Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Türk tarihinde bozkurt sembolü
Türk tarihinde bozkurt sembolü
‘Erzurumspor için ya tamam ya devam’
‘Erzurumspor için ya tamam ya devam’
Gazze'de can kaybı 37 bin 953'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 37 bin 953'e yükseldi
Bak: ‘Uzun uzun yazmaya gerek yok’
Bak: ‘Uzun uzun yazmaya gerek yok’
9. Yargı Paketi TBMM Başkanlığına sunuldu
9. Yargı Paketi TBMM Başkanlığına sunuldu
HABERLER>GÜNDEM
7 Ocak 2010 Perşembe - 15:43

BIKTIK BU LAKIRDIDAN!

Son üç yıldır, yıl başlarında aynı söylemleri, aynı şikayetleri ve oldu, olacak ifadelerini duyar olduk. Adeta yalvarır gözlerle baktırıyorlar bizi... Adeta kan süzdürüp, ardından da ohh çektiriyorlar... Siyasi atraksiyon bunlar... Millet bıktı... Yeter! diyen çok... "Al da başına çal" kabilinden...

BIKTIK BU LAKIRDIDAN!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, teşviklerle ilgili yaptığı açıklama, Erzurum gündeminin bir numaralı konusu oldu. İş çevreleri, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından net bir sonuç çıkartamazken, merak edilen konuya ilişkin olarak MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay’dan açıklama geldi.

 

BAŞBAKAN’IN KONUŞMASI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün parti grubunda yaptığı teşvik açıklamasının, 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile uzaktan yakından bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Ertugay, Erzurum gibi, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’ndan faydalanan tüm şehirlerin, Başbakan Erdoğan’ın dün yaptığı açıklama karşısında şaşırdıklarını belirterek, “Bu konu, Erzurum gibi, teşvikli diğer illerimizin de gündemindeydi. Fakat Sayın Başbakan’ın parti grubunda yaptığı konuşmayı, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’na bulunulan bir atıfmış gibi değerlendirmek yanlış. O açıklamanın, 5084’le uzaktan yakından ilgisi yok. Sayın Başbakan, o konuşmasında 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nu kastetmiştir. Bu kanun çerçevesinde işten çıkarılan çalışanların yeniden işe alınması durumunda işverenlere bir takım ayrıcalıklar öngörülüyor. Sayın Başbakan’ın ifade ettiği budur; 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile ilgili olarak Ankara’da bugün itibariyle en küçük bir gelişme olmamıştır.” diye konuştu.

 

ERTUGAY: SÜRE UZATILMAZSA İŞVERENİN MALİYETİ ÜÇE KATLANACAK

MHP’den, kendisinin aralarında bulunduğu bir grup milletvekilinin, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nda sürenin uzatılması yönünde kanun teklifi bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Zeki Ertugay, “Biz bu konuda teklifimizi vermekle birlikte, takip çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz. Hükümetin, olayı bu noktaya kadar getirmiş olması bile yanlış. Şu anda yürürlük süresi bitmiş bir yasa var ve süresi uzatılmazsa, Ocak ayından dolayı prim ödemek durumunda kalacak olan işverenin maliyeti neredeyse üçe katlanacak. Hükümet bir an önce gerekli adımı atmalı, işvereni, bu endişeli bekleyişten kurtarmalıdır.” ifadelerini kullandı.   

 

BEKLENTİLER BOŞA MI ÇIKTI?

Erzurum’da 18 bin kişinin 5084 Sayılı Teşvik Yasası’ndan faydalandığını, binin üzerindeki işverenin de, yine bu yasa sayesinde bir takım indirimlere muhatap olduğunu vurgulayan Ertugay, “Erzurum gibi, müteşebbisin ilgisini çekecek bir yatırım ikliminin bulunmadığı şehirde, 5084’ün süresini uzatmamak yanlış olur. Hükümet ya bu yasanın süresini uzatacak, ya da aynı ayrıcalıklara haiz bir başka yasa çıkartacak, başka yolu yok. Aksi takdirde bu yüzden sigortasız ve işsiz kalacak olan binlerce insana hem Yeşil Kart, hem de işsizlik maaşı vermek durumunda kalacak.” dedi. 

 
CUMARTESİ NELER OLACAK!
 
TAM KOMEDİ...
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selami turinay 7 Ocak 2010 Perşembe 11:46

Offfff bıktık hakkaten, alıp başlarına çalsınlar.

Yorumu oyla      0      0  
Mülkiyeli 7 Ocak 2010 Perşembe 11:46

Bunun adı teşvik ama, aslında birşeye teşvik ettiği yok. Bütün işlevi tembelleştirmek. Bu hükümet maalesef bunu hep yapıyor. Yani teşvik adıyla kitleler çalışmaktan alıkonuyor. Halbuki teşvik dediğiniz adı üstünde teşvik etmeli.

Yorumu oyla      0      0  
MERDAN 7 Ocak 2010 Perşembe 11:41

Polisler, gördükleri yerde yakalamak üzere parti binasına gelmişti ki, DTP’liler yoktu... DTP’liler duydu ki, görüldükleri yerde yakalanmaları gerekiyor, koşarak partiye geldiler, ki, DTP’lilerin koşarak geldiğini duyan polisler, koşarak gitmişti. * Sabahat Tuncel’in görüldüğü yerde yakalanacağı haberini veren Star Haber, şak, Sırrı Sakık’la canlı yayın bağlantısı yaptı... Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Sabahat Tuncel’le kahve içtiklerini söyleyen Sırrı Sakık, “Valla biz buradayız, bekleriz, gelen giden yok” dedi. * Emine Ayna’nın görüldüğü yerde yakalanacağı haberini duyuran Show Haber, aynı anda alt yazı geçiyordu ki, Emine Ayna canlı yayına çıkacaktı, azz sonra... Nitekim, Emine Ayna’nın görüldüğü yerde yakalanacağını duyuran haber biter bitmez, Emine Ayna parti binasının önünden canlı yayına çıktı, böyle rezalet görmediğini anlattı. * Ki, o sırada, görüldüğü yerde yakalanacağı duyurulan Selahattin Demirtaş, Kanal D’de canlı yayındaydı... Hukukçu olarak hukuk adına utandığını söyledi. * Görüldükleri yerde yakalanmak üzere aranan DTP’liler, baktılar ki, tek tek görülemiyorlar, çıkıp topluca TBMM’ye geldiler iyi mi... Hatta, adalete yardımcı olmak maksadıyla, yanlarında kelepçe bile getirdiler! E sağa bak DTP’li, sola bak DTP’li, gördükleri yerde yakalayacak olan polisler n’aapsınlar, kafalarını havaya çevirip, TBMM’nin tavanına asılan toplara bakmaya başladılar... Ki, yasaları yapan milletvekillerimizi temsil ediyormuş o toplar. * - Dokunsak... - Bize de dokunurlar. - Görünülmezlik verelim. - Ha yaşa be! - Şeffaflığın gereği zaten. * Sırf bu ucubeliği ortaya koydukları için bile tebrik etmek gerekiyor DTP’lileri. * 2009 bitti, 2010. Karargâhtaki arama iki senedir devam ediyor bu arada... Ki, yakalasınlar.

Yorumu oyla      0      0  
misafir 7 Ocak 2010 Perşembe 11:25

ohhhhhhhhh allah vere kaldırıla.

Yorumu oyla      0      0  
Zlüfüyar 7 Ocak 2010 Perşembe 11:25

kızma dadaştv, birkaç güne 1 yıl uzatılır, erzurumluda, kıyağa bak kıyağa der. Baştada ETSO olmak üzere.

Yorumu oyla      0      0  
SEDAT DADAŞ 7 Ocak 2010 Perşembe 11:24

Bakın izmirde ve birkaç ilde doğalgaz ucuzlatıldı. Ya erzurum. Biz haketmiyoruz diyene katılmıyorum. biz hakkediyoruz hem de ne haketme.

Yorumu oyla      0      0  
cevat dağ 7 Ocak 2010 Perşembe 11:23

Bir daha bu partiyede diğerlerine de oy verenin kendi namına ne diyeyim olsun.

Yorumu oyla      0      0  
özcan yılık 7 Ocak 2010 Perşembe 11:23

Bir parmak bal. Erzurmlu bunu hak etmiyor ayıp.

Yorumu oyla      0      0  
ekrem 7 Ocak 2010 Perşembe 11:22

AYNEN ÖYLE YA TEŞVİKMİŞ BIRAKIN BUNLARI BIKTIK İŞ GÜÇ KANDIRMA BU MİLLETİNDE AKILLANACAĞI YOK.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK!
Erzurum'da özel bir şirkette asgari ücretle çalışırken, üzerine şirket ...
HER YOL KAPALI...
Erzurum'da önceki gece başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı ...
SOBA FELAKETİNDEN 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Aziziye'de üç kişi sobadan sızan gazdan hayatını kaybetti
 
AKILLI KENT PROJESİNE START...
Yakutiye Belediyesi akıllı kent projesini hayata geçirecek
ADIM BAŞI KAZA...
Servis aracı buzlu yolda refüjdeki ağaca çarparak durabildi
TİPİ MİDİBÜS DEVİRDİ...
Erzurum'da midibüs devrildi, donma tehlikesi geçiren yaralılar dinlenme tesislerine
 
ASKERİ ARAÇ KAZA YAPTI 7 YARALI VAR!
Erzurum'un Pasinler ilçesinde askeri aracın kaza yapması sonucu 7 asker yaralandı.
KARKARTALI OLSUN!
Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz, 2011 Üniversiad Kış oyunları için düşünülen ...
NAKİPOĞLU'NU KAYBETTİK
İl Çevre eski müdürü, Eğitimci ve Milli Kayakçı Dr.Haluk Nakipoğlu geçirdiği ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva