Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
HABERLER>SÄ°YASET
5 Eylül 2016 Pazartesi - 10:49

Başbakan açıkladı, Dadaşlar sevindi

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi bölge illerinde olduğu gibi Erzurum’da da sevinçle karşılandı

Başbakan açıkladı, Dadaşlar sevindi

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi bölge illerinde olduğu gibi Erzurum’da da sevinçle karşılandı. Erzurum’da ENER ve ETSO başta olmak üzere Sivil Toplum ve Meslek Kuruluşları yaptıkları açıklamalarla Yeni Teşvik Paketine destek verdi, uygulamanın bölge ekonomisi için hayati önemde olduğunu kaydettiler.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yatırım paketi sevinci esnafa olduğu gibi sokağa da yansıdı. Kararı Erzurum için kalkınmada yeni bir yol haritası olarak gören dadaşlar, Başbakan Binali Yıldırım ve hükümete müteşekkir olduklarını belirttiler.

YATIRIMLAR

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da yatırım destek paketini açıkladı. Terörden zarar gören 7 bölgeye 10 milyar yatırım yapılacağını duyuran Başbakan Yıldırım, 4 yılda 60 milyar lira kamu, 80 milyar lira özel olmak üzere toplamda 140 milyar yatırım yapılacağını ve bölgede ciddi istihdamlar oluşturulacağını açıkladı. 23 ilde 67 bin konut yapılacağının müjdesini de veren Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı yatırım destek paketi bölge insanını heyecanlandırdı.

 SİİRTLİLER PAKETTEN UMUTLU

 Siirtli vatandaşlar, Başbakan Binali Yıldırım'ın bölgenin ekonomik yatırım paketi ile ilgili Diyarbakır'da yaptığı konuşmayı televizyonda can kulağıyla dinledi.

 Güres Caddesi'nde bir çay bahçesinde kurulan led ekran televizyondan Başbakan Yıldırım'ın konuşmasını dinleyen Siirtli vatandaşlar, özellikle bölgeyi ilgilendiren ekonomik yatırım paketinden memnun olduklarını aktardı. Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı ekonomik paketini canı gönülden desteklediğini belirten Mehmet Tetik adlı vatandaş, güvenlik sorunu çözülürse bölgenin bu ekonomik yatırım paketiyle canlanacağını aktardı. Tetik, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu için yapılan bu kalkınma paketi bence geç kalınmış bir şeydir. Eğer ki bu projeler önceden yapılmış olsaydı birçok önemli sorunumuzu hallederdik. Bu proje bugün hayata geçerse yerli olan iş adamları buna yönelik bir cesaret kendinde bulur ve bölgeye yatırım yapmaya gelir. Hatta inanıyorum ki batıdaki iş adamları da kendinden buraya akıp edecek. Güneydoğu Anadolu bölgesi iş adamları hep batıya akın etti. Eğer bu teşvik ve hibeler, aynı zamanda bölgedeki güvenlik sağlanırsa batıya giden bölge iş adamları geri dönüş yapar ve aynı zamanda batılı iş adamları da gelip buraya yatırım yapar. Bu projeleri canı gönülden destekliyor ve bu yatırım paketlerin açılmasını Başbakan ve Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz" dedi.

 BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI ELAZIĞLILARI SEVİNDİRDİ

 Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’dan verdiği müjdeler Elazığlıları da sevindirdi. Başbakan Yıldırım’ın açıklamasını Elazığlı vatandaşlar kahvelerde heyecanla izledi. Elazığ'ın isminin geçmesinden büyük mutluluk duyan vatandaşlar, kentin yatırımlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

 Yatırımların açıklandığını ve içinde Elazığ’ın da yatırım bölgesinde olduğunu belirten Nevzat Saylan, "Umarım Elazığ için iyi şeyler olur. Tabi ki esnaf içinde millet içinde hayırlı gelişmeler olmasını istiyoruz. Elazığ kalkınmaya öncelikli iller arasındadır. Doğunun incisidir. Başbakanımızın açıklaması bizi sevdirdi" diye konuştu.

 Hainlerin amacının Türkiye’yi bölmek olduğunu dile getiren İlhan Çetinkaya, "Dertleri Kürt değil. Aslında Kürtlerin derdi PKK’dır. Devletimiz de bir daha bu yatırımlarla, teşviklerle Kürt’ün ve halkımız yanında olduğunu gösterdi. Bir ayrım olmadığını gösterdi. Çok güzel bir teşvik ve yatırım oldu. Elazığ için de sevindik ve mutlu olduk" şeklinde konuştu.

 Elazığ'ın yatırımlar anlamında geride kaldığını ifade eden Cemil Dağaşan, Başbakan Yıldırım’ın açıklamasının Elazığ için çok büyük bir umut ışığı olduğunu söyledi.

 
PKK'nın Tendürek bölge sorumlusu öldürüldü
 
Başkan Demirhan’dan sert tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Başörtüsü karşıtlığını telin ediyoruz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 28 şubat sürecine dönülmesine ...
Milletvekili Aydemir: “Bu millet dualı millettir”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Dirliğimiz, birliğimiz ...
Gölbaşı Şehitlerine vefa
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı ...
 
Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kuruluna ...
Akdağ: ‘Milletçe kararlıyız’
Sağlık Bakanı Akdağ, "Bu lanetli örgütler bir kere daha kötü oyunlarını ...
Sekmen: ‘Erzurum’un namı artacak’
Sekmen: ‘Ata sporunun yuvasıdır, memleketidir, vatanıdır Erzurum.. Bu ...
 
Bakan Ala gündemi ele aldı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, göreve geldiğinde 81 ilin emniyet müdüründen ...
Ala: ‘İhanet şebekeleri bu kardeşliği yıkamazlar’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül ...
Ilıcalı: "Milletimizin sabrı tükenmiştir!"
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı yaşanan hain terör ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva