Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>GÜNDEM
8 Şubat 2013 Cuma - 15:39

Bayraktar: Kentsel dönüşüm, Rantsal Dönüşüm Değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, talep doğrultusunda kentsel dönüşüm yaptıklarını, istemeyen birinin evini yıkmak, yenilemek gibi tasarıları olmadığını belirterek, "Bazıları çıkıp, 'Kentsel dönüşüm yapmayın, rantsal dönüşüm…' Öyle bir şey yok

Bayraktar: Kentsel dönüşüm, Rantsal Dönüşüm Değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, talep doğrultusunda kentsel dönüşüm yaptıklarını, istemeyen birinin evini yıkmak, yenilemek gibi tasarıları olmadığını belirterek, "Bazıları çıkıp, 'Kentsel dönüşüm yapmayın, rantsal dönüşüm…' Öyle bir şey yok. Yapmıyoruz zaten. Bir şey yapmıyoruz. İsteyene yapıyoruz." dedi.

Bir dizi programa katılmak için Kocaeli'ye gelen Bayraktar, Kocaeli Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik binası girişinde karşılanan Bayraktar, polis tören mangasını selamladı. Valilik makamına geçen Bayraktar, burada kentsel dönüşümle ilgili yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümde ana ilkelerinin, vatandaşın talebi doğrultusunda kentsel dönüşüm yapmak olduğunu söyledi. Bayraktar, şöyle dedi:

"Yani vatandaşım gelsin desin; benim evim, yörem sakat, burada kentsel dönüşüm yapın, ona göre belediye çeteleyi çıkartsın, hali hazırı çıkartsın. Hali hazırı çıkarttıktan sonra orada riskli binada, bölgede insanlarımızı en iyi şekilde istifade ettirmek, onları ev sahibi yapmak, tapusu yoksa, salaş evde oturuyorsa, onları sağlam bir eve yerleştirmek, eğer tapusu yoksa tapu sahibi yapmak gibi atılımla kentsel dönüşümün Kocaeli’de çok güzel örneklerini veriyoruz."

Süreci, seferberlik anlayışı içerisinde götürdüklerinin altını çizen Bayraktar, milletvekillerinin bu konuda son derece duyarlı olduğunu söyledi. Halkla bütünleşmeye, halkın bu konuda aidiyet duygsunu artırmaya, bu işi sahiplenme noktasında, vatandaşların talebi doğrultusunda bu işi yapma doğrultusunda adımlar attıklarını ifade eden Bayraktar, "Yoksa kendimiz, istemeyen birinin evini yıkmak, yenilemek gibi tasarımız yok. İsteyenden yapacağız. Zaten çok talep var. Bu talepler oldukça biz 2 sene içerisinde bunu göstereceğiz. Şu anda 22-23 bölgede riskli alan ilan ettik. Aşağı yukarı Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinde 600 bin adada riskli bina. İşte 3 daire olan var, 10 daire olan var. Aşağı yukarı 6 bin konutta bunlar yapılıyor. Talep var. Benim ev riskli, bunları yenileyin diye talep var. Biz ancak bunları yaparız. Onun için bazıları çıkıp kentsel dönüşüm yapmayın, rantsal dönüşüm… Öyle bir şey yok. Yapmıyoruz zaten. Bir şey yapmıyoruz. İsteyene yapıyoruz. Onun için basına da yazı yazdık. Bu kentsel dönüşüm Türkiye’nin olmazsa olmazıdır, bunun için bize destek verin, uzun süreçtir, 20 yıllık periyottur. Türkiye’yi bu yapılardan arındırmamız lazım." diye konuştu.

TAŞ OCAĞINDA ÇED SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Bayraktar, ayrıca, bir gazetecinin sorusu üzerine, Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin altyapısında kullanılmak üzere Kocaeli'nin Maşukiye bölgesine açılmak istenen taş ocağına da değindi. Bakan Bayraktar, şunları ifade etti:

"Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, o konunun sadece Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinde varız. Çevre denetim izni olarak varız. Konu, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığımızın konusudur. Şimdi ÇED süreci devam ediyor. Halkımızın katılımıyla devam ediyor. Henüz bir netice alınmış değil. Ama Türkiye'de hızlı tren Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. Hızlı tren konusunda biz iddialıyız. Ülke menfaati neyi gerektiriyorsa, İzmit halkı neyi istiyorsa, o doğrultuda bir karar alacağız. Ancak bizdeki ÇED süreci bilimsel bir şekilde devam ediyor." ifadelerini kullandı.
 

 

 
Bir pislik daha geberdi!
 
Duy Da İnanma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir pislik daha geberdi!
Rusya'nın en büyük mafya patronlarından ve PKK'ye silah temin eden 'Hasan ...
Vatandaş protestoya hazırlanıyor!
Palen Doğalgaz Firmasının tahsilat merkezlerinde kredi kartıyla ödemeye ...
ETSO davasında 6 yıl 3 ay mahkumiyet çıktı!
Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve ETSO'ya mal alımlarında usulsüzlük ...
 
Erzurum bu adamı ve işlediği suçu merak ediyor!
Erzurummedya.com haber portalı sahibi Hanifi İspirli'nin mahkemeye verdiği bir gazeteci ceza aldı.
''Desinler'' diye namaz kılanlar!
Erzurum'un en merkezi yerindeki Ulu Cami Cuma günleri trafiği tıkayan ...
Kılıç çok ayıp etti!
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, önce Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
İyiki Ambülans Helikopter var!
Doğu Anadolu Bölgesi’nde önceki gün gece saatlerinde başlayıp ve aralıklı ...
Olacak Şey mi?
Erzurum’da özel bir firmaya ait öğrenci servisinin sürücüsü araca binmek ...
Boksun nabzı Erzurum'da atıyor
Boks Milli Takım Teknik Direktörü Kemal Sonunur, boks sporunda seyircinin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva