Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Ağustos 2022 Pazartesi - 15:08

Bolat: ‘Erzurum turizmde büyük potansiyele sahip’

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bolat, ‘Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Erzurum gibi şehirlerimiz turizmde büyük potansiyele sahipler, biz de bu potansiyeli ortaya çıkarmak için çaba harcıyoruz’ dedi.

Bolat: ‘Erzurum turizmde büyük potansiyele sahip’

Bolat, ‘Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Erzurum gibi şehirlerimiz turizmde büyük potansiyele sahipler, biz de bu potansiyeli ortaya çıkarmak için çaba harcıyoruz.’ dedi

Van Valiliği koordinasyonuyla kente gelen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Eylül ayı itibarıyla İstanbul ve Ankara’dan Van’a gerçekleştirdiğimiz uçuşlarımızı kademeli olarak artırarak, bu iki şehirden gerçekleştirdiğimiz uçuşları haftalık 41 frekanstan 56 frekansa yükselteceğiz” dedi.
Türk Hava Yolları yönetimi turizm potansiyeline dikkat çekmek üzere Van’da buluştu. Burada konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van’ın ufkunun çok açık olduğunu ifade ederek, “Van’ı gelecek nesiller için hazırlamaya çalışıyoruz. İnşallah Türk Hava Yollarının uçuş sayılarının artmasıyla belli destinasyonlara şehrimizin turizm başta olmak üzere ekonomisine, eğitimine, kültürüne, sağlığına çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu anlamda Türk Hava Yollarının bugünkü toplantısı ve yönetim kurulunun buraya gelmesini, Van’ın ilerlemesi, gelişmesi, ekonomisi, kültürü ve turizmi için çok çok önemli buluyor, toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
“VAN UÇUŞLARIMIZI ARTIRIYORUZ”
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ise Türk Hava Yollarının, Anadolu’nun turizm potansiyeli yüksek şehirlerine dikkat çekmek amacıyla bir tanıtım faaliyeti başlattığını belirtti. Türkiye’nin deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını ortaya koymayı hedefleyen bayrak taşıyıcının üst yönetimi ile birlikte ilk defa İstanbul dışında bir ilde toplantı yaptıklarının altını çizen Bolat, “İstanbul, Antalya, İzmir gibi şehirlerimiz hem bilinirliği hem de aldıkları talep ile ülkemiz turizmine büyük katkı sağlıyor. Oysa ülkemizde fazlası var. Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Erzurum gibi şehirlerimiz turizmde büyük potansiyele sahipler, biz de bu potansiyeli ortaya çıkarmak için çaba harcıyoruz. Bugün buraya müjdeyi vermek için geldik. Van’ı dünyaya tanıtmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Beklediğimiz talep artışına yanıt vermek amacıyla da eylül ayı itibarıyla İstanbul ve Ankara’dan Van’a gerçekleştirdiğimiz uçuşlarımızı kademeli olarak artıracağız. Bu iki şehirden gerçekleştirdiğimiz uçuşları haftalık 41 frekanstan 56 frekansa yükseltecek ve 2023 yazında da bu planla devam edeceğiz” dedi.
“YENİ NESİL UÇAKLAR VAN İÇİN UÇACAK”
Türk Hava Yollarının dünyanın 129 ülkesinden gezginleri Van’ın keşfedilmeyi bekleyen değerleri ile buluşturmayı amaçladığını vurgulayan Bolat, “Eylül ayı itibarıyla kademeli olarak artacak Van uçuşlarını filosuna yeni katılan modern uçaklar ile gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu uçaklar ve yeni kapasite ile Vanlı vatandaşlar da daha esnek bir seyahat planıyla konforlu uçuşlar gerçekleştirebilecek. Yeni dönem için planlanan kapasite artışıyla Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı - Van seferlerini haftalık 21 frekans olarak gerçekleştirecek. Bayrak taşıyıcının başarılı markası AnadoluJet ise İstanbul Sabiha Gökçen - Van seferlerini haftalık 6 frekanstan 14 frekansa, Ankara Esenboğa - Van seferlerini ise haftalık 14 frekanstan 21 frekansa yükseltecek. Tarihi, doğası, kültürel varlıkları ve kış turizmi ile önemli bir potansiyele sahip olan Van’da hem şehir turu gerçekleştiren hem de şehrin iş insanları ile buluşan Türk Hava Yolları liderleri yönetim koordinasyon toplantılarını da ilk kez İstanbul dışında bir şehirde, Van’da gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.
Toplantı soru cevap ile sona erdi.

 
ATAUNİ’de Akademik Performans değerlendirildi
 
Nöbette olan anne oğluna seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen: 'Muharrem ayı feyz ve bereket ayıdır'
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hayırsever iş insanları ...
Anadolu’dan bir eser daha UNESCO listesinde
Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Harput Mahallesi'ndeki ...
Üzerinde insan figürleri bulunan taş ilgi odağı oldu
Sarıkamış’ta üzerinde insan figürleri bulunan taş, ilgi odağı oldu. Vatandaşların ...
 
Köy düğünleri ata sporu ciritle şenleniyor
Bayburt'un Çayırköprü (Vağında) köyünde eski usül köy düğünleri yaşatılmaya ...
Turizmde hızlı yükseliş devam ediyor
Türkiye, 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde toplam 19 milyon 530 bin 618 ziyaretçi ağırladı.
Ardahanlı’dan dini değerlere saygı çağrısı
Ardahanlı, son günlerde sosyal medya üzerinden çeşitli bahanelerle sürekli ...
 
İmam Hatipler Ezanı Güzel Okuma’da yarıştı
Erzincan'da, 8 ilin imamlarının katılımıyla “Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması” düzenlendi.
Tarihçilerin Kutbu anıldı
“Tarihçilerin Kutbu” unvanıyla bilinen tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık’ın, ...
26. Dede Korkut Şöleni sona erdi
Bayburt'ta 26. Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni çerçevesinde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva