Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
7 Nisan 2018 Cumartesi - 13:21

Aydemir: 'Ovit hayal ötesi bir yatırım abidesi’

Milletvekili Aydemir, Ovit Tüneli’nin Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini buluşturan tarihi bir yatırım ve ulaşım abidesi olduğunu söyleyerek, ‘Ovit sadece bir tünel değil, aynı zamanda bölge ulaşımında bir miladın kaydıdır’ dedi.

Aydemir:  Ovit hayal ötesi bir yatırım abidesi’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ovit Tüneli’nin Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini buluşturan tarihi bir yatırım ve ulaşım abidesi olduğunu söyleyerek, ‘Ovit sadece bir tünel değil, aynı zamanda bölge ulaşımında bir miladın kaydıdır’ dedi.
AYDEMİR İSPİRLİ DADAŞLARLA BULUŞTU
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İspir’in konuğu oldu. AK Parti İspir ilçe Başkanı Fatih Efeoğlu ve ilçe yönetim kuruluyla bir araya gelen Milletvekili Aydemir, 2018 yatırımları konusunda durum değerlendirmesi yaptı, ilçenin 2023 hedefleri odağında istişarelerde bulundu. İlçe Belediyesini ziyaret eden Milletvekili Aydemir Belediye Başkanı Osman Çakır’la ilçenin öncelikleri, ilçe ekonomisi açısından fırsatlar ve yatırımlar bazında tespitleri paylaştı.
AYDEMİR, İSPİR ESNAF VE EŞRAFIYLA İSTİŞARE ETTİ
İlçede esnafın işyerlerine konuk edilen Milletvekili Aydemir ve AK Parti heyeti, İspirlilerin ülke, bölge, il ve ilçeye dair güncel beklenti ve yorumlarını kaydetti, gündeme değgin öngörülerini dinledi, 2023 beklentilerini yorumladı. Aydemir, ‘Muhammed Hazık, Haşiizade Ali Efendi gibi büyük islam münevver, mütefekkir ve alimlerine ocaklık eden İspir bir başka âzamet yönüdür Erzurum'un. Ziyaret edip, İspirli dadaşlarla hemhal olduk.’ kaydını düştü.
AYDEMİR’DEN ‘İSPİR DİNAMİZMİ’ TARİFİ
İspir’in Erzurum ekonomisinde özel yeri olduğu, özellikle üretim ve ticaret alanında Erzurum farkındalığını ortaya koyduklarını belirten Milletvekili Aydemir, ilçenin ‘İspir dinamizmi’ diye tarif edilebilecek bir ekonomik sinerjiyi kaydettiği, bu pozitif yaklaşımın ilçe, il ve bölgeye bereket getirdiğini ifade etti.
AYDEMİR İSPİR’İN MANA PLANINI PAYLAŞTI
İspir’in fiziki durumu dışında bir de mana planında özel bir konumu bulunduğunu bildiren Milletvekili Aydemir, ilçenin milli ve manevi hassasiyetler noktasında bir tefekkür ocağı olduğu, yetiştirdiği müstesna değerlerle bunu bariz şekilde vurguladığını hatırlattı. Aydemir, ‘İspir yalnızca il ekonomisini değil, aynı vakit il tefekkürünü de şekillendiren bir feraset ve basiret otağıdır’ değerlendirmesini yaptı.
2 MİLLETVEKİLİ OVİT’TEYDİ
Milletvekili Aydemir daha sonra, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, İspir ilçe Başkanı Fatih Efeoğlu, Belediye Başkanı Osman Çakır ve AK Parti heyetiyle birlikte Ovit Tüneli’nde incelemelerde bulundu, yatırımın bölgeye getirisi konusunda İspirlilerin görüşlerini aldı, ilçe halkı, esnafı ve eşrafının memnuniyetini analiz etti.
ULAŞIMDA ALTIN HALKALAR
Doğu Anadolu Bölgesinin devasa ve tarihi tünel yatırımlarıyla Karadeniz’e bağlandığı, Erzurum’un bir liman kenti olma konumuna taşındığını belirten Milletvekili Aydemir, ‘Dadaşlar, Zigana’dan Cankurtaran’a, Kop’tan Kırık’a, Dallıkavak’tan Ovit’e ulaşımda altın halkalar oluşturan, böylelikle il ekonomisine yeni bir sinerji ve fırsatlar sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza kalben minnettardır. Millete sevdanın eseri olarak, çok kısa süreye sığdırılan bu yatırımlar tarihimizin daha önce kaydetmediği ulaşım reformunun ifadesidir.’ dedi.
‘OVİT BİR ULAŞIM ABİDESİ’
Aydemir, ‘13 Mayıs 2012’de AK Önderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından temellendirilen 14 bin 300 metreyle dünyanın en uzun tünellerinden biri olma özelliğini taşıyan Ovit Tüneli Bölgemiz ve ülkemiz için bir ulaşım abidesidir. Bu abidevi eser karşısında manevi hazzın doruğuna ulaşmamak mümkün değildir’ dedi.
‘RABBİMİZE ŞÜKÜR’
Milletvekili Aydemir, ‘ Liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız, “Milleti sevmek, aşılmaz dağları delerek gönülleri buluşturmak; millet uğrunda, rüyaları gerçeğe dönüştürmektir” diyor. Bunun en net adresi Ovit Tünelidir. Ovit’te Rize Milletvekilimiz Sayın Hasan Karal’la ‘la birlikte yetkililerden bilgi aldık. İspirli dadaşlarla birlikte böylesi bir eseri bize bahşeden rabbimize şükrettik. ‘ yorumunu yaptı.

 
Güneş Vakfı Otizmin “Farkında”
 
Alkışlar Erzurumspor için
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Beşiği sallayan el, dünyayı sallar’
Erzurum AK Parti İl Teşkilat Üyeleri ile Tekman ve Hınıs İlçe Kadın Kongrelerine ...
Erbakan Vakfı’ndan MHP’ye ziyaret
Erbakan Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri İl Başkanlığını ziyaret ederek Merhum ...
Palandöken 2017'ye onay
2017 yılını da başarıyla tamamlayan Palandöken Belediyesi, Nisan ayı meclis ...
 
Öz’den Polis Bayramı mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emiz Öz, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun ...
Palandöken Meclisi sandığa gitti
Palandöken Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumunda, görev süreleri dolan ...
Milletvekili Aydemir’den Dadaş ruhunu tarif
Mİlletvekili Aydemir: 'Tortumlu Muteber ananın, ekmeğini direksiyon sallayan ...
 
Aydemir Eğitimcilerle istişare etti
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Bize ait milli ve manevi ...
Bulutlar 4 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi
Ak Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Palandöken Belediye Başkanı ...
Aydemir ‘AK Memnuniyet dorukta'
Aydemir, Hedef 2023 çalışmaları kapsamında İstanbulkapı esnafını ziyaret ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva