Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
TBB Şubat ayı Erzurum Çek verilerini paylaştı
TBB Şubat ayı Erzurum Çek verilerini paylaştı
Erdoğan: ‘Nereden nereye?’
Erdoğan: ‘Nereden nereye?’
Özhaseki: '110 bin kişilik orduyla çalışıyoruz'
Özhaseki: '110 bin kişilik orduyla çalışıyoruz'
Bayraktar: Gelecek Nükleer Enerjide
Bayraktar: Gelecek Nükleer Enerjide
HABERLER>GÜNDEM
19 Kasım 2019 Salı - 13:15

Aydemir’den ‘Heço’nun hançeri’ hatırlatması

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine gönderilen mektubu Trump’a iade ederek, tarihi bir dirayet gösterdiğini belirterek, Erzurum’da anlatılan Heço’nun Hançeri hikayesini bu duruma örnek gösterdi.

Aydemir’den ‘Heço’nun hançeri’ hatırlatması

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine gönderilen mektubu Trump’a iade ederek, tarihi bir dirayet gösterdiğini belirterek, Erzurum’da anlatılan Heço’nun Hançeri hikayesini bu duruma örnek gösterdi.
‘CUMHURBAŞKANIMIZ MAZLUMLARIN HAMİSİ OLMANIN ROL MODELİDİR’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Dışişleri Bakanlığı 2020 Yılı Bütçesi üzerinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilen görüşmelerde tespitlerini paylaştı, ülkede dışişleri bazında kaydedilen gelişmeler ve Türkiye’nin yaklaşımını aktardı. Milletvekili Aydemir, ‘Şimdi, burada bir arkadaşımız Cumhurbaşkanımızın rol modelliğine atıfta bulunup efendim, tenkit geliştirdi oysa doğrudur, rol modeldir, neyin rol modeli? Mazlumların hamisi olmanın rol modeli. Sayın Cumhurbaşkanımıza beraber Türkiye’de yeni bir politika açığa çıktı ve bütün dünya sathındaki muzlumlar tarafından bu politika kucaklanarak, kuşatılarak sahiplenildi. Burada hiç kimse kendi
bulunduğu zaviyeden oranın haklılığını yukarı çıkarma adına hakikatleri ters yüz etmeyecek, yok böyle bir şey. ‘ dedi.
‘KÜRT İLE TERÖRİSTİ EŞ DEĞER GÖSTERMEK, EDEPSİZLİKTİR’
HDP’i de kast ederek, Türkiye’de bazı çevrelerin Kürtleri istismar ettiğini, Kürtlerin hamisi olmak, Kürtlerin sahibi olmak, Kürtler adına siyaset yapıyor görüntüsü vermeye çalıştığını söyleyen Milletvekili Aydemir, ‘Daha önceki bütçelerde de ben söyledim, hep söyleyeceğim burada- Kürtlerin hamisi olmak, Kürtlerin sahibi olmak, Kürtler adına siyaset yapıyor görüntüsü vermek; bu, hadsizliğin daniskasıdır. Böyle bir şey yok. Kürt kardeşlerimin sahibi benim, ben; ben, milletvekili olarak. Onlar asla ve kata, Kürt’ü istismar edip, Kürt’ü öne çıkarıp kendi bireysel ya da küresel aktörlerin oyununu oynayanların yanında olmadılar, hiçbir zaman olmadılar. Kürt ile teröristi eş değer göstermek, konuşurken sanki müsaviymiş gibi bir not düşmek edepsizliktir, kim yapıyorsa, zinhar bu kabul edilemez ve etmiyoruz biz. O yüzden, Kürt’ün sahibi biziz. ‘ vurgusunda bulundu.
HEÇONUN HANÇERİ OLAYI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trump’un gönderdiği mektubu iade etmesini Erzurum’da yaşanmış ‘Heço’nun hançeri’ olayıyla açıklayan Milletvekili Aydemir, ‘Dirayet sembolü, liderliğin zirvesi, doruk ismi Sayın Cumhurbaşkanımız o mektubu sahibine, vererek Heço’nun hançeri hâlini hayata yansıtmıştır. ‘ dedi.
‘TRUMP’UN MEKTUBU VARMIŞ DEYİN’
Milletvekili Aydemir, ‘Hınçak çetelerinden bir “dığa” -“dığa”nın ne anlama geldiğini Garo Bey bilir- efendim, bir hançer elde etmiş, mazlumlara, yaşlılara, çocuklara musallat olmuş Millî Mücadele dönemlerinde. Bunların önünü kesiyor, haraç alıyor filan, artık insanlar bizar olmuşlar, hırçınlığın, zulmün adı “Heço’nun hançeri” olmuş. Bir Dadaş bunu duymuş, gereğini yapmış, Heço’yu adam akıllı bir güzel dövmüş, hançerini de almış, münasip hâle getirdikten sonra “Git şimdi, desinler ki ‘Heço’nun hançeri varmış.’” demiş. Trump’un mektubuna atıfta bulundunuz ya ha bire, biz hâl diliyle gereğini yaparız, öyle sözde yapmayız. O gün sahaya girdik, onun mektubunun geldiği gün, sözüm ona bizi tekdir ederken cevabını orada verdik askerimizle, sonrasında da dirayet sembolü, liderliğin zirvesi, doruk ismi Sayın Cumhurbaşkanımız o mektubu sahibine yedirerek, vererek Heço’nun hançeri hâlini hayata yansıtmıştır. Herkes bunu bilecek . Şimdi, gidin siz de bu hâlden sonra “Trump’un mektubu varmış.” deyin neredeyse o mektup! ‘kaydını düştü.
‘KÜRDÜYLE TÜRKÜYLE TEK MİLLETİZ’
Sunumunun son bölümünde birlik ve beraberlik mesajı veren Milletvekili Aydemir, ‘Kişisel kin ve nefretle hakikatleri tersyüz etmek, son tahlilde kim yapıyorsa ona zarar veriyor. Mugalatayla kimse bir yere varamıyor. Bu millet Allah’ın izniyle, bütün bir millet, 80 küsur milyonuyla, Kürt’ü, Türk’ü hangi etnik aidiyete mensup olursa olsun, Türk milleti şemsiyesiyle bizi zirvelere doğru taşıyacak, ülkemiz eski edilgen hâle asla dönmeyecek, küresel bir güç hâlinde inşallah yoluna devam edecek. ‘ dedi

 
Aydemir: ‘Sin külahın görünmesin devrini kapattık’
 
Palandöken’de hijyen ve halk sağlığı seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Şehir Hastanesinde geri sayım
2013 yılında yapımına başlanan Erzurum Şehir Hastanesinde sona gelindi. ...
Kıran-6 operasyonu başladı
Kıran-6 operasyonu başladı. Van, Hakkari ve Şırnak illeri kırsalında Faraşin ...
Koca sağlık vizyonunu paylaştı
Koca, "3 yılda sağlık alanında hizmette kalite çıtasını yükselten 13 bin ...
 
‘15 Temmuz’da en şanlı özgürlük destanı yazılmıştır’
Kasapoğlu, ‘Türkiye, karşısında saf tutanlar hangi hesabı yaparsa yapsın ...
“Tarihimizde asla ve asla soykırım yoktur”
Kurtulmuş, “Bizim tarihimizde asla ve asla soykırım yoktur. Ermeni soykırımı ...
“ABD geçmişte yüzbinlerin ölümünden sorumludur”
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Erzurum Başkanı ( ASİMED) ...
 
‘Bizim tabii ki B ve C planımız da var’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Kasım tarihinde ABD’ye yapılması ...
‘Gönül seferberliğini başlatıyoruz’
AK Parti’nin kuruluşundan buya görev yapan il başkanları ile AK Parti ...
Erdoğan: “Milletimize müjdelerimiz olacak”
AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkelerinde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva