Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>GÜNDEM
9 Nisan 2018 Pazartesi - 08:23

Atatürk Üniversitesi, Misafir Öğrencilerini Yalnız Bırakmıyor

Programla ilgili konuşan Rektör Çomaklı, 87 ülkeden 2 bin 500 öğrenciyi Atatürk Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu sayının her geçen yıl arttığını söyledi.

Atatürk Üniversitesi, Misafir Öğrencilerini Yalnız Bırakmıyor

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitede öğrenim gören Türkmen ve Afgan öğrencilerle bir araya geldi.

UDEF, ER-VAK ve BİRKOFEND yöneticilerinin de yer aldığı programda, Türkmen ve Afgan öğrencileri için ilimizin kadim kültürünün tanıtılmasında, UDEF’in koordinesiyle ER-VAK ve BİRKOFEND ile işbirliği kararı alındı.

Konukevi 2‘de düzenlenen kahvaltıda öğrencileri ağırlayan Rektör Çomaklı’ya, İl Göç İdare Müdürü Haşim Özcan, Erzurum Kalkınma Vakfı ( ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Bölge Koordinatörü Ertan Aksakal, UDEF Erzurum Başkanı Ergün Halis ve Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Erzurum Temsilcisi Muhammet Zeki Gözeler eşlik etti.

Programla ilgili konuşan Rektör Çomaklı, 87 ülkeden 2 bin 500 öğrenciyi Atatürk Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu sayının her geçen yıl arttığını söyledi.

Uluslararası öğrencilerin özelde Erzurum, genelde ise Türkiye’den memnun bir şekilde ayrılmalarını arzu ettiğini vurgulayan Çomaklı, gerçekleştirilen çalışmaların bu doğrultuda devam ettiğini belirtti.

Türkiye’nin  İlk Kurulan Üniversitelerinden Birindesiniz

Çomaklı: “Sizleri büyük Atatürk Üniversitesi ailesine katıldığınız için seçiminizden dolayı kutluyorum. Türkiye’nin ilk kurulan üniversitelerinden birindesiniz. Üniversitemiz sosyal yaşam kültürü içinde, ihtiyaç duyabileceğiniz her şeye kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir kampüs üniversitesidir. Üniversite eğitimini gördüğünüz bu şehir yani Erzurum, tarihtir. Türkiye’nin önsözüdür. Eğitim öğretim gördüğünüz bu şehri yakından tanıyınız. Bir ülkenin geleceğini eğitilmiş insan gücü belirlemektedir. Bu sebeple ruh ve beden bakımından sağlıklı, inançlı ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesini en önemli görevlerimizden biri olarak kabul etmekteyiz. Bu sebeple sizler inşallah kendi ülkelerinizin yetişmiş insan gücü olacaksınız.

Dünyayı yöneten egemen güçler, toplumları dönüştürmek için önce genç nesillerden başlarlar. Bir toplumun geleceğini yok etmenin en kısa ve tesirli yolu, gençliği yozlaştırmaktır. İnanıyorum ki sizler kendi ülkelerinizin değerlerini koruyacak ve Dünya’nın bozulan yapısından uzak duracaksınız. Düşünceler, vicdanlar boşluk kabul etmez. Siz bunları milli, manevi değerlerinizle dolduramazsanız başka güçler kendilerine göre başka şekilde doldurur. Sizler kendi ülkelerinizin umudusunuz. Batılı güçlerin sizi yönlendirmesine müsaade etmeyin. Kendinizi ve değerlerinizi muhafaza edin.

Üniversitemizle iş birliğinde olan güvenilir dernekler ve iş dünyası temsilcileri vasıtasıyla siz misafir öğrencilerimizin Erzurum’un, Türkiye’nin kadim kültürünü tanımaları için birlikte çalışmaya karar verdik. Bunu UDEF ile koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Bu vesileyle çalışmamıza destek vererek fedakârlığı ile ön plana çıkan ERVAK ve BİRKOFEND yönetimine, UDEF’in çok değerli gönüllü çalışanlarına ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Programın ardından Türkmen ve Afgan öğrenciler, Rektör Çomaklı’ya yöresel giysiler armağan ederken, Rektör Çomaklı ise öğrencilere birtakım hediyeler verdi.

 
Aras güven tazeledi
 
Samsun düşme travmasında 0-0
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan Polis Haftası mesajı
MHP İl Başkanı Naim Karataş, Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü ...
Bulutlar: “Türk Polisi 173 yıldır huzurun teminatı”
Bulutlar, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı ...
Sekmen’den Avukatlar Günü mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Vatandaş "Açık Kapı Projesi" ile devlete ulaşıyor
Aralarında Erzurum'un da bulunduğu 52 il valiliğinde açık kapı büroları faaliyetine başladı
Prof. Bashar Saad’den Rektör Çomaklı’ya İade-i Ziyaret
Filistin’e göstermiş olduğu ilgi ve verdiği destekten dolayı Türkiye’ye ...
Büyükşehir Bakan Demircan’ı ağırladı
Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
 
Rektör Çomaklı Güneş Vakfının Konuğu Oldu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Güneş Vakfını ziyaret ...
Şehit Tatar’ı dualarla andılar
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner şehit Tatar'ı rahmet ...
Şehit Tatar bugün uğurlanacak
Erzurumlu UMKE görevlisi Burak Tatar Afrin'de şehit oldu
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva