Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
TÜED seçime gitti
TÜED seçime gitti
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
HABERLER>GÜNDEM
29 Eylül 2011 Perşembe - 09:15

Aziziye, kış turizmini ısıtacak

Cazibe Merkezi Projelerini yerinde incelemek üzere Erzurum’a gelen Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman, Aziziye ilçesinde incelemelerde bulundu.

Aziziye, kış turizmini ısıtacak

DİLEK BAYRAK/ERZURUM GAZETESİ
Cazibe Merkezi Projelerini yerinde incelemek üzere Erzurum’a gelen Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman, Aziziye ilçesinde incelemelerde bulundu.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Cazibe Merkezi Projeleri kapsamında hazırlanan “Termalden Gelen Sıcaklık Kış Turizmini Isıtacak” projesinin uygulanacağı alanda Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Rıfat Altan’a bilgi verdi.
Pulur Çayı için hazırlanan proje hakkında da bilgi veren Cengiz, ilçede yapılan çalışmalar ve hedeflenen projelerle ilgili de Yaman’a yerinde brifing verdi.
İLÇEDEKİ ÇALIŞMALARA YERİNDE İCELEME
Başkan Cengiz, önce makamında Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman ve KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan ile beraberindekilere “Termalden Gelen Sıcaklık Kış Turizmini Isıtacak” projesi hakkında sunum yaptı. Yaman ve beraberindekiler daha sonra belediyenin Ilıca’daki çalışmalarını ve söz konusu cazibe merkezi projesinin uygulanacağı alanı incelediler. Ilıca’da kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı devam eden 320 konut inşaatında incelemelerde bulunan Yaman, buradan Pulur Çayı’na geçti. Başkan Cengiz, Pulur Çayı için hazırlanan mesire alanı projesi ile ilgili Yaman’ı bilgilendirdi. SODES kapsamında hazırlanan “Baba Benim Oyuncağım Var” projesi için açılan Oyuncakevi’nde incelemelerde bulunan Yaman, daha sonra Ilıca Termal Tesisleri’ni gezdi. Tesis bünyesindeki otel ve kaplıcalarda incelemelerde bulunan Yaman’a, ilçenin termal turizm vizyonu hakkında bilgi veren Başkan Cengiz, Erzurum’da kış turizminin ardından ikinci sırada termal turizmin geldiğine vurgu yaparak, belediye bünyesinde faaliyet gösteren tesislerin hizmet kalite ve çeşitliliğiyle bu sektörün lokomotifi olduğunu belirtti.
AZİZİYE, TERMAL POTANSİYELİ İLE MARKA DEĞER
Müsteşar Yardımcısı Yaman ve beraberindekiler, daha sonra Cazibe Merkezi Projeleri kapsamında hazırlanan “Termalden Gelen Sıcaklık, Kış Turizmini Isıtacak” projesinin uygulama alanında incelemelerde bulundu.
Erzurum’da alternatif turizmin başında termal turizmin geldiğini ve Aziziye ilçesinin barındırdığı potansiyel ile bu alanda marka değer olduğunun altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Dünyanın bir çok ülkesinde bu sektöre ciddi yatırım yapılarak sektörün canlandırılması sağlanmaktadır. Bilindiği gibi termal turizmin insan sağlığında çok önemli bir yeri vardır. Biz bu bilinçle ilçemizin termal turizm potansiyeline çok önem veriyoruz. Termal kaynaklar açısında oldukça zengin olan ilçemizde, termal köy projesi Erzurum’da turizmin 12 aya yayılması noktasında atılmış önemli bir adım olacaktır. Kış turizmiyle birlikte termal turizmde yapılacak yatırımların şehrin turizm vizyonuna önemli katkı sunacağı gibi, kalkınma ritmine de ivme kazandıracaktır.” ifadelerini kullandı.
Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman, kapsamlı bilgilendirme yapması nedeniyle Başkan Cengiz’e teşekkür ederek, ilçeden ayrıldı.

 
A.Ü'den Aile Hekimliği yatırımı
 
Özür ve Gerekçe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü'den Aile Hekimliği yatırımı
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı bünyesinde ...
Somali'ye Şİfa eli
Somalili 12 erkek öğrenci, eğitimlerini Türkiye'de sürdürmeleri için Erzurum'a ...
Göçmen kuşlara akademik çare
Atatürk Üniversitesine ait yılık 5 ton kapasiteye sahip alabalık üretme ...
 
Akdağ'dan kararlı adım
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de üniversitelerde çalışan 10 bin civarında ...
Cindilli otomotiv’den örnek atılım
Koç topluluğu ve Kızılay’ın iş birliği ile başlatılan kan bağışı kampanyasında ...
Eğitim camiası yasta
Erzurum’un tanınmış öğretmenlerinden Selahattin Ermancık (58) İzmir’de ...
 
Çocukların ölüm oyunu
Erzurum'da iki kardeşin mezarlıkta oyun oynarken üzerine toprakla örttükleri ...
Cengiz çocukların gönlünü kazandı
Aziziye Belediyesi, ilçedeki çocukları dünyaca ünlü çizgi film kahramanı ...
Kültür Yolu Projesi uygulamada
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva