Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
17 Eylül 2020 Perşembe - 06:11

Bugün denetim var

Denetimlere bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve personeli, köy ve mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri katılacak.

Bugün denetim var

Türkiye genelinde ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ mottosuyla kapsamlı Covid-19 denetimi gerçekleştirilecek. Denetimlere bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve personeli, köy ve mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri katılacak.
İçişleri Bakanlığı, Covid -19 tedbirleri kapsamında yarın yurt genelinde gerçekleştirilecek denetimlerle ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi. Denetimler vatandaşların yoğun olarak bulunduğu başta toplu ulaşım araçları ile yeme içme, eğlence yerleri olmak üzere birçok yaşam alanını kapsayacak.
İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede, Covid-19 salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için 17 Eylül Perşembe günü tüm il ve ilçelerde bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabıta, özel güvenlik vb.) katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ mottosu ile yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetimler gerçekleştirileceği belirtildi.

GENELGE

Genelgede, ülke genelinde yapılacak denetimlerle ilgili şu bilgilere yer verildi:
“Denetimler, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu başta şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile lokanta, kafe, restoranlar gibi yeme, içme ve eğlence yerleri olmak üzere, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber,kuaför,güzellik merkezleri, internet kafe,salon ve elektronik oyun yerleri, otogarlar, ticari taksiler, taksi durakları, park,piknik alanları, lunapark,tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını, plajlar, cadde ve sokaklar ve benzeri yerleri kapsayacak şekilde planlanacak. Denetim ekipleri her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları, kolluk, yerel yönetimler, il ve ilçe müdürlükleri ve benzeri, köy ve mahalle muhtarları ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde belirlenecek. Denetimlerde vatandaşların kalabalıklar halinde bir araya gelebildikleri etkinlik, nikah merasimi şeklindeki düğün, nikah, cenaze, taziye ve yerlerde plajlar, cadde ve sokaklar, park alanları, temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına özellikle dikkat edilecek.”
Genelgeye göre denetim faaliyetleri etkinliği ve görünürlüğü en üst seviyede tutulacak şekilde gerçekleştirilecek. Denetimler sırasında vatandaşlara yönelik rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verilecek. Hemen giderilebilir nitelikte anlık uygulamalardan kaynaklı süreklilik taşımayan aykırılıklar için birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, iş yeri, ticari taksi ve toplu ulaşım araçları için üçüncü ihlalde 1 gün, dördüncü ihlalde 3 gün şeklinde faaliyet durdurma cezası teklifleri mülki idare amirine iletilecek. Halk sağlığı açısından ciddi anlamda risk oluşturan ve süreklilik oluşturan ya da kurallara/önlemlere aykırı davranışlarda ısrar edilen aykırılıklar için ise İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek cezalar mülki idare amirlerince uygulanacak.
Genelgede, vali ve kaymakamlar tarafından yerel yönetimler, genel kolluk kuvvetleri, kamu kurum ve kuruluşları, köy/mahalle muhtarları ile meslek odaları arasındaki koordinasyonun sağlanarak gerekli planlamaların yapılması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.

 
Geçitli şehitleri rahmet niyazıyla anıldı
 
Erzurum vergi tahsilatında 1. sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geçitli şehitleri rahmet niyazıyla anıldı
Hakkari'de 10 yıl önce teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ...
Erzurum’da 179 Düzceli yaşıyor
Türkiye İstatistik Kurumu Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre, Düzceliler ...
Konut haber en’leri açıklandı
Ajans Press’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl ...
 
Covid-19’u yendi, halkı uyardı
Bingöl’de Korona virüse (Covid-19) yakalanan Uzman Doktor İbrahim Kaya, ...
‘Ahilik milli kültürümüzdür’
Erzurum Valisi Okay Memiş, Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Evlat nöbetindeki aile sayısı 153’e yükseldi
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 378’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Orhan, yatırımları denetledi
Aziziye Belediye Başkanı Orhan, Mehmet Gürgür Hoca Hafızlık ve Gençlik ...
Aşkale’de makilik alanda yangın
Aşkale ilçesine bağlı Tepe Başı mevkiinde boş arazide makilik alanda yangın meydana geldi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva