Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>ASAYÄ°Ş
9 Şubat 2010 Salı - 07:46

Bu kadar saf mıyız?

Seda Sayan’ın programından aradıklarını ileri sürerek, vatandaşlardan kontör isteyen dolandırıcılara karşı, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü harekete geçti.

Bu kadar saf mıyız?

Seda Sayan’ın programından aradıklarını ileri sürerek, vatandaşlardan kontör isteyen dolandırıcılara karşı, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü harekete geçti. Özellikle bayanları bilgilendirme toplantılarına ağırlık veren TDP Şube Müdürlüğü ekipleri, gündemine, Seda Sayan’ın ismini kullanarak vatandaşı dolandıran kontör farelerini aldı.
Şelale Evler semtindeki bayanlara suç ve dolandırıcılık konusunda bilgiler veren polis memurları, yapılan çalışmalara karşı herkesin duyarlı ve katılımların da, en üst düzeyde olmalarını istedi. Özellikle sahte para, kontör dolandırıcılığı ve hırsızlık olaylarına karşı ev hanımlarının daha dikkatli olmasını isteyen Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Engin Özyurt, dolandırıcıların her zaman hedef kitlelerini değiştirdiklerini söyledi.
Birkaç mahalleye bir görevli memurun sorumluluğunun verildiğine dikkati çeken Özyurt, “Eskiden bekçilerimiz vardı, şimdi ise polis memurlarımız bizzat mahallelerde görev yapmaktalar. Mahallelere görevli memurlar tayin ediyoruz. Her türlü bilgi ve olayı onlardan haber alıyoruz. İnsanın olduğu yerde suç, suçun olduğu yerde polis vardır. İnsanları suçtan kurtarmak için önceden tedbir alınması gerekiyor. Bizim amacımız da bu yöndedir. Suç oluşmadan önlemektir.” dedi.
Ünlü bir markanın ismi kullanılarak yapılan reklam filminden esinlenerek vatandaşı arayıp kontör dolandırıcılığı yapıldığını ifade eden Işık, “Hediyeler ve para ödülü kandınız. Sizi aramak için kontör yükleyin arayalım gelin hediyelerinizi alın’ şeklinde konuşularak vatandaşlardan kontör alıyorlar. Hesap numarası veriyor, ‘işlemlerinizi yapmak için para yatırmanız gerekiyor’ deyip vatandaşı dolandırıyorlar. O yüzden siz ev hanımları dikkatli olmalı, aile bireylerinizi tek tek uyarmalısınız” şeklinde konuştu.
Mahalle Sorumlu Memuru Özgür İcik ise, polisin artık güç yerine eğitimle vatandaşı bilgilendirdiğini söyledi.
Suç olmadan önlemek gerektiğini ifade eden İcik, “Vatandaşı suçtan uzak tutmak için her zaman yanında olmalıyız. Problemlerine ortak olup, çözüm yollarını arıyoruz. Büyük bir çaba gösteriyoruz. Bu yüzden herkesin bizlere destek vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 
GENÇLER BARUT GİBİ....
 
Atalay 2011 nöbetinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ehliyette bile gerideyiz
Erzurum’da her 4 kişiden biri ehliyet taşıyor.ildeki ehliyetli sayısı ...
Dadaş için 'önce devlet ' gelir
Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Vali Sebahattin Öztürk’ü ziyaret etti.
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva