Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
20 Kasım 2018 Salı - 17:03

Aydemir: ‘Ak dönem değerlerle yükseliş dönemidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘On altı yılda kaydettiğimiz süreç bize ait, manamızı ifade eden, ortak vicdanı seslendiren ve her biri heyecan oluşturan değerlerimize dönüş, sahipleniş, değerlerde diriliş ve değerlendirme sürecidir. ‘ dedi.

Aydemir: ‘Ak dönem değerlerle yükseliş dönemidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘On altı yılda kaydettiğimiz süreç bize ait, manamızı ifade eden, ortak vicdanı seslendiren ve her biri heyecan oluşturan değerlerimize dönüş, sahipleniş, değerlerde diriliş ve değerlendirme sürecidir. ‘ dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 bütçesi üzerinde söz alarak değerlendirmede bulunan Milletvekili Aydemir, AK Parti döneminin kültürel değerler bazında ihya ve diriliş dönemi olduğunu belirterek, ‘AK kadro, bütün hakşinas, bütün ehlivicdan, insanlar tarafından takdir edilir ki iktidar bulduğundan bugüne eşi emsali görmemiş hizmetler hayata sunmuştur. Bunun bir şubesi Kültür ve Turizm Bakanlığıdır. Bu alanda yaptığımız hizmetler hakikaten muhalif bakış açısı serdedenlerin zihin haritalarının böyle çok kırıntı misali köşesinde bile yer alamaz, o kadar net söylüyorum.’ yorumunu yaptı.

AK DÖNEM DEĞERLERE DÖNÜŞ DÖNEMİDİR

‘On altı yılda kaydettiğimiz süreç bize ait, manamızı ifade eden, ortak vicdanı seslendiren ve her biri heyecan oluşturan değerlerimize dönüş, sahipleniş, değerlerde diriliş ve değerlendirme sürecidir.’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Başka bir deyişle Türkiye’nin kendini fark etmesi ve bulması dönemidir; ülkenin kendi temellerinde yeniden yükseliş dönemidir; bu dönem, kendimiz olma dönemidir, elhamdülillah. Bu on altı yıllık dönemin özü budur, kendimiz olma dönemidir, Kültür Bakanlığı bağlamında, özellikle altını çiziyorum. Bu hâli, küresel gidişatı iyi okuyanlar ve özümüze sahip çıkanlar Hakk’a teslim babında anlayacaklardır. Türkiye'nin bu süreçte en hızlı ilerleyiş kat ettiği alanlardan biri bu Bakanlıktır. ‘ sunumunu yaptı.

KÜLTÜR VE TURİZM’DE AK YAKLAŞIM

Kültür ve Turizm odağında AK Yaklaşımı paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘Bu noktadaki AK yaklaşım kârlılığa yönelik değil, değerlerimizi takdim ve takdir yaklaşımıdır. Bu, kültürel ve turistik kaynak ve potansiyelin akli biçimde çağın gereklerine uygun olarak sunumudur. Bizi asırlara hükmettiren gücün ve onu besleyen hoşgörü, insan sevgisi ve adalet hasletlerimizin vurgusudur. Bu noktada AK dönemin en hayati yatırımı, yerini ve yurdunu bilen kuşakların yetişmesine sağladığı destektir. Anadolu topraklarını ilim, irfan ve hikmetle yoğuran ecdadımızın yadigârlarına vefadır, Türkiye'yi küresel ölçekte hak ettiği azamet ve değerlerle tanıtmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın “Nasıl kökleriyle bağı kopan bir çınar kurursa, medeniyet birikimiyle irtibatını koparan bir ülke de fikrî kuraklığa maruz kalır. Yüzyıllara sari ilim deryasından istifade etmeden özgün eserler verilemez. Geçmişi yok sayarak geleceğe yürünemez.” vurgusu böylesi bir ufkun kaydedilmesinde esas oluşturmuştur. ‘ ifadesine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TESPİTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kültür kaydındaki hassasiyetine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle: “Yeni Türkiye'nin aydınlığı, varlığını karanlığa borçlu olanları rahatsız etse de bu ufuk asla kararmayacak, köklerine bağlı gençliğimiz kendi kültür ve irfan hazinelerimize sahip çıkacaktır. Ne Batı’yı bilen ne de Doğu’yu özümsememiş, parçalanmış

karakterlerle değil, yerini, yurdunu kültürünü bilen kuşaklarla yolumuza devam edebiliriz.” diyor Sayın Cumhurbaşkanımız. İşte biz her alanda böylesi bir yüksek düşünceyle 2023’e yürüyoruz. ‘dedi.

EHLİ VİCDAN HAKKI TESLİM EDİYOR

Kültür ve Turizm alanında gerçekleştirilen yatırım ve hizmetleri değerlendiren Milletvekili Aydemir, ‘Ecdat ve sanat mirasının bir başka aktarımla medeniyet bereketlerinin korunması birer nadide kültür ve turizm değerleri olarak takdimde Bakanlığımızın çalışmalarına her vesile medyunuşükran olduğumuzu söyledik. 4’üncü bütçeyi yapıyoruz, hakikaten bir inşirahla, bir yürek ferahlığıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçelerinde söz aldık, konuştuk çünkü –diğer bakanlıklarda da öyle ama- burada çok özel bir zemin oluşturduk biz. Bu hâli, biraz önce söylediğim gibi, ehli vicdan olanlar zaten hak teslimi babında yerine koyuyorlar.  ‘ kaydını düştü.

AYDEMİR’DEN ERZURUM ÖRNEĞİ

AK Parti iktidarları döneminde yok olmaya terkedilmiş tarihi ve kültürel değerlerin yeniden ihya edildiğini bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Küllenmeye terk edilmiş ecdat yadigârlarının yeniden ortaya çıkarılması bizim ruhumuzu tasvir eden ne ki çürümeye terk edilmiş tarihî eserlerin ihyası noktasında AK PARTİ dönemi cumhuriyet tarihinin en fazla dikkat ve hassasiyetin gösterdiği dönem olmuştur.

somut örnek vereceğim size, Erzurum’la ilgili, seçildiğim seçim bölgemle ilgili. Çok geçmişte değil 2000’li yılların başında. Erzurum’da Kavak Mahallesi diye çok eski, kadim bir yerleşim merkezi var, orada Kavak Camisi tarihî bir camidir. O yıllarda siyaset yapan, Parlamentoda Erzurum’u beş dönem temsil etmiş -ismini açmıyorum, kendisini saygıyla anıyorum, yaptığı hizmetlere de teşekkür ediyorum- bu camiye dönük bir tadil girişiminde bulunmuştu, öncüsü o olmuştu, çatısı tamir edildiği için -samimi söylüyorum, abartmıyorum, ben Erzurum’da yerel gazetesi olan birisiyim- günlerce o hâli tebcil eden, o hâli yücelten, tahşiye eden, takdir eden haberler yapmıştık.  Şimdi Erzurum’da bütün eserlerimiz, sadece tarihî eserler değil, hepsi dört başı mamur bir hâle getirildi. Buna öncü olan bu Bakanlıktır. Bu Bakanlıkta hizmet eden bürokratlarımız, Bakanlarımız her türlü takdirin hakkı onların üzerindedir, ben de bu ifadeyi burada kayda geçiyorum, temsil ettiğim insanlar adına bunu yapıyorum. ‘ dedi.

‘TÜRKİYE HER ALANDA KOŞUYOR’

Milletvekili Aydemir, ‘Türkiye “Her alanda koşuyor.” dedik, “Yeni bir diriliş dönemi yaşıyor.” dedik. Bir tespit, hususi bir tespit, gene bir hususi bir isimden, zirve isimden, doruk bir isimden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan. “Siz geride kaldığınızda önünüzde birileri mutlaka var demektir. İster istemez onları takip etmek zorunda kalırsınız. Ülkemizin sıkıntısı son birkaç asırdır diğer medeniyetlerle, kültürlerle olan iletişimini tek taraflı yapmış olmasıdır. Sadece aldık, sadece takip ettik; kendimiz bir şey üretmedik, kendimiz örnek olmadık. Bugün bölgesinde ve dünyada yeniden iddia sahibi olan bir ülke, bir toplum hâline gelme mücadelesi verirken işte bu ilişkiyi de yeniden kurmak mecburiyetindeyiz.” diyor Sayın Cumhurbaşkanımız. Muhteşem bir tespit ve bu tespit üzere dizayn edilmiş politikalar ve bu politikaları hayata süren, hayata yansıtan bir kadro. Bu kadroya medyunuşükranız. Bizim ufkumuz ve kararlığımız da bu tespit üzeredir. Biz AK kadro, küresel ezberleri bozan bir kadroyuz, her alanda bunu yaptık, husussan kültür alanında bunu yaptık. ‘ vurgusunda bulundu.

PASİNLER VAKIF ANITI

Sunumunun son bölümünde Vakıflar Genel Müdürlüğünce Pasinler’de yürütülen Vakıf anıtı çalışmasına atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’da çok özel bir zaman dilimi yaşanmıştır.

Burada Vakıflar Genel Müdürümüz var -nitelik abidesi bir kardeşimiz- o biliyor. 1048 yılı Türk tarihinin eşi emsali görülmemiş bir zaman dilimidir Pasinler Zaferi’nin olduğu tarih ve o tarihte aynı zamanda -sevgili hocam da burada- Türk tarihinde ilk vakıf senedinin imzalandığı bir vakıadır, 1048. Biz

birkaç bütçede bunu söyledik Hakan Çavuşoğlu Bakanım müzahir oldu, Değerli Genel Müdürüm de öyle, Pasinler’de vakıf anıtı kurulması yönünde bir gayretimiz oldu Bakanlığımızın, Genel Müdürlüğümüzün, bu çalışma devam ediyor.  Ben, bunun bir an önce bitirilmesini özellikle sizden istirham ediyorum, bu çok çok mühim. ‘ dedi.

 
Özdilek: "Kazanmak için sahaya çıkacağız"
 
Erzurum’dan Gaziantep’e "Güzide" köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’de İran’la ticaret gündemi
İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzaden, Palandöken ...
Karataş’tan kandil mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Mevlid ...
Aydemir: ‘Birlik, ebedi dirliktir’
Aydemir, ‘‘İslam Medeniyetini farklı, ayrıcalıklı ve muhteşem hale getiren ...
 
Aydın’dan Mevlid Kandili mesajı
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, Mevlid Kandili nedeniyle mesaj yayınladı.
Milletvekili Aydemir: 'Toprak aziz, tohum mübarek’
Milletvekili Aydemir, ‘Akif’imiz, “Enbiya yurdu bu toprak; şüheda burcu ...
Topcu Palandöken'e aday adayı oldu
Erzurum Barosu avukatlarından Erhan Topcu, AK Partiden Palandöken Belediyesine aday adayı oldu.
 
Bütün aday adaylarına eşit mesafedeyiz
Son derece mutluyuz
Tavlaşoğlu Yakutiye için aday adayı oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Birinci Başkan Vekili ve aynı zamanda ...
AK Parti’de başvuru süresi tamamlandı
31 Mart 2019 Yerel Yönetim Seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva