Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SPOR
2 Mart 2018 Cuma - 13:14

Bektaş’tan flaş açıklamalar

Ümraniyespor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, bazı teknik adamların başarısızlıklarını örtmek için çeşitli algılar oluşturarak, dikkati başka yere çekmek istediğini söyledi

Bektaş’tan flaş açıklamalar

Ümraniyespor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, bazı teknik adamların başarısızlıklarını örtmek için çeşitli algılar oluşturarak, dikkati başka yere çekmek istediğini söyleyerek, "Bazı teknik adamlar kazandıkları zaman haksızlığa uğradığı yerleri es geçiyor. Ama kaybettikleri zaman farklı bahaneler uydurup, algı ortaya çıkararak kendi başarısızlıklarını başka yöne çekiyorlar” dedi.

Spor Toto 1. Lig’de 44 puanla Çaykur Rizespor’un bir puan gerisinde ikinci sırada bulunan Ümraniyespor’da Teknik Direktör Bayram Bektaş, zorlu Elazığ deplasmanı öncesi İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Elazığspor’un son haftalarda çıkışta olan bir takım olduğuna dikkat çeken Bektaş, ”Maçı bırakmayan bir Elazığspor var. Bunu Rize karşılaşmasında son dakikada attığı golle gösterdiler. Zor bir maç ama bizim Ümraniyespor olarak içeride veya dışarıda mantalitemiz aynıdır. Kazanmak için gideceğiz ve gereğini sahada yaparsak istediğimiz sonuçla ayrılırız. Hemen ardından salı günü hafta içine maç koyuldu. Oradan Gaziantep’e geçeceğiz. Tek hedefimiz bu iki maçı kazanıp buraya dönmek. Çünkü lig çok çabuk geçiyor ve bir bakmışsınız sonuna gelmişsiniz. Bu süreçte milli takım arasına kadar en az puan kaybı yapan takımlar, çok büyük avantaj sağlayacaklar. Bizim de amacımız bu” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN HERKESİ YENECEĞİ BİR SEZON YAŞIYORUZ”

Son 4 haftada alınan 3 yenilgiye rağmen her maçta iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ancak bireysel hatalardan dolayı basit goller yediklerini aktaran Bektaş, “Üç haftadır istemediğimiz sonuçlar aldık. İyi oynadığımız halde kısmetsiziz. Bunun nedeni de bireysel hatalar ve basit top kayıpları. Biraz daha dikkatli olmamız gereken alanlarda basit top kayıplarından goller yedik. Bunun yanında bu kadar gol pozisyonuna girip, sonuçlandıramadığınız zaman maç da bir yerde kırılıyor. Örneğin Eskişehirspor karşılaşması. Bu kadar gol girişimine rağmen rakip bir kontra ataktan gol atıyor ve mağlup oluyorsunuz. Tabii bu kötü gidişata çok şükür Giresunspor maçıyla dur dedik. O maçta da çok iyi bir konsantrasyon vardı. Futbolcularım sahada gereğini yaptılar takım halinde. Hedefte olan bir takımız. Uzun süre ligi lider götürdük. Ama birinciyle aramızda 1 puan var, üçüncüyle de 1 puan var. Hiç bir şey bitmiş değil. Ligde iki veya üç maç aldığınızda kendinizi ilk iki de bile görebiliyorsunuz. Kaybettiğiniz zaman da kaç basamak aşağı düşebiliyorsunuz. Herkesin herkesi yeneceği bir sezon yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 “HAKEMLER HERKESE EŞİT OLMALI”

44 yaşındaki teknik adam, hakemlerin hem Süper Lig hem de 1. Lig’de çok tartışıldığını ancak bir hakemin art niyetle saha çıkacağına inanmadığını vurguladı. Hakemlerin her maçta tutarlı kararlar verdiği takdirde daha az tartışılır hale geleceklerini de belirten Bektaş, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ben hakemlerin hepsine saygı duyuyorum. Çünkü bir hakemin maça art niyetli çıkacağına inanmıyorum. Çünkü öyle çıkacağı zaman bir camianın hakkını yemiş oluyor. Bizde de hak çok önemlidir. Benim futbolcum dahi sahtekarlık yapıp gol atıyorsa ben onu da kabul etmiyorum. Çünkü haksız kazanç elde etmiş ve bir camianın ekmeğini çalmış oluyorsun. Hakemler tabii bir yerde bir karar veriyorsa başka bir yerde de aynısını vermeli. Bazen görmemiş oluyorlar. Mesela Andreas’ın ayağını uzattığı ikinci sarı kartın aynısı iki gün önce yine bizim ligde bir maçta oldu ve verilmedi. Bana veriyorsan ona da ver, her yere eşit mesafeli olmalı. Tutarlılık olsun. Tabii hakemlerin işleri zor. Bir saniye içinde kafasından elli tane kriter geçirip doğru kararı vermek zorunda. Bazen yan hakemle yan yana oluyoruz, onun kaldırması gereken pozisyonda o da kaldırıp orta hakeme yardımcı olmuyor. Burada daha iyi bir koordinasyon sağlamaları lazım.”

 “1. LİG’İN FUTBOL KALİTESİ ARTTI”

Son olarak 1. Lig’in kalitesinin geçtiğimiz yıllara göre oldukça arttığını aktaran tecrübeli antrenör, “Spor Toto 1. Lig’deki futbol kalitesi geçmiş yıllara göre belki yüzde 30 veya 40 üzerine koydu. Bunun da tabii çok sebebi vardır. Eski jenerasyon hocalarımızın değişen antrenman ve futbol anlayışını benimseyerek saha yansıtmaları önemli bir etken. Bunun için de kaliteli futbolcular gerekiyor. Önceden istediğimiz kalite düzeyini yakalamamış oyuncuları ülkemize getiriyorduk, çoğu da oynamıyordu ve parasını alıp gidiyordu. Şimdi biraz daha dikkatliyiz bu konuda. Bunun yanına yerli oyuncularımızı da harmanladığınız zaman çok kaliteli oyun çıkıyor. Ligimizin geçmişe göre izlenme oranı da yüzde 50 arttı. Bu söylediklerimin içinde bir temel faktör daha var; alt yapı. Biz alt yapıları düzeltirsek oradan çıkacak her oyuncu bizim için değerlidir. Hem bizim hem de 2 ve 3. lig daha kaliteli olur. Süper Lig’e çıkacak ne kadar adayınız varsa o kadar iyi kadrolara sahip olursunuz. Ama böyle bir şeye aday değilseniz yeteneği kısıtlı da olsa oyuncu almak zorunda kalıyorsunuz çünkü futbolcu yok” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Erzurum dış ticaret verileri açıklandı
 
KOBİ’lere 125 milyon destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor beraberlikler takımı
Spor Toto 1’inci Ligde en fazla galibiyet alan takımlar 13 maçla Çaykur ...
Özköylü: Erzurumspor maçı artık geride kaldı
Özköylü, Osman Yereşen Tesisleri'nde yapılan antrenmanın ardından yaptığı ...
Erzurumspor için deplasmanda kazanma vakti
Erzurumspor 4 Mart 2018 Pazar günü İstanbul’da, ligdeki gidişatını belirleyecek ...
 
PFDK’dan ceza haberi var
TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Erzurumspor U21 takımına ceza yağdırdı
Çaykur Rizespor – Elazığspor maçının ardından
Mücadele sonrası iki takımın teknik direktörü karşılaşmayı değerlendirdi.
Gakkoşlar istediklerini aldı: 1-1
Spor Toto 1. Lig’in 24. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Tetiş Yapı ...
 
Taygun Erdem: "Hedefimiz play-off”
Erdem, maçın ardından yaptığı değerlendirmede Eskişehirspor’un yukarı ...
Taşkın: “Düşmeyle ilgili sıkıntılarımız var”
G. Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, “Ciddi anlamda düşmeyle ilgili ...
Bektaş: “Kadro derinliğimiz az”
Bektaş, son 3 haftada iyi oynamalarına rağmen aldıkları mağlubiyetlerde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva