Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Erzurum’daki hayvancılık işletmelerine açık davette bulundu. Yıldız, “İşletmecilerimiz ve hayvancılık yapan çiftçilerimiz, fakültemizin bünyesindeki uygulama sahalarını tesislerimizi diledikleri zaman ziyaret edebilir, bizden her konuda yardım alabilirler.” dedi.
DEKAN YILDIZ’DAN ÇAĞRI
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, bölgedeki hayvancılık sektörüne adeta yol arkadaşlığı yapacak. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yıldız, hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelere ve yöredeki yetiştiricilere kapılarını ardına kadar açtıklarını söyledi. Fakülte bünyesindeki her türlü uygulama sahası ve tesisleri, işletmecilerle üreticilerin diledikleri zaman ziyaret edebileceklerini vurgulayan Yıldız, “Fakültemiz, üreticilerin ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletmecilerin emrine amade durumdadır.” ifadesini kullandı.
Hayvancılıkla daha önce uğraşmış fakat teknik hayvancılık konusunda yeterli bilgisi olmayan veya daha önce hayvancılıkla hiçbir ilgisi bulunmayan, bu konuda yatırım yapan veya yapmayı düşünenlerin, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin sahip olduğu tüm imkanlardan istifade edebileceklerini dile getiren Dekan Yardımcısı Yıldız, söz konusu kesimin, fakültede görevli öğretim üyelerinden yardım ve danışmanlık hizmeti de alabileceklerini kaydetti.
YILDIZ: DENEYİM VE TECRÜBELERİMİZİ AKTARMAYA HAZIRIZ
Erzurum’da hayvancılık sektörünün gelişmesini ve buna paralel olarak yeni işletmelerin kurulmasını görmenin, fakülte yönetimi olarak kendilerini de memnun edeceğini söyleyen Doç. Dr. Ahmet Yıldız, “Bölge hayvancılığının kalkınması, ancak bu işletmelerin sayısının artması ile mümkündür. Fakülte olarak, bu amaca ulaşma konusunda kapımız sonuna kadar açıktır. Fakültemiz bünyesinde bulunan modern süt sığırcılığı işletmesini ziyaret etmek isteyen üreticilerimize ve işletmecilerimize, uzmanlar tarafından detaylı bilgiler verilecektir.” diye konuştu.
Veteriner Fakültesi’nin, bölgede sadece bilgi ile değil, bu işin uygulayıcısı olarak tecrübe ve deneyimlerini de, yöre insanına aktarmaya hazır olduğunu kaydeden Dekan Yardımcısı Yıldız, bilimsellikten uzak iş ve eylemlerden başarı elde edilemeyeceğine dikkati çekerek, “Hayvancılık, Erzurum’da önemli bir sektör. Bu sektörün nitelik kazanması ve büyümesi, doğrudan kent ekonomisine katma değer olarak yansıyacağından, bizim üzerimize de büyük sorumluluklar düşüyor. Fakülte olarak bilimsel ölçüler ışığında sektörün yanında olmayı ve yeni ufuklar çizmeyi arzuluyoruz. Bu da yöredeki yetiştiriciler ve işletmecilerimizle el ele vererek mümkün olacak. Bu bakımdan biz her türlü desteği ve yardımı vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.