Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
8 Haziran 2018 Cuma - 14:20

AİÇÜ Tıp Fakültesi açıldı

Karabulut, üniversite bünyesinde tıp fakültesinin kurulduğunu belirterek, önümüzdeki eğitim döneminde üniversiteye 20 öğrenci alacaklarını ve bu öğrencilerin ilk 3 yıl Atatürk Üniversitesi’nde eğitim göreceklerini söyledi.

AİÇÜ Tıp Fakültesi açıldı

Basın mensupları ile iftarda bir araya gelen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversite bünyesinde tıp fakültesinin kurulduğunu belirterek, önümüzdeki eğitim döneminde üniversiteye 20 öğrenci alacaklarını ve bu öğrencilerin ilk 3 yıl Atatürk Üniversitesi’nde eğitim göreceklerini söyledi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi’nde kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensuplarını iftarda ağırlayan Rektör Karabulut, üniversite ve merak edilen tıp fakültesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ağrı’nın en önemli sorunlarının başında sağlığın geldiğini söyleyen Karabulut, tıp fakültesinin kurumu ile ilgili çalışma başlattıklarını ifade etti. İki hafta önce tıp fakültesinin resmi açıklamasının yapıldığını ve resmen kurulduğunu vurgulayan Rektör Karabulut, “Bu konuyu geçtiğimiz aylarda Ağrı’ya gelen Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Oda mitingde bize müjdeyi verdi. İki hafta önce tıp fakültesinin resmi açıklaması yapıldı ve kuruldu. Üniversitelerde yapılaşma olması için öğrenci almanız gerekiyor ki sağlıklı yapılaşmaya girilsin. Bizde bu çerçevede Pazartesi günü YÖK ile gerekli görüşmeleri yaptık. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Erzurum’da yaptığı mitinge bizzat katılıp kendilerine teşekkür ettik ayrıca görüştüğümüz bakan arkadaşlardan da güç aldık. Bizde YÖK ile görüşüp öğrenci alma talebimizi ilettik. Gerekçelerini makul bir şekilde anlattık. Onlarda sağ olsunlar makul gerekçelerimizi kabul ettiler. Öğrenci almak için senato kararı alıp göndermemi söylediler çünkü tıp fakültesine hemen öğrenci alalım diyoruz ama bunları nerede okutacağız buda çok önemli bu konudur” dedi.

Öğrencilerin Erzurum’da okutulması için Atatürk Üniversitesi Rektörü ile görüştüklerini dile getiren Karabulut, ayrıca Sağlık Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirip mevcut devlet hastanesi ile tıp fakültesinin ortak kullanımı için girişim başlatacaklarına işaret etti.

Karabulut, “Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile görüştüm. Bize her türlü desteği vereceklerini vadettiler. Atatürk Üniversitesi yönetim kurulu toplandı. Bizim alacağımız öğrencileri en az 3 yıl olmak üzere Atatürk Üniversitesi’nde okutacaklarını beyan ettiler. Bizde bu kararı senato kararımıza çevirdik ve 20 öğrenci için YÖK’e müracaat ettik. Yeni açılan üniversitelerin öğrencileri eğitimlerini komşu illerde bulunan tıp fakültelerinde alıyor. Amacımız öğrencilerimizin 4’ncü sınıftan itibaren eğitimlerini Ağrı’da görmesi. Bize bu 3 yıl zarfında binalarımızı ve alt yapımızı tamamlayacağız. Doktor kadromuzu oluşturacağız. 4. sınıfta Ağrı’ya dönen öğrencilerimizin eğitimlerini burada devam ettireceğiz. Önümüzde üç aşama vardı, tıp fakültesinin kurulması, öğrencilerin alınması ve Sağlık Bakanlığına başvurup mevcut devlet hastanesini üniversite ile tıp fakültesini ortak kullanım çerçevesinde girişimlerde bulunacağız. İnşallah 2-3 aylık bir süre içerisinde bu da tamamlanacak” şeklinde konuştu.

 
Karne heyecanı servis camlarına yansıdı
 
DHMİ’den 85.yıl anısına iftar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karne heyecanı servis camlarına yansıdı
Horasan ilçesinde karne heyecanı renkli görüntülere sahne oldu
Karne hediyesi askerlerden
Amasya’da askerler ve eşleri, 70 öğrenciyi karne hediyesi olarak tepeden tırnağa donattı.
Fen ve teknoloji öğretmenlerine sanal eğitim
Fen ve teknoloji öğretmenlerini sanal çağa hazırlayan TÜBİTAK 4005 projesi ...
 
Velilere, ‘Kitap Okuma’ ödevi
Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki Ömer Nasuhi Bilmen İlkokulu’nda, farklı ...
Lise Müdürlerinden 2018 değerlendirmesi
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretim Kurum Müdürleri Yıl Sonu toplantısı ...
Karabekir Ortaokulundan Bilim Fuarı
Oltu Karabekir Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlediler.
 
Atatürk Üniversitesi ‘En İyi 1000’de
Atatürk Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamalarını yapan ...
ATAÜNİ Türk Anneler Derneğini ağırladı
Türk Anneler Derneği Erzurum Şube Başkanı Filiz Pasin ve dernek yönetimi, ...
Veliler ‘Okul Öncesi Çocuk Şenliği’nde buluştu
Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki Ömer Nasuhi Bilmen İlkokulu’nun anasınıfı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva