Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
31 Ağustos 2020 Pazartesi - 04:57

Bakan Selçuk velilere seslendi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Bütün halkımız şunu bilsin. Biz hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız. Biz 21’inde belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız. Bununla ilgili değişiklik yok" dedi.

Bakan Selçuk velilere seslendi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Bütün halkımız şunu bilsin. Biz hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız. Biz 21’inde belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız. Bununla ilgili değişiklik yok. Salgının seyri itibariyle bilim kurulu her hafta toplanıyor. Bunu takip ediyoruz. Buna uygun olarak durumu dikkate alacağız” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi. Uzaktan eğitim nasıl olacağına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, "Şu anda bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sağlık koşulları nedeniyle uzaktan eğitimin ayrı bir yeri olduğunu görüyoruz. Televizyon kanalları açtık. Türkiye bunu çok kısa sürede başardı. 3 bin 358 ders çekimi yaptık. Bir dersin toplam yapılma süreci yaklaşık 5 gün sürüyor. 20 dakikalık ders 5 günde hazırlanıyor. Montajı vs. üst üste konulduğunda kaç yıl olduğunu siz düşünün. Sadece televizyonla yetinmedik. Öğrencinin ilgisini çeken, öğrencinin çalışma hızına göre yapay zeka temelli eğitim olan EBA, öğrencinin ilgisini, seviyesini ölçen, bölüm tavsiyesinde bulunan diyebilen bir zeka. 1 milyon öğrenci varsa 1 milyon ayrı sınav yapan bir sistem. Öğretmenler için de çok önemli bir dönem. Öğrencileri motive etme konusunda, rehberlik hizmetleri konusunda yüzlerce konuda öğretmenimiz talep ettiği eğitimi alma imkanına kavuştu. Canlı sınıflar yaptık. Dünyada canlı sınıf yapabilen ülke sayısı üçü dördü geçmiyor. Bunu özellikle vurguluyorum. Canlı sınıfa ilişkin imkanları başlangıca göre koşulları asgari 10-12 kat artırıyoruz" dedi.
“EĞİTİMLE İLGİLİ KOTALAR İKİ KATINA ÇIKARILIYOR”
Uzaktan eğitimi anlık olarak ölçtüklerini aktaran bakan Selçuk, “Her an ölçüyoruz. Bu değişimlere bakma imkanımız oluyor. Tıklanma sayısı ve sürdürülebilir şekilde bunun gerçekleşmesinin önemli olduğunu söyleyebilirim. EBA ile ilgili diğer süreçlerle ilgili indirme sayıları, hangi cihazlardan indirme olmuş, bu kadar ayrıntıya kadar bilip takip edebiliyoruz. Erişimde fırsat adaleti olsun diye internet paketi olmayan çocuklarımıza destek olmak, bugün operatörlerden olumlu haber geldi. İki katına çıkarılıyor çocuklarımızın eğitimle ilgili kotaları. Fırsat adaletine yönelik başka çalışmalarımız da var. Yaz tatilini de eğitim alanında değerlendirdik. Yabancı dille ilgili yaza özel bir program yaptık. Birinci sınıfa gidenlerin eksiğini gidermek için bir gayretimiz oldu. Okuyorum Yazıyorum diye bir kuşak program oluşturduk" diye konuştu.
“ÖĞRETMENLER İÇİN DE EĞİTİM PAKETLERİ HAZIRLANDI”
Öğretmenler için de paketler hazırladıklarını anlatan Bakan Selçuk, “Öğretmen hangi konuda ihtiyaç hissedebilir bunun araştırmasını yaptık. Velilere 'Bizden kuşak' diye bir kuşak yaptık. Okuma kitapları çıkarttık. Okuma yazma ile ilgili kitaplar, mobil uygulamalar çıkarttık. Tüm bunlara baktığımda; bunlar yeter mi hayır. Öğrencilerle de görüşme yaptık. Velilerle toplandık, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların velilerini davet ettik. 496 bin öğretmenimize eğitim verdik. Öğretmenlerimiz ihtiyaç hasıl olduğu için talepkar oldular. Dijital beceri eğitimine binlerce talep geliyor. Artık kişiye özel eğitim verebiliyoruz. Kamuda ilk kez robotların kullanıldığı bir sistem kurduk. Herkesin sorusunu anlık yanıtlayabilen robotlar. Sürekli öğreniyorlar ve daha geniş cevaplar veriyorlar. Erişimde zorluk yaşan çocuklarımızın somut araç gerece de ihtiyacı var. Arkadaş Tatil Kitaplarını hazırladık. Bunu 22 bin 700 ilk okulumuzdaki 5 milyon 230 bin öğrencimizin eline somut olarak teslim edildi” ifadelerini kullandı.
“ÖĞRENCİLERE UYUM KONUSUNDA ÇALIŞMALAR HAZIRLANDI”
Avrupa'da pek çok ülkenin okulları açtığını anlatan Bakan Selçuk, “Hepsinde de bazı uyum çalışmaları var. Biz kendi toplumumuza bakarak ihtiyaçlarımızı saptadık ve çocuklarımız için eğitim paketi hazırladık. Aylardır hazırlanıyor. 31 Ağustos'ta eğitim başlamazsa senaryomuz var demiştim ya. İki ay önce onu da hazırlamıştık. İlk hafta ne yapmalı, uyum konusunda çalışmalar yapıldı. Çalışma kitapları ilk kez çocuklarımıza, ders kitabının dışında çocuklarımızın eline somut ders kitapları verilecek. Öğretmenler, veliler, ders kitabı dışında kitaba ihtiyaç duyuyor. O kitaplar bütün ilkokul öğrencilerimize dağıtılacak. Ders kitapları okullara gönderildi. Okulun temizliği konusunda hangi standartlar olmalı üç aydır TSE ile çalışıyoruz. İl müdürleriyle her hafta görüşüyoruz ve hangi okullarda hangi eksikler var, bu eksikleri okul okul saptıyoruz. Her bir okulun ihtiyacını belirledikten sonra o okula gönderme şansımız var. Maske dezenfektan kendimiz ürettiğimiz için tedarikte sıkıntı yaşamıyoruz. Okulların eksiğini gidermekle ilgili sorun yaşamıyoruz. Bunları tamamlayıp 'Okulum Temiz' belgesiyle tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.
“İNTERNETE ERİŞEMEYEN BİR BUÇUK MİLYON ÇOCUĞA 17 KİTAPTAN OLUŞAN SET VERİLECEK”
İnternete erişimde mezralar, yaylalarda sorun olduğunu anımsatan bakan Selçuk, "16 milyon çocuğun erişimiyle alakalı problem görünmüyor ama yaklaşık 1 buçuk milyon çocuğun erişim sorunu var, bunu biliyoruz. O çocukları EBA'da göremiyoruz. Bu çocuklara nasıl erişeceğiz? Her bir çocuğumuza 17 kitaptan oluşan bir set veriyoruz. Köy okullarındaki, mezralardaki çocuklarımıza veriyoruz. 5 bin 200 destek noktası kuruyoruz. Bu noktaları önümüzdeki haftadan itibaren her yerde görebilirsiniz. Şuan uzaktan eğitim çok kıymetli. Tüm velilerin buna destek olmasını bekliyoruz. Uzaktan eğitimin hakkını sonuna kadar vermek istiyoruz" dedi.
“ÖZEL OKULLARIN VELİLERİMİZİN TALEPLERİNİ DİKKATE ALACAĞINI UMUYORUM”
Bakan Selçuk daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Özel okullarda indirime yönelik soruya cevap veren Bakan Selçuk, "Özel okullarla ilgili defalarca toplantılar yaptık. Bir takım çözümleme çalışmaları da yapıldı. Biz özel okulların velilerin talepleri doğrultusunda beklentilerimizi net şekilde ifade ettik. Vergi indirimi ve benzeri hususular konusunda veli lehine bazı kolaylaştırmalar ne olabilir. Epeydir çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta belli bir noktaya gelecek. Henüz net bir şey yok. Netleşen konu şu velilerimizin taleplerini özel okulların dikkate alacağını umuyorum. Almaları konusunda da kendileri ile her türlü irtibat içindeyiz” dedi.
"SAĞLIK BAKANLIĞIMIZ OKULLARIN TAMAMINI AÇILMASINDA SIKINTI YOKTUR DESE TABİİ Kİ AÇARIZ"
Bakan Selçuk daha sonra okulların 21 Eylül'de açılıp açılmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtladı. Bakan Selçuk, "Bunun net ve belirlenmiş bir cevabının aylar öncesinden olamayacağı, sürekli bir değerlendirmeye muhatap olması gerektiği söyleniyor. Daha önce birkaç yıl öncesinden açılma tarihlerini takvimi tarihi bakanlık olarak belirleyip ilan edebiliyorduk. Ancak şimdi MEB’in tek başına karar verebilmesi diğer paydaşlarla beraber hareket edildiği için mümkün değil. Salgının seyrine ilişkin sayılar yayınlanıyor. Sağlık bakanlığımız okulların tamamını açılmasında sıkıntı yoktur dese tabi ki açarız. Bütün halkımız şunu bilsin hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız ve bunun gereği neyse bunu yaparız. Bizim ödevimiz ortaya çıkabilecek eksiklikleri tamamlamaktır. 21 Eylül'de belirli sınıflarda bazı sınıfları başlatacağız" yanıtını verdi.
"60 YAŞ VE ÜSTÜ ÖĞRETMENLERİMİZLE İLGİLİ RİSKLERİ ELİMİNE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Bakan Selçuk, "60 yaş ve üstü öğretmenlerimizle ilgili riskleri elimine etmeye çalışıyoruz. Kamu personeline ilişkin genelge üç gün önce yayımlandı. O yayımlanmadan önce bir kararımızı almıştık. Bu öğretmenlerimizin idari izinli sayılması gibi. Böyle bir risk söz konusuyken bizim onları davet etmemiz asla söz konusu olamaz. Biz öğretmenlerimizin tam zamanlı bir mesai düşünmüyoruz. Okul en güvenli yer. Tedbirimizi olağanüstü alıyoruz" diye konuştu.

 
6 bin 923 noktada dev uygulama
 
Yakutiye’den covid19’la mücadele başarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yükseköğretimde dijital dönüşüm devam edecek
YÖK tarafında kurgulanan ve yürütülen “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm ...
MEB’den yüz yüze eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 21 Eylül'de hangi sınıf düzeylerinin aşamalı ...
TUSAŞ stajyer mühendis programı başvuruları başladı
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 3 ve 4’ncü sınıf öğrencilerinin ...
 
Orta Öğretime dijital yaklaşım
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Biz bakanlığın birikimiyle yetinmek ...
SBF özel yetenek sınavları başladı
Atatürk Üniversitesi’nde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı Spor Bilimleri ...
Kontenjanların yüzde 98,5’i doldu
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2020 ...
 
Selçuk’tan uzaktan eğitim değerlendirmesi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “EBA İnternet, dünya genelinde en çok ...
YÖK atlası öğrencilere kılavuz oldu
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların ...
Mesleki eğitim merkezi öğrencilerine müjde
Ustalık ve kalfalık belgesi almış veya mesleki eğitim merkezinde okumaya ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva