Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
15 Eylül 2021 Çarşamba - 13:12

Ar-Ge’si Türkiye’de, test sürüşü Erzurum’da yapıldı

Otobüsün yol testleri kapsamında ilk prototip araç; 2 yıl süresince 10 bin saat boyunca (yaklaşık 140 bin kilometre) Türkiye’de 3 ayrı lokasyonda (İstanbul, Erzurum, İzmir) yapılan yol testlerinde ekstrem iklim şartları ve farklı sürüş senaryolarında karşılaşılabilecek tüm koşullarda test edildi.

Ar-Ge’si Türkiye’de, test sürüşü Erzurum’da yapıldı

“Bundan sonra bizi ne hareket ettirecek?” sloganı ile Münih’te düzenlenen IAA Mobility 2021’de, tamamen elektrikli Mercedes-Benz otobüsleri olan eCitaro’lar kullanıldı. Otobüsün Ar-Ge'sinin ise Türkiye'de yapıldığı açıklandı.

IAA Mobility 2021 zirvesinde çok sayıda yeni aracın dünya tanıtımı yapılırken, yeni teknolojiler ve ulaşım çözümleri de tanıtıldı. Pandemi koşullarına dikkat edilerek, yeni bir anlayışa göre tasarlanan, Münih’in şehir merkezindeki ‘Açık Alan’ diye adlandırılan bölümde, araçlar, teknolojiler ve çok daha fazlası için halka açık bir sahne hazırlandı. Şehrin belirli bölümlerine yayılan IAA Mobility 2021’de, farklı türdeki ulaşım araçları arasındaki Mercedes-Benz eCitaro, katılımcıların beğenisini kazandı. Tamamen elektrikli altyapıya sahip olan 4 adet otobüs, IAA Mobility 2021’deki konumlar arasında gidip-gelerek, günümüz şehir otobüslerinin gelişmiş verimlilik seviyesini gözler önüne serdi.

OTOBÜS HAKKINDA ŞU BİLGİLER PAYLAŞILDI:

''Yolcular bu seferler boyunca otobüslerde; teknoloji, güvenlik ve konfordaki yenilikçi çözümleri Mercedes-Benz eCitaro ile deneyimledi. Dört adet eCitaro solo otobüs, klasik NMC bataryalarla (lityum iyon teknolojisi) donatıldı. Otobüslerin dış cephesindeki markanın binek otomobil motifleriyle bezenen çarpıcı mavi giydirme, yenilikçi modellerle ‘Yıldız’ arasındaki bağlantıyı gözler önüne serdi. Yolcular iç mekânda, bu modern şehir otobüslerinin tasarım ve donanım çeşitliliğini keşfetti. Fuarda geçen yorucu bir günün ardından; yüksek verimli iklim kontrolü, konforlu koltuklar ve seyahat ederken mobil cihazlarını şarj etmek için USB bağlantı noktaları gibi söz konusu otobüsün sağladığı konforun avantajlarından yararlandılar. Otobüsler versiyona bağlı olarak, dönüş asistanı Safeguard Assist ve aktif fren asistanı Preventive Brake Assist dâhil, oyunun kurallarını değiştiren güvenlik ekipmanlarıyla donatılıyor.

ENFEKSİYON RİSKİNE KARŞI KAPSAMLI KORUYUCU ÖNLEMLER

Tüm Mercedes-Benz eCitaro’lar, COVID-19 enfeksiyon riskine karşı en etkin koruyucu önlemlerle donatıldı. Otobüslerin hepsinde sürücü koruma bölmesi, iklim kontrol sisteminde yüksek verimli aktif filtreler ve giriş alanlarında sensörlü dezenfektan püskürtücüleri vardı. Ayrıca yolcu bölmeleri düzenli aralıklarla temizlenerek, temas yüzeyleri dezenfekte edildi. Bu uygulama sadece IAA ziyaretçilerinin Mercedes-Benz’in tamamen elektrikli servis otobüslerinde temiz bir seyahatin keyfini çıkarmasını sağlamakla kalmadı; aynı zamanda maksimum güvenliği de sağladı.

OTOBÜSÜN AR-GE’SİNDE TÜRKİYE’NİN ETKİSİ

Söz konusu otobüsün AR-GE faaliyetleri Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Merkezi tarafından yürütüldü. Mevcut güncellemeler ve iyileştirmeler de halen Türkiye’de yapılıyor. Otobüsün iç donanım, karoser, dış kaplamalar, elektrik altyapısı, diagnoz sistemleri, yol testleri ve ekipman dayanıklılık testleri gibi kapsamları Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası AR-GE Merkezi sorumluluğunda yürütülüyor. Türkiye’deki otobüs üretim AR-GE’si anlamında en gelişmiş test kabul edilen Hidropuls dayanım testi, bir aracın 1 milyon kilometre yol koşullarına denk gelen şartlarda test edilmesi imkânını sağlıyor. Yol testleri çerçevesinde; gerçek yol, iklim ve kullanım koşullarında, aracın tüm sistem ve ekipmanlarının fonksiyon ve dayanım açısından uzun süreli testleri gerçekleştiriliyor.

Otobüsün yol testleri kapsamında ilk prototip araç; 2 yıl süresince 10 bin saat boyunca (yaklaşık 140 bin kilometre) Türkiye’de 3 ayrı lokasyonda (İstanbul, Erzurum, İzmir) yapılan yol testlerinde ekstrem iklim şartları ve farklı sürüş senaryolarında karşılaşılabilecek tüm koşullarda test edildi.

Emisyonsuz ve sessiz bir sürüş sunan, tamamen elektrikli otobüsün dünya tanıtımı 2018 yılının sonbaharında Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda yapıldı. Otobüsün ilk teslimatı 18 Kasım 2019 tarihinde 56 adet olarak Almanya’nın Wiesbaden kentine yapıldı. O tarihten bu yana; Hamburg, Berlin, Mannheim ve Heidelberg gibi kentlerin yollarında ve çeşitli Avrupa şehirlerinde eCitaro kullanılıyor. Mayıs 2020’den itibaren seri üretim programına alınan Körüklü eCitaro ile beraber de yeni siparişler alınmaya devam ediyor.''

 
Ekmek pişirirken tandıra düştü
 
21 kilo esrar ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de 116 parti var
İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde faaliyette bulunan aktif siyasi ...
28 kişi iş sahibi oldu
Oltu Milli Eğitim Müdürlüğü iş Kur üzerinden Çalıştırılmak üzere iş başvurusunda ...
Ailelerin evlat nöbeti 744’üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
ETÜ Diyabet Araştırmasına TÜBİTAK desteği
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. ...
İpekyolu’nda Ecdat Mirası
Türkiye’nin en prestijli köprüleri arasında gösterilen tarihi Palu Köprüsü, ...
Olur’da yaban yaşamı fotokapanla görüntülendi
Olur’da bir vatandaş, ormana yerleştirdiği fotokapanla kentin yaban hayatını ...
 
e-Devlet kapısına yeni bir hizmet daha
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü de e-hizmetlerine ...
Erzurum’da korkutan artış !!!
8 -14 Şubat tarihleri arasında her yüz binde 37.71’e kadar düşen sayısı, ...
Erzurum aşı oranı 75.3’e yükseldi
En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva