Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
HABERLER>GÜNDEM
20 Nisan 2018 Cuma - 08:46

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni Gerçekleşti

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİDAP) Çalıştayına katılmak üzere Erzurum’da bulunan YÖK Başkanı Yekta Saraç ve Doğu Anadolu’da illerindeki 16 üniversite rektörü, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen Bilimsel Teşvik ve Ak

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni Gerçekleşti

Atatürk Üniversitesi tarafından 2010 yılından beri yürütülen Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç’ın katılımıyla gerçekleşti.

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİDAP) Çalıştayına katılmak üzere Erzurum’da bulunan YÖK Başkanı Yekta Saraç ve Doğu Anadolu’da illerindeki 16 üniversite rektörü, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen Bilimsel Teşvik ve Akademik Giysi Törenine katıldı.

Törende ayrıca Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, adli, idari ve askeri erkân yöneticileri, rektör yardımcıları ve akademisyenler yer aldı.

“Bir ülkenin kalkınmasında en önemli kaynağı, ‘entelektüel sermaye’, ‘beşeri sermaye’, ‘ihtisas gücü’ gibi kavramlarla anlatılmaya çalışılan ‘beyin gücü’ oluşturur.  Hedeflenen yüksek nitelikli insan gücünün önemli ölçeklerinin başında da bilimsel çaba ve üretim gelmektedir” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, çağımızda bilgi üretme kabiliyetinin ancak üretilen bilginin ürüne dönüştürülmesi ile anlamlı ve kalıcı sonuçlar vereceğini belirterek,  her ülkenin kendi potansiyeline göre bilgi üretmek üzere AR-GE faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi.

“Yeni  Nesil Üniversite Tasarımı Doğrultusunda Üniversitemizi Uzak Geleceğe Taşımak  İçin Hızlı Bir Dönüşüm Sürecine Soktuk

Çomaklı: “21. yüzyıl bilgi çağında yaşanan hızlı oluşum ve değişmeler bizleri, üniversiteler olarak kendimizi tanımak ve en önemlisi kendi eğitim sistemlerimizi, öz değerlerimizi koruyarak, hızla küreselleşen dünya karşısında bâkî varlık göstermeye yönelik çalışmalar yapmaya, yeni hedefler koymaya ve bu hedefleri gerçekleştirmenin yollarını aramaya sevk etmiştir. Bu sebeple Rektörlük görevini devraldığımız günden itibaren çağın kaçınılmaz kıldığı yeni nesil üniversite tasarımı doğrultusunda Üniversitemizi uzak geleceğe taşımak için hızlı bir dönüşüm sürecine soktuk. Bugün memnuniyetle söyleyebilirim ki, bu bağlamda temel dinamiklerimizin yeniden yapılandırılması hemen hemen tamamlandı.

Geleceğin inşası için gerekli bilgiyi üretme ve üretilen bilgiyi teknolojiye dönüştürmek zorundayız. Bu durum, bilimsel çalışmalara ayrı bir önem verme hususunda bizleri harekete geçirmekte, çalışmalarımıza yön vermeye itmektedir. Çünkü çağdaş bilimin öngörüsüne göre, gelecek, geçmişin mirası üzerinden şekillenecektir.  Ekseninde değişimin olduğu bu yeni anlayışa göre varlık her zaman yenilenme halindedir. Yüzyılımızda üniversiteler, geleneksel hedeflerinin yanı sıra bu oluşumu planlama ve yönetme işlevini de üstlenmişlerdir.

Rektör  Çomaklı: “İyi Olmanın Sınırı Yoktur”

Üniversiteler için önemli başarı ölçütlerinin başında bilimsel yayınlar, sonuçları somut olarak görülebilecek projeler gelmektedir. Bu anlamda Atatürk Üniversitesi önemli bir konumdadır. Ancak sizin de bildiğiniz gibi iyi olmanın sınırı yoktur. Son bir yıl içinde Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmalar ve gerçekleştirilen projeler önemli ölçüde artmıştır. Yönetim olarak bu artışı pekiştirmek, marifete iltifat etmek ve bilimsel performansları teşvik amacı ile hayata geçirilen ödül sistemini önemsiyoruz. Bugün bu amaçla üniversitemizin ilmî yolculuğunda yüksek performans sergileyen arkadaşlarımızı tanımak, bu güzel tablodan üniversitemiz mensuplarını haberdar etmek ve kendilerine ödüllerini takdim etmek üzere bir aradayız.

Yeni unvanları almaya hak kazanan akademisyenlerimize, akademik giysilerini giydirme fırsatı bulacağımız bu tören vesilesiyle Türkiye’nin önünü açacak, milletimize ufuk ve heyecan kazandıracak yeni projeler, yeni çalışmalar beklediğimiz değerli bilim adamlarımızı kutluyor, yaptıkları değerli çalışmalar için Üniversitemiz adına hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en kıdemli, en saygın ve kadim değerlerle yoluna devam eden Atatürk Üniversitesi’nde, cesaretin, vatanperverliğin ifadesi olan dadaşlar diyarı Erzurum’da olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi ve değerleriyle geleceğe yürürken üniversitelerin rolünün bu zorlu yolculukta merkezi önem taşıdığını ifade eden Saraç,  üniversitelerde akademisyenlerin, idari kadroların ve öğrencilerin ülke geleceğinin inşasında, fikirleri ve ürettikleri ile yol gösterici olmalarının önemine değindi.

Üniversiter  Sistemi Güçlü Olmayan Bir Ülkenin Onu Yarınlara Taşıyacak Bir Sanayisi,  Teknolojisi, Tıbbı, Eğitimi, Sanatı ve Adalet Sistemi Olamaz

“Ülkenin geleceği için olağanın ötesinde emek vermeyi, milletimiz, ülkemiz ve devletimizin yarınları için gerekli olan bilimsel ve teknolojik alt yapıların üretimi için gayret etmeyi, yeni YÖK’ün ana ilkeleri olarak benimsedik” diyen Yekta Saraç şöyle devam etti: “185 üniversitemizden her birinin ülkemize katabileceği önemli değerleri olduğuna inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmalarında “gecemizi gündüzümüze katarak ekonomiden alt yapıya, güvenlikten adalete kadar her alanda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız sözlerini zikrediyor. Bu bağlamdan olmak üzere biz de ülkemizin önüne koyduğu güçlü hedeflerine ulaşması için üniversitelerimizin verimliliğini ve akademik düzeyini yükseltmeyi hedefledik. Bulunduğumuz her ortamda Yeni YÖK olarak gerçekleştirmekte olduğumuz ve hepsi başlamış politikalarımızı anlatıyoruz.

Yeni YÖK’ün bu atılım döneminde zorlukları aşmak, ülkemizin gençliğini dünya standartlarında bir donanımla yetiştirmek, bilim ve teknoloji dünyamıza yapacağımız yatırımın en büyük desteği olacaktır. Üniversiter sistemi güçlü olmayan bir ülkenin onu yarınlara taşıyacak bir sanayisi, teknolojisi, tıbbı, eğitimi, sanatı ve adalet sistemi olamaz. Bütün bu süreçlerde daha da zenginleşmek için sizlerin de desteğinize ve fikirlerinize ihtiyacımız var” dedi.

Saraç konuşmasının ardından hazırlanan slayt eşliğinde YÖK’ün çalışmaları ve projeleri hakkında konuklara bilgi verdi.

Konuşmaların sona ermesiyle, Atatürk Üniversitesi mensubu bilim insanlarının fen, sağlık, sosyal, eğitim bilimleri ve güzel sanatlar alanlarındaki seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini değerlendirmek, üstün niteliklerini onayarak kamuoyuna duyurmak ve teşvik unsuru olmak üzere Atatürk Üniversitesi tarafından verilen Bilimsel Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu.

Daha sonra ise 2017 yılında Profesör ve Doçentlik unvanına yükselen akademisyenlere akademik giysileri giydirilerek belgeleri takdim edildi.

 
ÜNİDAP Erzurum’da toplandı
 
Bilimsel Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile ...
Güven: “Seçim takvimi hazırlıkları başladı"
YSK Başkanı Sadi Güven, “TBMM’den yasa çıktığı takdirde Anayasa gereğince ...
Sekmen’den Turizm Haftası mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Azizoğlu: ‘Mağdurların yanındayız’
Azizoğlu, “Kadim şehir olan Erzurum’da ihtiyaç sahibi, muhtaç ailelerimizin, ...
Atatürk Üniversitesinden Bir İlk Daha: Akademisyenle Sanayici Yüz Yüze
Atatürk Üniversite ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) ortaklığında ...
Şehit Kır mevlidle anıldı
Şehit Piyade Teğmen Muhammet Kır’ın annesi ve kardeşleriyle görüşen Vali ...
 
Erzurum Eski Milletvekillerinden Rasim Cinisli, Atatürk Üniversitesinde Gençlere Seslendi
15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda gerçekleşen ve Rektör Çomaklı ile Rasim ...
Şehit Güneş dualarla uğurlandı
Kemaliye ilçesinde patlayıcı madde imhası esnasında kazara erken ateşlemeden ...
Azizoğlu vatandaşın nabzını tuttu
Vali Azizoğlu, pasaport ve sürücü belgeleri iş ve işlemleri için randevu ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva