanları gizleyemez” diye konuştu.

“İNŞALLAH VİRÜS SONRASI DÖNEME DE EN İYİ ŞEKİLDE GİREN ÜLKELERİN BAŞINDA GELECEĞİZ”

Covid-19 salgınının ekonomiye etkileri ile tüm ülkelerin mücadele etmeye çalıştığının altını çizen Albayrak, “Destek ya da kurtarma paketlerinin tutarları kamuoyuna yansıyor. Ancak küresel fotoğraf söylenenlerin ülkelerin sorunlarına çözüm olmakta yetersiz kaldığını gösteriyor. Fransa’da bu süreçte işsiz kalanların sayısının 4 milyona yaklaştığı, Amerika’da Nisan sonuna kadar 20 milyondan fazla kişinin süreçten dolayı işsiz kalacağı tahmin ediliyor. Türkiye olarak Covid-19 salgını ile kur saldırılarının etkilerini gidermek ve ekonomimizin bağışıklık sistemini güçlendirmek adına yoğun bir mücadele verdiğimiz dengelenme sürecini sonunda karşılaştık. Dengelenme sürecinin kazanımları sayesinde ekonomik istikrar kalkanı gibi kapsamlı bir tedbir setini çok hızlı bir şekilde devreye aldık. Tıpkı Covid-19 salgını ile olduğu gibi salgının ekonomik etkileri ile mücadelede erken tedbir, hızlı karar, etkin uygulama ve etkili bir mücadele sergiledik ve en başarılı ülkeler arasında olduk. İnsanımızın işlerini kaybetmemesi için tüm imkanlarımızla iş gücü piyasasını ve istihdamı destekledik. Hiçbir uluslararası kurum ya da kuruluştan destek ya da yardım talebinde bulunmadan süreci yönetiyoruz. Bununla kalmıyor, Türkiye’nin şefkat elini bu dönemde dünyanın dört bir köşesine uzatıyoruz. İnşallah virüs sonrası döneme de en iyi şekilde giren ülkelerin başında geleceğiz. Türkiye olarak asla vazgeçmeyeceğimiz hayallerimiz, milletimize verdiğimiz sözlerimiz ve büyük ve güçlü Türkiye idealimiz var. Çok çalışacağız, vatandaşlarımızın yanında dimdik duracağız. Bu dönemi çok iyi değerlendirecek ve geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Birlikte başaracağız” açıklamasında bulundu.

 
Kayıp Uzman Çavuş Güneş’i arama çalışmaları sürüyor
 
Dönmez’den BOREL açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“IMF’ye hayır, imeceye devam”
Bilecik Erzurumlular Dernek Başkanı ve iş insanı Ebu Talip Dursun, 'Biz ...
ETB’den dayanışma vurgusu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarafından düzenlenen, TOBB Borsalar ...
ETB’den hükümlü yakınlarına destek
ETB, içinde bulunduğumuz salgın dönemi ve Ramazan ayı arifesinde denetimli ...
 
Erzurum’da 7 yılda 422.7 milyonluk dış ticaret
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da son 7 yılda 167,9 milyon dolar ihracat, 254.8 ...
Erzurum’un bölge dış ticaret payı açıklandı
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’un bölge toplamında ve 7 yıllık dönemde ihracat ...
Muş: ‘Aylık bin 177 lira olacak’
Muş, “Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ...
 
Ticaret Bakanlığı uyardı
Ticaret Bakanlığı, sosyal medya hesapları üzerinden e-Devlet ya da resmi ...
Albayrak: "40.6 milyarlık borç ötelendi"
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 795 bin vatandaşın konut, ihtiyaç, ...
Sürüler otlağa çıktı
Muş’ta besiciler çetin kış mevsiminin ardından küçükbaş hayvanlarını Muş ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva