Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
31 Temmuz 2018 Salı - 14:25

Aydemir: ‘Erzurum ekonomik değerleriyle buluşuyor’

Aydemir, Erzurum’da resmi veriler bazında tarım, ticaret, inşaat ve enerji sektörlerinin öne çıktığını, il ekonomisinde önemli yer tutan turizm, imalat gibi diğer sektörlerin de ciddi bir çıkış trendinde olduğunu kaydetti

Aydemir: ‘Erzurum ekonomik değerleriyle buluşuyor’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’da resmi veriler bazında tarım, ticaret, inşaat ve enerji sektörlerinin öne çıktığını, il ekonomisinde önemli yer tutan turizm, imalat gibi diğer sektörlerin de ciddi bir çıkış trendinde olduğunu kaydederek, sektörel rekabetin il ekonomisinde yeni istihdam alanları oluşturacak bir süreçte bulunduğunu bildirdi.

FİNTÜRK YORUMU

Finansal Türkiye Haritası(FİN-TÜRK) 6. dönem verileri üzerinden bir değerlendirme yapan Milletvekili Aydemir, sektörel kredi kullanım performanslarında ciddi bir artış kaydedildiği, kredi kullanımında yatırımların öncelik teşkil ettiğini bildirerek, özellikle tarım sektöründeki gelişmelerin dikkat çekici boyuta ulaştığı, İl ekonomisinin kendi ekonomik değerleriyle buluştuğunu söyledi.

ÜRET VE PAZARLA

Erzurum tarihi içinde iki sektörün her dönem belirleyici rol oynadığı, şehrin iktisadi kod ve kimliğini ortaya koyduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Tarım ve ticaret Erzurum ekonomisinin temel yol haritaları. Tarihi İpekyolu üzerinde kaydedilen Erzurum’da bu iki sektörün gücü, Üret ve Pazarla anlayışının ilde her dönem hakim olduğunu ortaya koyuyor. İl ekonomisindeki son gelişmeler, sektörel kredi kullanım performansı verileri de bu gerçeği vurguluyor. Erzurum ekonomisi pozitif süreçtedir.’ yorumunu yaptı.

ERZURUM KIŞ TURİZMİ DESTİNASYONU

Erzurum’un son 16 yıl ölçeğinde hizmetler sektörü bazında önemli yatırımlar aldığı, turizmin temel ekonomik değerler arasında bulunduğunu hatırlatan Milletvekili Aydemir, Erzurum’un kış turizmi destinasyonu olarak küresel boyutta öne çıktığını, Büyükşehir Belediyesinin Palandöken’de gerçekleştirdiği yatırımlarla Dünyanın kış turizminde on adresinden biri olarak kabul gördüğünü kaydetti.

TARIMSAL KREDİ KULLANIM PERFORMANSI

TBMM’nin 1 Ekime kadar tatile girmesi sebebiyle yasama çalışmalarını Erzurum’daki Ofisinde sürdüren Milletvekili Aydemir, tarım ve ticaret sektörü alanındaki istişare ziyaretlerine yoğunlaştı. Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğünde ekonomik günceli ele alan Aydemir, tarımsal yatırım ve bu bapta kredi kullanımı performansı hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

ZİRAAT BANKASINDA EKONOMİ GÜNCELİ DEĞERLENDİRMESİ

Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum Tarım ve Hayvancılığın zirve kenti. Bu özelliğini daha muhkem hale getirmek için ilgili kurumlarla dayanışma ve istişare halindeyiz. Ziraat Bankası Bölge Başkanlığı ziyaretimizde kredi kullanım cetvelleri üzerinden fotoğrafımızı görmeye çalıştık. ‘ dedi.

AYDEMİR GÜRCÜKAPI ESNAFININ KONUĞUYDU

Milletvekili Aydemir’in ekonomi performans değerlendirmesi kaydında diğer bir durağı Gürcükapı Ticaret camiası oldu. Gürcükapı’da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde il ticaret sektörü vizyonu hakkında istişarelerde bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum ticaretinin en yoğun semti Gürcükapı’da, ilimiz eski milletvekillerinden Cezmi Polat ve çok sayıda hemşehrimizle iktisadi gelişmeleri konuştuk. İktisadi kodların dayanıklılığını yönetimde istikrar ilkesi temin eder hükmü ortak kanaatimiz oldu.’ değerlendirmesini yaptı.

ÇALMAŞIR’LA ERZURUM’UN SANAT MAVERASINDA BULUŞMA

Ekonomi ağırlıklı istişare ziyaretleri sonrasında çalışma ofisinde Erzurum’un ‘Dadaş Sesi’ olarak bilinen, mümtaz sanatçı Mehmet Çalmaşır’ı ağırlayan Milletvekili Aydemir, ‘Mehmet Çalmaşır sıradan bir ses sanatçısı değil. Bizi ifade eden coğrafyanın baştacı yaptığı, yerli-milli hassasiyetin hançereden dünyaya yansıyan dadaş siması. Sohbetin ana fikri, her sahada liyakatın vazgeçilmezimiz olması gerektiğiydi. Ömrüne bereket.’ niyazında bulundu.

 
Aşkale Belediyesinden Fen İşleri Yerleşkesi
 
Boks Süper Ligi’nde dadaş rüzgarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaş Özdemir: ‘AK Parti aydınlığın öncüsü’
AK Parti kapatma davasının yıldönümü münasebetiyle AK Parti Ankara İl ...
Erzurum'da çok Özz'el açılış...
Erzurum’da bugün çok özel bir açılış gerçekleştirildi. Diyetisyen Zeynep ...
TRT ERZURUM RADYOSU KA PA TI LA MAZ !..
Sene 15 Aralık 1960… TRT Erzurum Bölge Radyosu kurulur… O gün bu ...
 
Bulutlar Palandökenlilerin nabzını tutuyor
Palandöken ilçesinde katılımcı belediyecilik örneği olarak başlatılan ...
Yeni Bakan Yardımcıları açıklandı
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile, Milli Eğitim Bakanlıkları ile Cumhurbaşkanlığı ...
Aydemir: ‘Basın milli vicdanın sesidir’
AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, ‘Basın, milli vicdan, dikkat ve ...
 
Cumhurbaşkanlığı kararnameleri Resmi Gazete’de
Cumhurbaşkanlığına bağlı genel bütçeli Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile ...
Aydemir: ‘Erzurum milli iradenin ilham kaynağı’
Milletvekili Aydemir, ‘Yüce Milletimizin tarihini onun muazzez iradesi, ...
Karataş: ‘23 Temmuz destansı bir başlangıçtır’
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Erzurum kongresinin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva