Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Haziran 2018 Pazartesi - 13:45

Büyükşehir’den dev bir eğitim yatırımı daha

Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği eğitim projeleriyle kentin sosyal ve kültürel hayatına katkı sunmaya devam ediyor.

Büyükşehir’den dev bir eğitim yatırımı daha

Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği eğitim projeleriyle kentin sosyal ve kültürel hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Terminal Caddesi’nde inşa ettiği Mehmet Doğan Şehir Kütüphanesi ve Meslek Edindirme Merkezi, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katılımıyla gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Akdağ, açılışta yaptığı konuşmada, “Başkan Mehmet Sekmen, şehrimizde sosyal ve kültürel hayatın canlanması için güzel hizmetlere imza atıyor. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Akdağ, şöyle devam etti: “Bu şehir kütüphanesine ismi verilen değerli hocamız Mehmet Doğan'ın ilk olan 'Batılılaşma İhaneti' kitabını 16 yaşlarında okudum. Fikri gelişimime en ziyade etki eden kitaplardan birisiydi. Türkiye'nin böyle fikir adamı, yazarlara çok ihtiyacı var. Bize geçmişimiz ile geleceğimiz arasında köprü kuran yazarlarımız bizim için çok önemlidir."

ERZURUM BİR KÜLTÜR VE MEDENİYET ŞEHRİ

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da, Erzurum'un bir kültür ve medeniyet şehri olduğunu belirtti. Erzurum'da Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük kütüphane, müze ve tiyatro merkezinin inşa edildiğini aktaran Azizoğlu, bu önemli yapılarda emeği geçenlere teşekkür etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına renk katan Erzurum Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ESMEK), bugün gelinen noktada örgün eğitimi tamamlayan ve kent istihdamına yön veren bir konuma ulaşmıştır” dedi.

“ESMEK’LER SEKTÖRLERE ARA ELEMAN YETİŞTİRİR”

Başkan Mehmet Sekmen, ESMEK’lerin sektörlere ara eleman yetiştirdiğini bildirdi. Sekmen, şöyle dedi: “Kişisel birikimi yükseltmek, meslek edindirmek, aktif üretici olmak ve gelir elde etmek gibi birçok özelliğe sahip olan bu sosyal doku projesiyle vatandaşlarımıza modern, kaliteli ve artı değer katan eğitim imkânlarını sunmaktayız. Kent merkezi ve ilçelerimizde 20’yi aşkın noktada bulunan ESMEK’lerde son 4 yılda 25 binin üzerinde kursiyere 56 farklı branşta yaklaşık 2 bin kurs açtık. 14 günden başlayarak 8 aya kadar süren kurslarımızda genç yaşlı demeden 7’den 70’e herkes eğitim gördü. Muhasebe, bilişim, engelli bakımı, çocuk gelişimi, halıcılık, operatörlük, kuaförlük, adli takip elemanı branşları, yabancı dil, sanat ve el becerileri gibi birçok alana hitap eden kurslarımız sayesinde sektörlere ara eleman yetiştirmekteyiz. Tabiri yerindeyse bir İstihdam ve Sanat Okulu olarak tanımlanan bu eğitim yuvalarında şehrimizin ekonomik sorunlarına da çözüm bulmaktayız.”

“EĞİTİM YATIRIMLARI EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZDİR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuşmasında eğitim yatırımlarının önemine dikkati çekti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mehmet Doğan ESMEK ve Şehir Kütüphanesi, 1600 metrekarelik alana inşa edildi. İçerisinde kütüphane, derslikler, bilgisayar laboratuvarı, taziye evi, teşhir mağazası, mescit, kafeterya ve diğer sosyal unsurların yer aldığı bu büyük eğitim merkezinin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan’ın adını taşıyan ESMEK ve Şehir Kütüphanesi’nin yapımında emeği geçen herkesi ayrı ayrı kutluyorum.”

 
Aydemir: ‘Birlikten ayrılan indallahta mesul olur’
 
Horasan’da dilenci operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ah nerede o eski Ramazanlar
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen ...
Yeni Vizyon 2071'den iftar buluşması
Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği yeni yönetimiyle iftarda buluştu.
Erzurum 30 büyükşehir içinde 14’üncü sırada
TÜİK 2017 Din İstatistiklerini açıkladı.
 
Dadaş Hafız Ali Tel’den Kur’an-ı Kerim Ziyafeti
Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Birincisi Erzurumlu Hafız Ali Tel, ...
Aziziye Çermik Festivali’ne hazırlanıyor
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Küçük Metal Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyareti yaptı.
Susuz Şelalesi turizme kazandırılıyor
Kars’ın Susuz İlçesi’nde bulunan Susuz Şelalesi turizme kazandırılıyor.
 
Liva Köşkünde Erzurum ehramı sunumu
Erzurum yöresel dokuması ehram modanın başkenti İstanbul’da görücüye çıktı.
Keçiören’de Erzurum rüzgarı
Keçiören Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 9. Uluslararası ...
Kvirikaşvili’den Türkiye’ye teşekkür
Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Oşki Manastırı’nın restorasyonu ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva