Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>ASAYÄ°Ş
1 Haziran 2011 Çarşamba - 09:37

Asılsız ihbar sanığına 2 yıl hapis

Erzincan'da geçen yıl Ergenekon davasını yürüten Özel Yetkili Savcı Osman Şanal aleyhine Erzincan Cumhuriyet eski Başsavcısı İlhan Cihaner'e gönderdiği mektupta "Savcı Şanal, talimatla soruşturmayı yürütüyor" diye yazan silahlı gasp hükümlüsü, 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Asılsız ihbar sanığına 2 yıl hapis

Erzincan'da geçen yıl Ergenekon davasını yürüten Özel Yetkili Savcı Osman Şanal aleyhine Erzincan Cumhuriyet eski Başsavcısı İlhan Cihaner'e gönderdiği mektupta "Savcı Şanal, talimatla soruşturmayı yürütüyor" diye yazan silahlı gasp hükümlüsü, 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner'e İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı kentte uygulamaya koyduğu iddiasıyla yargılandığı sırada bir ihbar mektubu gönderildiği iddia edilmişti. Silahlı gasp suçundan dolayı İzmir Özel Yetkili Sekizinci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 14 Aralık 2009'da tutuklanarak cezaevine konulan İbrahim Gezer'in (45) gönderdiği mektupta, savcı Şanal'ın talimat aldığı iddialarına yer vermişti.
İŞTE O ASILSIZ İHBAR MEKTUBU
Gezer'in Erzincan Cumhuriyet eski Başsavcısı İlhan Cihaner'e 23 Şubat 2011'de gönderdiği mektubunda, "Geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Ben Erzurumlu'yum. Silahlı yağma suçundan hükmen tutukluyum. Ben de sizin gibi bir komploya kurban edildim. Beni bedavaya yaktılar ama sizi yakamayacaklar. Ben, 14 aydır tutukluyum. Tutuklanmadan önce Erzurum'da olduğum bir zaman içerisinde Risale-i Nur dershanesine gittim. Medreseye gitmemin nedeni kayınpederimin Nur Cemaatleri içinde sözü dinlenen birisi olmasıdır.
Kayınpederimin de lider olması nedeniyle yanımda her şeyi konuşuyorlardı. Bir gün Erzincan'dan Kurtoğlu Cemaati'nden bir grup, sizin de yakinen tanıdığınız bir elemanınız dershaneye geldi. Zaman biraz ilerledikten sonra 'memur dersi' altında verilen ders bitti. O derste bulunan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal Bey ve iki savcıyla bir odada toplantı yapıldı. Erzincan'dan gelen misafirler, size yakin olan bir polis memuru ve Erzurum'da cemaatlere liderlik yapan, ismini yazmak istemiyorum. 3-4 şahıs sizin hakkınızda bazı kararlar aldı. Erzincan'dan gelen cemaat sözcülerine bir takım talimat verdiler. Erzincan'dan gelen misafirler de Cemil Çiçek ve iki milletvekilinin selamını söyleyip bir mektup vererek, gece saat 02.30'da müsaade isteyerek Erzincan'a döndüler. İsmini mahkemelerde sunabileceğim iki profesör ve savcılar da sizin işinizin bitmesine az kaldığını, sizin Erzincan'da yakınınızda bulunan bir takım devlet görevlilerinin de günlük rapor verdiklerini ve buna benzer bir takım lafların söylenmesinden sonra çekip gittiklerini ve ertesi gün yine aynı gün Erzurum Cumhuriyet Savcılarından birisinin gelerek 'Türkmenoğlu abiye selam söyleyin ellerinden öperim. Ankara'daki işi halletmiş' gibi sözler sarf ettiği. Mektubumun sizin elinize geçip geçmeyeceğinden emin olmadığım için yazamıyorum. Buna benzer iki mektup daha yazdım. Birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya birisini de HSYK Başkanımız Sayın Emine Ülker'e gerek görülürse birçok delil sunacağım. Katiyetle bu işin arkasında duracağımı bildirdim. Sayın Savcım, siz de beni şahit gösterebilirsiniz. Size bildiklerimin tümünü aktaracağım. Saygılar sunar ellerinizden öperim" dedi. Mektubun ortaya çıkması üzerine İbrahim Gezer hakkında 'Adil yargılamayı etkilemek ve iftira' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Savcı Şanal dilekçesinde, "Bana iftira atan ve yaptığım yargılamayı etkilemeye çalışan sanıktan şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerine yer verdi.
"İLACIN ETKİSİYLE SENARYO YAZDIM"
Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şanal'ın şikayeti üzerine Erzurum İkinci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava nedeniyle İzmir ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Adalet Bakanlığı Müfettişlerine ifade veren Gezer, mektubu kullandığı ilacın etkisiyle yazdığını söyledi. Gezer, "Osman Şanal'ın görüntülerini televizyonlardan gördüm. İlhan Cihaner savcıyı da tanımam. Bu nedenle yurtta gördüğüm kişiyi savcı Osman Şanal'a benzettim. 2009'da oğlumu trafik kazasında kaybettiğim için ağır depresyona girdim.
Mektubu yazdığımda, 300 miligramlık Cetrina ilacını alıyordum. Bu ilacın etkisiyle 2 savcı diyeceğim yerde '3 savcı' diye yazdım. 'Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in işinin bittiği' yönündeki yazıları, aldığım ilacın etkisiyle senaryo yazdım" dedi.
Erzurum İkinci Asliye Ceza Mahkemesi, 2011/281 esas sayılı gerekçeli kararında İbrahim Gezer'i, TCK'nin 267-1 maddesi kapsamında 'Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve iftira' suçlarından 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Dosya, temyiz için Yargıtay'a gönderildi.

 
Gülyurt hizmet sürecini değerlendirdi
 
A.Ü.'den yeni atılım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kontör operasyonunda 14 tutuklama
Yurt genelinde kontör dolandırıcılığı yaptıkları belirlenen 23 şüphelinden ...
Yumaklı'da yangın afeti
Tortum Yumaklı köyünde Cuma günü gece çıkan yangında 3 ev, 7 ahır, 1 dükkan ve 1 samanlık yandı.
2 trafik kazasında 11 yaralı
Erzurum'daki iki trafik kazasında 3'ü çocuk 11 kişi yaralandı.
 
Firara yeltendi, ayağını kırdı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde 6 Nisan'da Türkçe Öğretmeni A.K'ye tecavüz ...
BDP il başkanına 10 ay hapis cezası
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Erzurum İl Başkanı Rıza Güler, parti ...
Huzur için Polis-Basın el ele
Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının ...
 
10 kilo toz esrar ele geçirildi
Erzurum polisince çevre yolunda gerçekleştirilen operasyonda 10 kilogram ...
Kars - Erzurum Karayolunda göçük
Kağızman - Erzurum karayolu'nda yağışlar sonrası yaşanan göçük nedeniyle ...
Taksiciler yolcu için kavga etti: 1 yaralı
Erzurum’da taksiciler arasında meydana gelen silahlı kavgada 1 kişi yaralanırken ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva