Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
9 Eylül 2020 Çarşamba - 12:57

Ağustos ayı gündem en’leri açıklandı

MTM tarafından hazırlanan raporda, Ağustos ayının siyasi ve toplumsal gündemi belirlendi. Yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz ay en çok, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Malazgirt Zaferi kutlamaları konuşuldu.

Ağustos ayı gündem en’leri açıklandı

MTM tarafından hazırlanan raporda, Ağustos ayının siyasi ve toplumsal gündemi belirlendi. Yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz ay en çok, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Malazgirt Zaferi kutlamaları konuşuldu.
Medya Takip Merkezi (MTM), Ağustos ayında Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan siyasi ve toplumsal olayları araştırdı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl kutlamaları ay boyunca medyada en çok yer alan konu olurken, Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yılına özel kutlama da medyada bolca yer aldı. Yeni açılan Ahlat Külliyesi de Ağustos ayının diğer gündem başlıklarıydı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına getirilen kısıtlamalar gündemdeydi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 19 Ağustos 2020 tarihinde 81 il valiliklerine gönderilen genelge ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde ülke genelinde yapılacak etkinlikler yasaklandı. Genelgede, “30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98’inci yıl dönümü münasebetiyle belirtilen program dışında herhangi bir etkinlik yapılmasına müsaade edilmemesine” karar verildiği belirtildi. Gerekçe olarak da koronavirüs salgını gösterildi. Yayınlanan genelge sonrası getirilen kısıtlamalara muhalefetten tepkiler gelirken, sosyal medyada da tepkiler oldu.
Karara ilişkin sosyal medyada dile getirilen tepkiler üzerine açıklama yapan bakanlık, bunun yasak değil tedbir olduğunu belirtti. Bakanlık açıklamasında, “Benzer uygulamalar 23 Nisan, 19 Mayıs, 15 Temmuz programları ile Ramazan ve Kurban Bayramı bayramlaşma programları için de yapılmıştır” denildi. Getirilen kısıtlamalarla birlikte tartışmalara yol açan 30 Ağustos Zafer Bayramı ay boyunca 92 bin 640 haberde kutlandı.
MALAZGİRT ZAFERİ KUTLANDI
Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Okçular Vakfı, Bitlis’in Ahlat ile Muş’un Malazgirt ilçelerinde, 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıldönümünü etkinliklerle kutladı. Ahlat'ta "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı"nın kurulduğu Çarho mevkisinde düzenlenen tören öncesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın akrobasi timi Türk Yıldızları, zaferin 949’uncu yılına özel gösteri gerçekleştirdi. Etkinliklere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılım sağladı. Kutlama programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Platformda, "1071 Malazgirt, Kutsal Miras 1071, Kutlu Yürüyüş 2071" yazısı ile tarihte kurulmuş 16 Türk devletinin bayrakları yer aldı. Jandarma Mehteran Birliği konser verdi. Törene 2071 vizyonuna gönderme yapılarak 2071 davetli katıldı. Sandalyelerin sosyal mesafe kuralı gereği 1.5 metre aralıklarla konulduğu alanda sık sık maske ve mesafe uyarısı yapıldı. Malazgirt Zaferi kutlamaları, ay boyunca 15 bin 570 haberde yer aldı.
Ahlat Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. 1071 metrekare alana inşa edilen Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi toplamda ise 6 bin metrekare kapalı alana sahip. Alan, tefrişat alanları ile birlikte toplam 10 bin metrekareyi, çevre ihatası ile birlikte de 30 bin metrekareyi buluyor. 16 Türk devletini temsilen bir müze, iki çalışma ofisi ve iki konaklama merkezi de bulunan Ahlat Külliyesi ay boyunca 2 bin 357 haberde yer aldı.

 
KUDAKA Genel Sekreterliği’ne Güven atandı
 
Karadaş güven tazeledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu tarihi gün yüzüne çıkıyor
Bitlis'in Ahlat ilçesindeki İç Kale’de yürütülen kazı çalışmalarında 5 ...
Büyükşehir GAM’dan kitap tahlili programı
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Gençlik Aktivasyon Merkezi’nde ...
Ahşabı yakarak sanat eserine dönüştürüyor
Erzurumlu ahşap yakma sanatçısı Canip Cihangir, Palandöken Belediyesi ...
 
RTÜK Türkçe Telaffuz Sözlüğü hazırladı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkçe’nin doğru, güzel ve anlaşılır ...
Tarihe ışık tutuyorlar
Bitlis'in Ahlat Müze Müdürlüğü Başkanlığında yürütülen Eski Ahlat Şehri ...
Büyükşehir’den 15 bin kişiye Aşure ikramı
Büyükşehir Belediyesi, Aşure Günü’nde Erzurumlulara ikramda bulundu. Havuzbaşı ...
 
Tandırcılık sanatı yok olma sürecinde
Erzurumlu tandır ustası Kerem Gökgöz, kaybolmaya yüz tutmuş tandırcılık ...
Malazgirt Zaferine özel “Kızıl Elma” marşı
İletişim Başkanlığı, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü dolayısıyla ...
MÜSİAD’dan Erzurum turizmine destek
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 38 ilde ‘Türkiye'nin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva