Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Mayıs Ayı Bilimsel Teşvikleri sahiplerini buldu
Mayıs Ayı Bilimsel Teşvikleri sahiplerini buldu
Tarım-ÜFE  yıllık yüzde 61,24 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 61,24 arttı
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 2,3 arttı
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 2,3 arttı
Türk Jandarma Teşkilatı 186’ıncı gurur yılında
Türk Jandarma Teşkilatı 186’ıncı gurur yılında
Erzurum’da konut satışları düşüşte
Erzurum’da konut satışları düşüşte
HABERLER>SÄ°YASET
22 Mayıs 2024 Çarşamba - 02:41

Bahçeli’den Gazze mesajı

Bahçeli, "Gazze meselesi hem tarihen hem vicdanen hem ahlaken hem de dinen Türkiye'nin de meselesidir. Gazze düşerse son yurdumuzun etrafındaki kuşatma sertleşmekle kalmayacak, sık sık ifade ettiğim üzere, milli güvenlik tehditleri katlanacaktır." dedi.

Bahçeli’den Gazze mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gazze meselesi hem tarihen hem vicdanen hem ahlaken hem de dinen Türkiye'nin de meselesidir. Gazze düşerse son yurdumuzun etrafındaki kuşatma sertleşmekle kalmayacak, sık sık ifade ettiğim üzere, milli güvenlik tehditleri katlanacaktır." dedi.

GRUP TOPLANTISI

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Osmanlı İmparatorluğu'nun tarih sahnesinden çekilmesinin Orta Doğu ve Balkanlar'da büyük bir boşluk meydana getirdiğini ve bunu doldurma mücadelesinin bu bölgelerde devamlı istikrarsızlıklara sebep olduğunu söyledi.

Gazze'de masumların kanının hala döküldüğünü ifade eden Bahçeli, "İnsanlık değerleri sükut etmekle kalmamış, barbarlık güncellenmiş, yeni sürümüyle Gazze Şeridi'ni kırıp geçirmiştir." diye konuştu. Bahçeli, modern dünyanın gözü önünde, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere sayıları 35 bini aşan sivil ve mazlum Filistinli'nin açıkça ve alçakça işlenen soykırım suçunun kurbanı olduğunu belirtti.

Bahçeli, "33. Arap Ligi Zirvesi'nde kabul edilen deklarasyondaki acilen ateşkesin sağlanmasıyla birlikte bağımsız Filistin devletinin kurulmasına yönelik beklentinin duyurulması ortak bir iradenin teessüsü açısından kayda değer bir gelişmedir. Bununla ilişkili olmak üzere, Orta Doğu Uluslararası Barış Konferansı’nın toplanmasına yönelik çağrının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de ileriki günlerde netleşecektir. Gazze'yi kapsamına alması mecburi olan daha akut, daha akılcı politik tedbir ve teklifler varken uluslararası mahiyetli konferans talebine niçin ihtiyaç duyulduğu bir başka tartışma konusudur." diye konuştu.

Küresel vicdanın İsrail'e karşı baskısını artırması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Uluslararası toplum ve kuruluşlar ateşkes ve barış ortamının tesisi hususunda aralıksız devrede olmalıdır. Durdurulması gereken terör devleti İsrail'dir. Susturulması gereken siyonist ilkelliktir." değerlendirmesinde bulundu.

Görüldüğü kadarıyla İsrail hükümetinde ve toplumunda bir yarılmanın söz konusu olduğuna, savaş karşıtlarının protesto ve gösterilerinin yoğunluk kazandığına dikkati çeken Bahçeli, "Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı'nın İsrail Başbakanı'nı ve Savunma Bakanı'nı işlemiş oldukları savaş ve insanlık suçları nedeniyle yakalama kararı müracaatında bulunması caniler için çemberin daraldığını göstermesinin yanı sıra çok önemli bir gelişmedir. Soykırımcıların kaçışı veya kurtuluşu Allah’ın izniyle YOKTUR." İFADELERİNİ KULLANDI.

"BEDELİ ŞEHİT KANLARIYLA ÖDENMİŞTİR"

Netanyahu'nun gittikçe yalnızlaştığını, güvendiği dağlara karlar yağdığını vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti: "Gazze meselesi hem tarihen hem vicdanen hem ahlaken hem de dinen Türkiye'nin de meselesidir. Gazze düşerse son yurdumuzun etrafındaki kuşatma sertleşmekle kalmayacak, sık sık ifade ettiğim üzere, milli güvenlik tehditleri katlanacaktır. Lütfen dikkat buyurunuz, vadedilmiş topraklar ve son aşamada kurulacak yeni dünya düzeni için fethedilecek nihai ülke, Kabala yorumcularına göre Edom'dur. Edom ise Anadolu'nun ilk çağlardaki adıdır. PKK aparatı HDP'de eşbaşkanlık görevini üstlenmiş temelsiz bir zatın 2019 yılında söylediği 'buralar vadedilmiş topraklar, Musa bütün ömrünü bu toprakları aramak için geçirdi' sözleri dün gibi kulaklarımızda çınlamaktadır. Siyonizmin kuklası bölücü terör örgütüdür. Sömürgecilerin kara kutusu bölücü mihraklardır. Anadolu'ya vadedilmiş topraklar tarif ve tanımı getirenler kanı ve sütü bozuk düşman çevrelerdir. Anadolu coğrafyası vadedilmiş toprak değil, Türk milletinin varlık hükmü, varoluş hürriyeti, ebediyen vatan hüviyetidir. Bedeli şehit kanlarıyla ödenmiştir."

Bahçeli, bu kapsamda çıkarılacak sonucu da "Misakı Milli'ye mücavir coğrafyalardaki her türlü menfi veya müspet gelişme vatan ve millet yapımıza çok yönlü tesir etme potansiyeli taşımaktadır. Şayet en küçük ihmal ve kayıtsızlık gösterilirse bunun sonuçlarının ağır ve acıklı olacağını tarihsel tecrübeler belgeleyip bildirmektedir. Jeopolitik miras ve müktesebatımızın işaret ve ifade ettiği gerçek de budur." şeklinde açıkladı.

"GAZZE'YE BAKTIĞIMIZDA 400 YÜZYILLIK ANILARIMIZI GÖRÜYORUZ"

Prof. Dr. Fahir Armaoğlu'nun "Türk Dış Politikası Tarihi" adlı eserindeki Misakı Milli tanımını anımsatan Bahçeli, "Her zaman söyledim, gene inançla haykırıyorum: 'Misakı Milli, mülkü millettir, millet ise Türk'tür.' Ve Misakı Milli zaman aşımına uğramadığından mühürlenmemiş sayfaları açıktır, günü geldiğinde mutlaka ibra ve ihata edilecektir." diye konuştu.

Büyük Selçuklu devletinde vatan kavramının, yer ve yurt tutmak ile bir ve aynı olduğunu ve Sultan Alparslan'ın vatan şuurunu, "Mülk ticaret eşyası değildir." ifadesiyle açıkladığını ve anlamlandırdığını vurgulayan Bahçeli, "Nitekim toprak bir kimlik olup asla mal veya arazi parçası değildir." dedi.

Ziya Gökalp'in de vatanı, milli kültür olarak tanımladığını, vatan sevgisinin milli vazifelerden ve milli ülkülerden doğduğunu paylaştığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti: "Milli kültürümüzün yaşandığı ve yaşatıldığı, dahası hafızamızda taşıdığımız, kalbimizde tasdik ettiğimiz her yer bizim için vatandır. Mecnuna nasıl cihan dopdolu Leyla görünüyorsa bize de vatan görünmektedir. Gazze'ye baktığımızda 400 yüzyıllık anılarımızı görüyoruz. Gazze'ye baktığımızda işgali, istilayı, oyunlarla elimizden çekilip alınan mahzun bir şehrin hüznüne şahit oluyoruz. Bu nedenle Filistin davasında tarafsız kalmak milli ve namuslu bir siyaset tercihi olamaz. Bebeklerin ölümüne sessiz kalan bir dünya tükenmiş ve sönmüş bir dünyadır. Eğer dirayetli ve teyakkuz halinde olamazsak, eğer öngörüyle ve stratejik bakışla hareket edemezsek, eğer yarının temellerini bugünden atamazsak, Gazze'de sahne alan vahşiliklerin tıpkısının aynısına vatanımızda da maruz kalmamız muhtemeldir. Gazze'de barış ve huzurun sağlanması, 1967 sınırları çerçevesinde bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğünü temin etmiş bir Filistin devletinin kurulması bir yanda Orta Doğu'yu, diğer yanda da Türkiye'yi mutlaka rahatlatacaktır. Madden ve fiziken çekildiğimiz topraklarda manen ve fikren sonuna kadar varız, ilahi adaletin tecellisine inşallah hep birlikte şahitlik edeceğiz."

"BATI'NIN KİRLİ POLİTİK YÜZÜNÜN İFŞASINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"

Vladimir Putin'in yeniden devlet başkanı seçilmesinden sonra ilk resmi ziyaretini Çin Halk Cumhuriyeti'ne yaptığına dikkati çeken Bahçeli, iki ülke lideri arasında "Yeni Dönemde Kapsamlı Stratejik İşbirliği Ortaklığının Derinleştirilmesi Ortak Bildirisi"nin imzalanarak ilan edildiğine işaret etti.

Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Cinping'in, Çin ile Rusya'nın küresel güneyin birliğini ve gücünü tesis edeceğini, dünyanın çok kutupluluğa yönelik genel tarihi eğiliminin takibini stratejik tercih olarak benimsediklerini açıkladıklarına dikkati çeken Bahçeli, buna karşılık ABD'nin Pasifik'i askerleştirme çabaları hızlanırken, Japonya ile "ortak komuta" yapısı kurma adımının, Japonya ve Avustralya ile "ortak hava ve füze savunma ağı" oluşturma arayışının, bu üç ülke arasındaki ortak tatbikatların, bölgeye orta menzilli füze konuşlandırma amaçlarının küresel gerilimi devamlı canlı tuttuğunun altını çizdi.

Bahçeli, Türkiye'yi de tehdit eden yaygın hegemonya mücadelelerinin insanlığın geleceğini ve güvenliğini riske attığının tartışılmayacak ölçüde meydanda olduğunu vurguladı.

Fransa Ulusal Meclisi'nin, 17 bin kilometre uzaklıktaki deniz aşırı sömürgesi ve nikel zengini Yeni Kaledonya'da, 10 yıl yaşamış Fransızların oy kullanmasını kararlaştırmasıyla, bu ada ülkesinin kaosun içine yuvarlandığını belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Kıbrıs konusunda Türkiye'ye parmak sallayan ve dayatmalarda bulunan AB ülkelerinin, Fransa'ya dönüp de 'ne arıyorsun bu okyanus ülkesinde' sorusunu soramaması, bize göre Batı'nın çifte standartçı ve kirli politik yüzünün ifşasından başka bir şey değildir. Kendilerine her şeyi mubah sayan Batılı ülkeler köşeye sıkışmış, sömürdükleri coğrafyaların asıl sahiplerinin uyanışları karşısında çaresizliğe gömülmüşlerdir. Dahası Fransa'nın Yeni Kaledonya'daki ayaklanmalardan Türkiye'yi ve Azerbaycan'ı sorumlu tutması, olayları körüklediğimizi iddia etmesi en hafif tabirle utanmazlıktır."

"DÜNYA KABUK DEĞİŞTİRMEKTEDİR"

Fransa'nın uzun yıllar sömürgesi olan Burkina Faso, Mali ve Nijer'in 17 Mayıs 2024'te Sahel İttifakı Konfederasyonu'nu kuracak anlaşmanın ön taslağında mutabakata varmalarını, "dikkate değer gelişme" olarak niteleyen Bahçeli, "Dünya kabuk değiştirmektedir. Elbette bu sancılı olmaktadır. Yeni bir dünyanın kapıları açılmak üzere zorlanmaktadır. Ancak nasıl açılacağı, açılınca nelerle karşılaşılacağı belirsizdir." ifadelerini kullandı.

The Economist Dergisi'nde 9 Mayıs 2024'te yayımlanan bir makalede, "liberal uluslararası düzenin parçalandığı, çöküşün ani ve geri dönülemez olabileceğinin" ileri sürüldüğünü belirten Bahçeli, MHP'nin bu tespiti çok önceden yaptığını, "Türk Kuşağı: Türkiye'nin Büyük Stratejisi" adlı çalışmasıyla da fikri ve siyasi tefekkür marifetini açık seçik kayda geçirdiğini kaydetti.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Parçalanan, haksızlıklara ve sefalet içindeki bir dünyaya ortam açan liberal düzenin kıyıya vuran enkazı Doğu'dan yükselen aydınlıkla kaldırıp atılacaktır. Bu aydınlık Türk aklıdır, Türk devridir, Türk kuşağıdır, Türk birliğidir. Sunduğumuz zamanlar üstü çözüm birlik, dirlik, kardeşlik, kültür, refah, barış, istikrar, huzur ve kalkınma mahreçlidir. Türk Kuşağı Stratejisi çerçevesinde takip ve temin edilecek her politika ve ortaya çıkan veya çıkabilecek her başarılı icraat, bu huzur ve barış kuşağını daha genişletecek, farklı ülkelerin gönüllü katılımıyla Türkiye'nin çekim merkezi olması, beklenen yeni dünya düzeni sisteminde sevk ve idare edici bir role ulaşması kaçınılmaz hale gelecektir. Başta ekonomi olmak üzere, pek çok alanda uygulanan Oyun Teorisi'nde, oyunculardan biri kazanıyor, diğeri tamamen kaybediyorsa, bunun adı sıfır toplamlı bir oyundur. Burada asıl öncelik kazanmaktır. Dikkatli ve ihtiyatlı bir oyuncu muhtemel kayıplarını en aza çekecek bir strateji takip edecektir. Her oyuncunun, oyunu kazanmak imkanı bulduğu zaman bu oyun artı toplamlı oyundur. Oyun Teorisi'nde artı toplamlı oyunlar işbirliğine ve müzakereye dayanmaktadır. Bizim teklifimiz sıfır toplamlı değil, artı toplamlı oyundur, yani herkesin kazanmasıdır, böylelikle Türk-İslam medeniyeti yeni bir atılım ve hamleyle sivrilecektir. Ancak kutlu hedeflerin zorlu etapları vardır ve olması da gayet doğaldır."

"KANAATİMCE BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ GELİŞMELER DEĞİLDİR"

Bahçeli, Türkiye'nin çevresinde birbiriyle iç içe geçen olayların vuku bulduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Türkiye'nin Filistin meselesinde gösterdiği samimiyet ve duyarlılık, Sayın Cumhurbaşkanımızın Irak ziyaretiyle somutlaşan ve iki ülke arasında siyasi ve ticari köprü olacak Kalkınma Yolu Projesi'nin geniş imkan ve kazanımları, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'de istikrar ve işbirliği çabaları, Azerbaycan'ın batı bölgeleriyle Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ni birbirine bağlayacak ve bölgesel işbirliğini güçlendirecek Zengezur Koridoru'nun stratejik değerinin öne çıkması, bu çerçevede Bakü ile Tahran yönetiminin kara yolu ve demir yolu köprüsünün inşası hususunda anlaşması, hem Rusya'nın Batı dünyasıyla ilişkilerinde hem de Türkiye-Ermenistan ve Azerbaycan-Ermenistan arasında kilit role sahip olan Laçin Koridoru'nun stratejik muhtevası, Türkiye- Rusya ve İran arasındaki Astana mekaniğinin bölgesel barış ve istikrara destek veren sonuçları, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın sözde soykırım iddialarını çürüten ve tekzip eden beyanları, İsrail'in, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran Konsolosluğuna saldırması ve 7 İran askerinin ölümü, Ardından İran ve İsrail arasındaki yüksek gerilim ve karşılıklı saldırılar, Slovakya Başbakanı'nın uğradığı suikast, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 19 Mayıs'ta bir baraj açılış töreni maksadıyla buluşmaları hitamında yaşanan elim helikopter kazası, kanaatimce birbirinden bağımsız gelişmeler değildir."

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin kaza geçirmesinin, helikopterde bulunan herkesin yaşamını kaybetmesi ile küresel ve bölgesel tedirginliğin üst bir seviyeye tırmanmasına yol açtığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Reisi ile kazada hayatını kaybeden diğer devlet ve siyaset insanlarına Allah'tan rahmet, dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileyen Bahçeli, "İlk açıklamalardan anlaşılan İran Cumhurbaşkanını taşıyan helikopterin zorlu hava koşullarının hakim olduğu dağlık arazide kaza yaptığı yönündedir. Hakikaten kaza mıdır, sabotaj mıdır bilemem; fakat bu trajik olayın iç yüzünün en kısa sürede açıklığa kavuşturulması, üzerindeki sis perdesinin aralanması, bölgesel barış ve huzur adına zorunluluktur." diye konuştu.

İsrail'in kazadaki iddia edilen rolü ile ABD'nin nerede durduğunun mutlaka berraklaşmasını isteyen Bahçeli, son zamanlardaki gelişmelerin etkisinin, diyalog ve işbirliği zemininin genişlemesinin, kaza süsü verilerek kesintiye uğramasının amaçlanıp amaçlanmadığının belli olması gerektiğini vurguladı. Bahçeli, "Bugün İran'ın başına gelen felaketin, Allah korusun ama, Türkiye'de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil, suyu uyutup kendisini ayık tutan mihrakların gerçek niyetlerini az çok yorumlamış olmamızın sonucudur. Her anlamda, her seviyede dikkat, temkin, tedbir, güvenlik önlemi kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Birleşmiş Milletler Teşkilatı derhal inisiyatif üstlenmelidir. Uluslararası nitelikli bağımsız bir soruşturma komisyonu kurulmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Bahçeli, bu zor günlerde Türkiye'nin İran'ın yanında olduğuna; kazanın duyulduğu ilk andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle Akıncı İHA'lar ile arama ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiğine işaret ederek, "Nitekim komşu komşunun külüne muhtaçtır. İran'ın sabır, sükunet, birlik, beraberlik, dayanışma ve sağduyuyla bu çetin süreci atlatacağına inancımız tamdır." ifadesini kullandı.

Yurt dışına kaçan FETÖ'cülerden bazılarının "Onların Reisi'ni aldın, diğerlerinin Reisi'ni de bir an önce yanına al Allah'ım" şeklindeki ifadelerini aktaran Bahçeli, "Bu sözleri, hatırıma şu sözü getirmiştir; İtlerin duası kabul olsaydı gökten yağan sadece kemik olurdu. Her hain korkaktır ve ruhen ölüdür. Fakat bu ölü ruhlar için söylenecek cümle, ateşiniz bol olsun demektir." sözlerini sarf etti.

"HDP VE DEVAMI SÖZDE PARTİ KAPATILMALIDIR"

MHP lideri Bahçeli, oluşturulmak istenen terör ve korku atmosferinin ahlaki sezgilerini ve milli seciyelerini tutsak almasına müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, "Fecir vakti, cami avlularındaki ağaçlardan kalkan karga sürüleri gibi ortalığa dökülüp devletimizin ve milletimizin aleyhine fitne-fesat üretimi yapan mayası ve meşrebi lekeli güruhu biliyor, görüyor ve yakinen izliyoruz. 6-8 Ekim 2014 tarihinde 37 kişinin ölümüne yol açan isyan teşebbüsünün azılı faillerinin, 16 Mayıs 2024'te, Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 83'üncü celsede hüküm almaları hukuk devletinin gereğidir. İşlenmiş bir suç kimsenin yanına kalmayacaktır. Bu ülkenin havasını soluyup ekmeğini yiyenler, eninde sonunda ihanetlerinin hukuki faturasına da katlanmak durumundadır." dedi.

PKK ile HDP arasındaki organik ve örgütsel bağın hukuken tescillendiğini belirten Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Peki Anayasa Mahkemesi HDP'nin kapatma davasını niçin sürüncemede bırakmakta, kararın açıklanmasını niçin sürekli ertelemektedir? HDP bugün değilse, ne zaman kapatılacak; onun uzantısı DEM'in Türkiye'ye kastetmesinin hesabı ne zaman sorulacaktır? Bay Zühtü'nün gitmesinden sonra Anayasa Mahkemesi'nin elini tutan, önüne geçen, karar süreçlerine tıkaç olan sanıyorum kalmamıştır. O halde bu iş bitmelidir, HDP ve devamı sözde parti kapatılmalıdır. DEM eş başkanları 'mücadeleye yükleneceğiz' diyorlar. Mahkeme kararını tanımadıklarını açıklıyorlar. Mücadeleye yüklenseniz ne yazar, kararı tanımasınız ne çıkar. Türkiye bölücülükle yüzleşecek ve hepinizin kanlı maskesi mahkeme önünde düşecektir. Bu bölücülere sesleniyorum, methiyeler düzdüğünüz ve 42 yıl ceza alan terörist Demirtaş da bir ara sizin gibi atıp tutuyor, bir diğeri de sırtlarını YPG'ye, YPJ'ye dayadıklarını söylüyordu. Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma amacında olanların hepsine sıra inşallah gelecek, onların her birisi Türkiye'nin ufkundan teker teker çekilip doğruca layık oldukları yere gönderilecektir."

"(CHP'YE) İMRALI CANİSİNİN VE CEZAEVİNDEKİ TERÖR MAHKUMLARININ AFFINI İSTİYOR MUSUNUZ?"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, menfur ve melun emellerin sonu olmadığına dikkati çekerek, 16 yaşındaki Yasin Börü ile nice masum insanı katledenlere, sokakları savaş alanına çevirenlere ve ayaklanma çağrısı yapanlara sahip çıkanların aynı çukurda, aynı suçun tarafında olduğunu dile getirdi. Bahçeli, "Hiçten, hiçbir şey çıkmaz. Terör ve bölücülükten bir şey beklemek akıl, ahlak ve izan çıkmazıdır. Güzel söylenmiş yalanlara kanacak yoktur. Üstü başı düzgün kepazeliklere itibar edecek yoktur." diye konuştu.

Gerçek demokrasiyle düzmece demokrasi arasındaki farkı bilmeyen vatan evladı kalmadığını söyleyen Bahçeli, "CHP yönetiminin 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili mahkeme kararına siyasi demesi, haksızlık ve hukuksuzluk vurgusu yapması, normalleşme ve yumuşama ortamına aykırı görmesi rezaletin ta kendisidir." yorumunda bulundu.

Terör örgütü PKK'nın tarihçesine ilişkin bilgi veren Bahçeli, Mayıs 2007'den itibaren de KCK şeklinde yapılanan bölücü terör ihanetinin nihai hedefinin "bağımsız Kürdistan" olduğunu vurguladı. Devlet Bahçeli, şu görüşleri paylaştı: "Türkiye'yi, Cumhurbaşkanımızın değil de başkalarının yönettiğini iddia eden Özgür Bey ve yönetimine soruyorum, mertçe cevap vermelerini bekliyorum: İmralı canisinin ve cezaevindeki terör mahkumlarının affını istiyor musunuz? Vatan topraklarının bir bölümünde bağımsız Kürdistan'ın kurulmasından yana mısınız? Beraber 'demlendiklerinize' söz verdiniz mi? Hangi dış mihrakların nam ve hesabına siyasi çalışma yürütüyor, Türkiye'nin geleceğini kimlerle konuşuyor, kimin folluğunda yatıyorsunuz? 37 kişinin katiline verilen cezalar hukuksuzsa size göre hukuk nedir? Adalet nedir? Devlet nedir? Siyasi onur ve millet sevdası sizin meşrebinizde ne manaya gelmektedir?"

"HEM HAZİNEDEN PARA YARDIMI ALIP HEM DE ALDIĞI PARAYI DÜŞMANA HAVALE ETMEK HAİNLİK VE ŞEREFSİZLİKTİR"

MHP lideri Bahçeli, Türkiye'nin son 10 yıldır felaket üstüne felaket yaşadığını ancak Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğmayı başardığını ifade ederek, "Son olarak emniyet ve yargı içine yuvalanmış FETÖ benzeri oluşumların kumpas hazırlıkları, siyasete ve demokrasiye ket vurma planı yapan köksüzlerin tuzakları deşifre edilerek alayı birden yakayı ele vermiştir. Habis urun görünen kısımları kadar görünmeyen ve kamufle halde bekleyen figüranlarının da olduğunu göz önüne alıp devlete sızma ve yerleşme ihtimalini ciddiyetle değerlendirmek lazımdır. Mesele kabın şeklini almak değil, kaba şekil vermektir. Mesele zamanın akışına kapılmak değil, istikamet çizmektir. Türkiye Cumhuriyeti işte bu kabiliyettedir, bu kudrettedir." değerlendirmesinde bulundu.

Siyasi partilerin demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu kaydeden Bahçeli, siyasi partilerin kuruluşu, organlarının seçimi, işleyişi, faaliyetleri ve kararlarının, Anayasa'da nitelikleri belirtilen amir hükümlere aykırı olamayacağını hatırlattı. Anayasa'nın siyasi partilere ilişkin maddelerini anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti: "Türk siyasetinde faal halde bulunan her partinin birincil kaynağı Türk milleti, aidiyeti de Türkiye Cumhuriyeti'dir. Her parti Türkiye partisi olmak mecburiyetindedir. Suç ve suçluyu övmek, ihanete ve melanete alkış tutmak siyasetin değil doğrudan doğruya hukukun konusudur. Genel merkezi Ankara'da olup, genel emri yabancı başkentlerden alan bir partinin demokrasiye, millete ve insana şerefli hizmetinden bahsedilemez. Milletin hak ve çıkarlarını gözetmeyen, devletin egemenlik ve hükümranlık iradesini savunmayan, düşmana meze olmaktan rahatsızlık duymayan, terör örgütlerinin ve küresel emperyalizmin kullanıma girmekten gocunmayan siyasi partilere demokraside yer olmamalıdır. Ülke sınırları dahilinde milli ve manevi ortak paydada buluşmak her partinin seçimlik bir hakkı değil, siyasi namus görevidir. Hem milli iradeye dayanıp hem milli iradeyi yıkmayı amaçlamak; hem hazineden para yardımı alıp hem de aldığı parayı düşmana havale etmek hainlik ve şerefsizliktir."

"YENİ ANAYASADA YER VERİLMELİ"

MHP lideri Bahçeli, siyasi partilerin, Anayasa ve kanunlara uygun faaliyet göstermek zorunda olduğunu dile getirerek, "Mehmetlerimize, polislerimize, korucularımıza, vatandaşlarımıza kurşun sıkan teröristleri arkalamak suçtur. Ölen teröristlere taziyeler yayımlamak suçtur. Cumhuriyet'in yeni yüzyılında, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin arifesinde siyasi ahlak temizliğinin tehiri artık imkansızdır. Konu ne kadar oy aldığımız, kaç milletvekiline sahip olduğumuz konusu değildir. Elbette konu vatandır, millettir, devlettir, istiklaldir, istikbaldir." ifadesini kullandı.

Samimiyetini ve ahlaki seviyesini siyasi ilişkilerine aynen yansıtmış, adalet ve hukuk ilkelerini ön şartsız hazmetmiş, dünyada tek ses, tek nefes olabilmeyi becermiş partilerden mürekkep bir siyaset yapısının el birliğiyle inşası ve ihyasının önlerindeki en acil gündem konusu olması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, hazırlanacak yeni anayasada bu konuya önemle yer verilmesini istedi.

Türkiye'nin geleceğini teslimiyetçiliğin değil, milletin şaşmaz irade gücünün, tartışılmaz hükmü şahsiyetinin belirleyeceğini dile getiren Bahçeli, bu hükmü şahsiyetin emanetini yüreğiyle ve cesaretiyle taşıyanların MHP ve Cumhur İttifakı olduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli, Türk milletine çağrıda bulunarak, "Mehmetçiğimiz, polisimiz, yurt içinde ve dışında olmak üzere teröristleri etkisiz hale getirirken, milli irade olarak sizler Meclis'te milli iradeye aykırı teröristi etkisizleştirmek mecburiyetindesiniz. Onun için meclis görevini yapmalı, dokunulmazlıklar kaldırılmalı, gereken ceza verilmelidir." diye konuştu.

 
Türk Kızılay’dan her gün bin kişiye sıcak yemek
 
Gazze’de can kaybı 35 bin 647’ye yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un tarımda bir “marka ...
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Gerekirse 105 yıl önceki adımı bir kez daha atarız, yeniden ...
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Kızılcahamam’da 7-9 Haziran tarihleri ...
 
Turan: 'Ülke huzuru için yoğun bir mesai harcıyoruz'
Turan, "Bu ülke güçlü bir ülke. Bu devlet güçlü bir devlet. Herkes te ...
'Erdoğan hepimize örnek olan gerçek bir lider'
Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “İnşallah bu uzlaşmayı meclisimizde sağlarız ...
 
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, “Demokraside ...
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz, seçim sonuçlarını birilerine fatura etmek gibi bir kolaycılığı seçmeyeceklerini vurguladı.
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
AK Parti, istişare ve değerlendirme toplantıları genel merkez yöneticileri ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva