Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>EKONOMÄ°
14 Kasım 2017 Salı - 10:37

Aydemir’den Dış Ticaret Enstitüsü talebi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Ekonomi Bakanlığı 2018 yılı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasında Erzurum ile ilgili beklentileri dile getirdi.

Aydemir’den Dış Ticaret Enstitüsü talebi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Ekonomi Bakanlığı 2018 yılı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasında Erzurum ile ilgili beklentileri dile getirdi. Erzurum’da Atatürk ve ETÜ’nün bilimsel bazda destekleyeceği Dış Ticaret Enstitüsü açılmasını öneren Milletvekili Aydemir, bu enstitüyle özellikle Doğu Anadolu’da ihracat alanında uzmanların yetişeceği ve bunun bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını savundu.
AYDEMİR’DEN DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ TALEBİ
Milletvekili Aydemir, ‘Ekonomi Bakanlığımızın bünyesinde, üretim ve ihracatın artış kabiliyeti gösteren bölgelerde, mesela Erzurum’da Dış Ticaret Enstitüsü kurulmalı, buralarda ihracat uzmanları yetiştirilmeli, üretici odağında ve KOBİ’ler kaidesinde ihracata yönelik bilgilendirme ve teşvik çalışmaları bu uzmanlarca yürütülmelidir. ‘ dedi.
‘EKONOMİK VERİLER BÖLGE İLLERİNDE ÖZEL ETKİNLİKLERLE AÇIKLANMALI’
Doğu Anadolu Bölgesi ve özellikle Erzurum özelinde ekonomi sinerjisinin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Bakanlığımız özellikle dış ticaret ve yatırım teşvik aylık verilerini açıklamayı TİM’in gerçekleştirdiği uygulamaya benzer şekilde her ay bir veya iki ilde yapmalıdır. Sayın Bakanımızın yani sizin teşrif edeceğiniz Bakanlık üst düzey yönetici ve uzmanlarının da yer alacağı bu uygulama özellikle Doğu Anadolu gibi kalkınma ve büyüme sürecinde olan bölgelerde ekonomik heyecan uyanışına yol açacak, üretim ve ihracat bilinci güçlenecektir.’ ifadesini kullandı.
AYDEMİR’DEN ÖNCELİKLİ SEKTÖRLERE ÖZEL TEŞVİK TALEBİ
Türkiye Ekonomisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeni ve küresel bir ufuk açıldığı, bu ufkun yerli ve milli olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Ekonomimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çizilen yerli ve millî ekonomi ufkunun daha da benimsenmesi ve tabana yayılması için mesela Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve mesela Erzurum özelinde, öncelikli sektörler bazında etkin bilgilendirme çalışmaları yürütülmeli, yerli ve millî ekonomi modeline uygun biçimde üretimde bulunanlar ve yerli-millî odağında üretilen ürünleri ihraç etmekte öne geçenler aylık, olmazsa üç aylık periyotta özel teşviklerle ödüllendirilmelidirler.’ dedi.
AYDEMİR’DEN İHRACAT TEŞVİKİ ÖNERİSİ
Erzurum’da özellikle ihracatta öne çıkan bazı sektörlerin özel teşviklerle desteklenmesi gerektiğine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Doğu Anadolu Bölgesi’nde mesela organik tarım, hayvansal üretim, mobilya ve ormancılık ürünleri, çimento, cam ve seramik, hububat gibi ihracatta öne çıkan sektörler ölçeğinde özel teşvik uygulamasına gidilmelidir. Bu, ihracatın istihdama yansımasını sağlayacaktır.‘ önerisinde bulundu.
‘ERZURUM EKONOMİSİNDE İHRACAT POTANSİYELİ ARAŞTIRMASI’ TALEBİ
Ekonomi Bakanlığınca Doğu Anadolu Bölgesi ihracat potansiyel ve kaynaklarının özel olarak araştırılması ve güçlendirilmesini isteyen Milletvekili Aydemir, Bakanlığımız bölgesel ihracat potansiyel değerlendirmesini özellikle sektörel bazda Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoğunlaştırmalı, öne çıkan veya çıkma imkân ve kabiliyetini barındıran sektörler üzerinde özel çalışmalar yapılmalı ve belirlenmelidir. ‘dedi.
AYDEMİR’DEN TEŞVİKLİ YATIRIMLARIN TANITIMI BEKLENTİSİ
Erzurum’da teşvikli yatırımların arttığını, ancak bu yatırımların halka yeterince tanıtılmadığının altını çizen Milletvekili Aydemir, teşvikli yatırımlara yönelik tanıtım organizasyonları gerektiğine işaret ederek, ‘Burada bir hâli, bir durumu da paylaşalım: Yatırım teşvik belgesi ya da teşvikli yatırım verileri açıklandığında vatandaşlarımızın sorduğu, açtığı sual şudur Sayın Bakanım: “Bu yatırım nerede?” İstihdam verileri paylaşıldığında ise sual şudur: “Bizim niye haberimiz yok?.’ Bizim buna ilişkin çok somut gözlemimiz var, somut gözlemimiz şu: Ben 3 dönem Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DOSİAD)Başkanlığı yaptım. Bizim Erzurum’da bir organize sanayi bölgemiz var. Orası AK iktidardan önce daha ziyade depo sahası olarak kullanılıyordu. Bizden sonra verilen teşviklerle hakikaten bir yatırım sahasına dönüştü, çok ciddi yatırımlar oluştu orada ama meskûn sahanın dışında olduğu için Değerli Bakanım, insanlar bu işin farkında değiller. Özellikle şu son birkaç yıl içerisinde çok sayıda özellikli yatırım gerçekleşti. Ankara’dan öteye, Ankara’dan bizim bu tarafa doğru ilk defa hayata geçirilmiş yatırımlar var, insanlar bu işten habersizler. Bunu bizatihi kendim gözlemliyorum sahada, uzun yıllara sâri bu gözlemim, hakikattir. Bunun için bir teklifimiz var: Vatandaşlarımızı, bu, yatırım teşvik belgesi almış, yatırım hayat bulmuş, hakikat bulmuş yerlere götürüp bu hâli göstermek lazım. Yani bunu nasıl sağlarız bilmiyorum ama bir şekilde ciddi bir organizasyonla bunu yapmak lazım, organize sanayi bölgelerini gezdirmek lazım. İlle organize sanayi bölgeleri değil Sayın Bakanım, meskûn mahalin dışında hayat bulmuş çok sayıda yatırım var. Bunu Erzurum özelinde, başka yerlerde de görüyoruz, başka illerde de bu hakikat. Şimdi, muhalefet cenahı tabii ki muhalefet yapacak ve birtakım şeyleri perdeleyecek, ben onlara bir şey söylemiyorum ama biz de iktidar olarak yer yer, çokça yaptıklarımızı göstermekten imtina ediyoruz, böyle bir hâlimiz var. Onun için, benim teklifim o ki mutlaka yatırım tanıtım etkinlikleri düzenleyelim Sayın Bakanım. İnşallah, bu, hakikat bulur. Ekonomi Bakanlığımızın bütçesi Allah’ın izniyle hayırlı olacaktır, bereket diliyorum. Saygılar sunuyorum. ‘dedi.

 
Aziziye Belediyesi’nde milli heyecan
 
Ramazan'ın tedavisine Ankara'da devam edilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ekim ayı DHMİ verileri açıklandı
DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2017 yılı Ekim Ayı Havalimanı ...
Yıldırım tarımsal öngörülerini paylaştı
Vali Azizoğlu Başkanlığı’nda gerçekleşen Erzurum tarım ve hayvancılık ...
Sobacıların yüzü gülüyor
Havaların giderek soğuması soba satıcılarının yüzünü güldürüyor. Satışlarda ...
 
ATA Teknokent Erzurum patentlerini tanıttı
ATA Teknoloji Transfer Ofisi’nin de stant açtığı, 2017 yılı ÜSİMP Ulusal ...
TKDK'dan örnek destek
Kırsal alanda önemli faaliyetleri destekleyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı ...
Turizm Fakültesinden iki büyük proje
Turizm Fakültesi Atatürk Üniversitesi adına iki büyük proje hazırladı. ...
 
Yerli otomobilde iller yarışı
3 Kasımda girişim gurubu protokolü imzalanarak projelendirme safhasına ...
KUDAKA'dan “Sağlık ve Spor Turizmi” konferansı
KUDAKA tarafından geleneksel olarak her yıl farklı bir tema ile düzenlenen ...
Doğu Anadolu ekonomisi için işbirliği
DAP İdaresi, bölgede etkili ve doğru kamu yatırımlarını hayata geçirmek ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva