Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
'Ülkemizi iki kat daha büyütmekte kararlıyız'
'Ülkemizi iki kat daha büyütmekte kararlıyız'
Erdoğan: ‘Çanakkale'de inanç galip gelmiştir’
Erdoğan: ‘Çanakkale'de inanç galip gelmiştir’
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
24 Nisan 2019 Çarşamba - 17:19

Bilgide yarıştılar

Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz Güvenlik Hizmetleri bölümü öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Bilgide yarıştılar

Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz Güvenlik Hizmetleri bölümü öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Erzurum'da Adalet Bakanlığı Hüseyin Turgut Bölge Eğitim Merkezi'nde ödüllü bilgi yarışması düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz Güvenlik Hizmetleri bölümü öğrencilerinin yarıştığı, bir bölümden oluşan yarışmada 1. ve 2. sınıf öğrencileri karma olarak gruplandırıldı.

Yarışmada infaz hukuku, ceza hukuku, anayasa hukuku, idare hukuku, ceza infaz kurumu yönetimi, ceza infaz kurulu güvenliği ve genel kültür alanında olmak üzere toplam beşer puan üzerinden değerlendirilen 20 soru soruldu. Açık uçlu ve doğru-yanlış şeklinde düzenlenen sorulara öğrenciler 30 saniye içinde cevap verdi.

Ceza Tevki Evleri baş harflerinden oluşan C, T ve E isimli 3 grubun olduğu yarışmada E grubu öğrencileri 82,5 puan ile birinci oldu.

Yarışma birincisi E grubuna ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, yarışma ikincisi olan C grubuna Komisyon Başkanı Ömer Özgür Ozan, üçüncü olan gruba ise Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Yakup Taşlıova takdim etti.

Adalet Bakanlığı Hüseyin Turgut Bölge Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Faruk Mert, "Bu organizasyonu yapmamızdaki amaç eğitim merkezimizin bulunması ve tanıtılmasıydı. Ceza evlerinde daha kalıcı, bu işin eğitimini almış personellerin yetişmesi amacıyla Adalet Bakanlığının YÖK ile yaptığı görüşmeler sonucu ilk okul Atatürk Üniversitesinde açıldı" dedi.

Okulun açılmasındaki amacın cezaevinde infaz yapılırken çalışacak olan personellerin daha bilgili, daha donanımlı ve meslekte daha kalıcı olmasını sağlamaya yönelik olduğunu kaydeden Hakim Faruk Mert, "Bakanlığımız, Ceza Tevki Evleri Genel Müdürlüğümüz, özellikle Türkiye'de 5 tane olan bu eğitim merkezlerinin bulunduğu yerlerdeki üniversitelerde açılmasına izin verdi. Üniversiteyle eğitim merkezlerimiz koordinasyon halinde bu işi yürütsünler istenildi. Bu sebeple 2 yıldır özellikle uygulama sınıflarımız, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) sınıflarımız, simülasyon cezaevimiz, spor salonumuz, yakın savunma derslerimiz gibi derslerle üniversitemizle koordinasyon halinde buradaki öğretim üyesi arkadaşlarımızın verdiği derslerle ve pratik eğitimler alarak bu eğitimleri tamamladılar" ifadelerini kullandı.

Yarışmayı öğrencilerin kendilerini tanıtmak, infaz koruma memurluğunu ve bu bölümü tanıtmak amacıyla istediklerini vurgulayan Mert, "Okul yönetimimize başvuru yaparak bu isteklerini bize ilettiler, biz de elimizden geldiğince öğrencilerimize kurumsal olarak yapabileceğimiz tüm imkanlarımızı sunarız dedik. BAM Başsavcımız ve BAM Başkanımız Ankara’da bir toplantıdan dolayı katılamadılar. Çocuklar kendilerini tanıtmak, mesleği tanıtmak ve mutlu olmak için bu yarışmayı istediler bizler de okul yönetimimiz, Rektörlüğümüz ve bizler bu anlamda bir çalışma yaptık" şeklinde konuştu.

Birinci olan E grubu öğrencileri, "Düzenlediğimiz bilgi yarışması organizasyonumuzda, amacımız Ceza İnfaz ve Güvenlik hizmetleri bölümümüzün adının duyulması, Ceza İnfaz Bölümünün kapsamı, aldığımız eğitimler, mesleki dersler ve hukuk derslerinin ön plana çıkarılarak bir yarışma düzenlemekti. Bölümümüz Türkiye’de ses uyandırdı, amacımız farkındalık oluşturmaktı ve bunu başardığımıza inanıyoruz. Herkese, ikinci ve üçüncü olan gruplara da teşekkür ediyoruz, iyi bir yarışmaydı" dedi.

Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, Erzurum Adalet Komisyon Başkanı Hakim Ömer Özgür Ercan, Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Yakup Taşlıova, Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Faruk Mert ve Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Cem Şenol katıldı.

 
Gülbey’den bir şok iddia daha
 
İletişimciler’den örnek etkinlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum pilot iller arasında
Okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride dil yeterliliklerini ...
TYB’den Orhan Okay’a vefa
En Güzel Hikâye, Bir Kitapla Başlar diyerek yola çıkan Türkiye Yazarlar ...
Pasinler Emniyetinden öğrencilere trafik eğitimi
Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Büro Amirliği tarafından ...
 
Çomaklı, ÜAK Yönetim Kuruluna seçildi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın öncülüğünde ...
MEB ve GSB’den işbirliği protokolü
Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, okullarda yeterli ...
ETSO, Öğrencileri ‘Bilim Karavanı’ ile buluşturdu
ETSO, Erzurum’daki ortaokul öğrencilerini, AB Türkiye Delegasyonu’nun, ...
 
Aşkale Kodlamatik Merkezine kavuştu
Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde başta öğrenciler olmak üzere tüm ilçe halkının ...
Malkoç: "Türkiye bir medeniyet merkezi’
Malkoç, "Bugün Türkiye'nin 81 ilinde üniversiteler var ve Türkiye'deki ...
ETÜ Malkoç’u ağırladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva