Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>EKONOMÄ°
23 Aralık 2017 Cumartesi - 11:39

Bin 400 ticari plaka iptal edildi

Erzurum’da ticari taksi plaka değişikliğine gidilmesi ile birlikte 2 bin 75 olan plaka sayısı 690’a düşürerek, atıl vaziyette ki yaklaşık Bin 400 plaka iptal edildi.

Bin 400 ticari plaka iptal edildi

İlde ticari taksi plaka değişikliğine gidilmesi ile birlikte Erzurum Büyükşehir Belediyesinin kayıtlarında bulunan 2 bin 75 plaka sayısını 690’a düşürdüklerini kaydeden Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya, bu sayede atıl vaziyette bulunan yaklaşık Bin 400 plakanın iptal edildiğini belirtti.

500, Bin TL olan plaka ücretini alınan karar doğrultusunda 50 Bin TL olarak belirlediklerini ifaden eden Karakaya, taksici esnafının yanı sıra okul ve personel taşımacılığı yapan servisçi esnafının da 80 Bin TL olan plaka değerlerini Büyükşehir Belediyesi ile yapılan yoğun görüşmeler neticesinde 120 Bin TL’ye çıkardıklarını kaydetti.  Karakaya ayrıca, yıllık yaklaşık 5 Bin TL olan durak işgaliye ücretlerini, 2 Bin 500 TL’ye düşürerek esnafın bütçesine büyük katkı sunduklarını söyledi.

BİN 400 PLAKA İPTAL

Yapılan plaka değişikliği ile birlikle atıl vaziyette olan Bin 400 taksinin iptal edildiğini dile getire Karakaya, “29 Mayıs 20016 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul sonrasında Türkiye genelinde ses getirecek bir hizmete imza atarak ticari taksi plaka değişikliğine gidip ilimizde ki ticari taksi işletmeciliğinde devrim niteliğinde bir karar almış olduk. Büyükşehir Belediyesinin kayıtlarında 2 bin 75 olan ticari taksi plaka sayısını 690 âdete düşürerek atıl vaziyette kullanılmayan yaklaşık Bin 400 plakanın iptal edilmesini sağladık” diye konuştu.

PLAKA ÜCRETİ TABAN FİYATI 50 BİN TL

500, Bin TL olan plaka ücretini Büyükşehir Belediyesi ile alınan kararla birlikte, taban fiyatı 50 Bin TL olarak belirlediklerini ifade eden Karakaya, “İptal olan bu plakalarla birlikte ticari taksi sayısını ortaya çıkararak tüm taksici esnafımızın bu işi yapan kaç tane meslektaşı olduğunu bilmesini sağladık. Büyükşehir Belediyesinde ticari taksi plaka satışını, almış olduğumuz kararlarla durdurup şehrimiz nüfus oranına göre plaka sayısı belirledik. Tüm bu işlemler sonucunda tabanda olan ticari taksi işletmeciliğini adeta şahlandırarak 500, Bin TL olan plaka ücretini Büyükşehir Belediyesi ile aldığımız kararla taban fiyatı 50 Bin TL olarak belirledik. Plaka satışını sadece mevcutta plaka sahibi esnafımızın yapmasını sağlayarak taksici esnafımızı hak ettiği yerlere çok geçte olsa getirmiş olduk” dedi.

DURAK İŞGALİYE ÜCRETLERİ DÜŞTÜ

Yıllık olarak yaklaşık 5 Bin TL olan durak işgaliye ücretlerini 2 Bin 500 TL’ye düşürdüklerini söyleyen Karakaya, “Daha önce bir durak için yıllık yaklaşık 5 Bin TL olan durak işgaliye ücretlerini yıllık yaklaşık 2 Bin 500 TL’ye düşürerek taksici esnafımızın bütçesine büyük katkı sunduk. Aynı zamanda taksici esnafımızın ödediği araç uygunluk ücretleri ve Büyükşehir Belediyesi ticari taksi devir ücretlerini de düşürerek esnafımıza maddi anlamda büyük destek olduk” ifadelerine yer verdi.

SERVİŞÇİ ESNAFININ DA PLAKA DEĞERİ YÜKSELDİ

Okul ya da personel taşımacılığı yapan servisçi esnafının 80 Bin TL olan plaka değerlerini, 120 Bin TL’ye çıkardıklarını belirten Karakaya, “Ticari taksi işletmecisi esnafımızın yanı sıra okul ve personel taşımacılığı yapan servisçi esnafımızın da 80 Bin TL olan plaka değerlerini Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız yoğun görüşmeler neticesinde 120 Bin TL’ye çıkararak onlarında plaklarını hak ettiği değere ulaştırmış olduk. Halk otobüsü işletmecisi esnafımız da Ukome komisyonunda temsil ederek aylık kazançlarını artıracak karkara imza attık” şeklinde konuştu.

 
Hayırlı olsun
 
Sağıroğlu’na bir ödül daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇKS başvuru süresi uzatıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2017 üretim yılına ilişkin Çiftçi ...
25 yıllık hayal gerçek oluyor
25 yıllık bir hayal olarak Batı Kampüsü girişine konumlandırılması planlanan ...
Yeni nesil yazar kasa alma mecburiyeti ertelendi
Karaca, Büyük işletmeler tarafından kullanılmaya başlanan ancak 2014 yılı ...
 
KUDAKA'dan Yöresel Ürünler Tanıtım Organizasyonu
Demirdöğen, bölgede marka potansiyeli olan bütün ürünleri yerinde tanıtıp ...
'Erzurum-Kars projeleri hazırlanıyor'
Bakan Arslan: YHT'de Erzincan sonrası Erzurum-Kars projeleri hazırlanıyor'
Bakan Ağbal'dan 'taşeron' açıklaması
Maliye Bakanı Naci Ağbal: "İnşallah bütün taşeron yanında çalışan vatandaşlarımıza ...
 
Erzurum’da 11 ayda 194 şirket kuruldu
Erzurum’da bu yılın 11 ayında kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine ...
Ekim ayı Erzurum devir verileri açıklandı
Erzurum’da ekim ayında 4 bin 17 araç devredildi. Devredilen araç toplamı ...
Erzurum SMMMO'dan uluslararası etkinlik
Muhasebe ve finans alanında yapılan en geniş katılımlı kongrelerden biri ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva