Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
29 Kasım 2017 Çarşamba - 14:33

Cankurtaran Tüneli geçit verecek

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Karayolları yetkililerine "Zorunlu hallerde Cankurtaran Tüneli'ni kullanıma açalım" talimatı verdi.

Cankurtaran Tüneli geçit verecek

Artvin Valiliğince 2017-2018 kış tedbirleri toplantısı Vali Ömer Doğanay başkanlığında yapıldı. Toplantıda Artvin Valisi Ömer Doğanay, Karayolları yetkililerine "Zorunlu hallerde Cankurtaran Tüneli'ni kullanıma açalım" talimatı verdi.
Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Vali Doğanay, yağmur, tipi, kar, buzlanma ve sis gibi olumsuz hava şartlarında, kara yolları, köy yolları, kent içi ve mahalle yollarında gerekli trafik güvenliğinin sağlanması ve bu yolların sürekli açık tutulması için alınan tedbirlerin gözden geçirileceğini belirtti. Vali Doğanay "İl genelinde trafiği olumsuz yönde etkileyecek ya da tamamen duracak şekilde kış şartları meydana geldiğinde ilgili kuruluşların ekipleri, gerektiğinde 24 saat esasına göre çalışacaklardır. Kurumlar, kış şartlarında personel ve haberleşme planlamalarını önceden yapacaklar, bütün görevliler mesai mefhumu gözetmeden sorumluluk duygusu ile hareket edeceklerdir. Ağır kış şartlarında trafik akımına kapatılması zorunlu görülen şehirler arası kara yollarının trafik akımına kapatılması, açılması, kontrollü geçişin sağlanması, kurtarma ve tahliye faaliyetleri gibi işlemlerin yürütülmesi süresince, kamu kurum ve kuruluşları koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerdir" dedi.
Hopa-Artvin karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'ne alternatif olarak yapılan 5 bin 200 metre uzunluğundaki çift tüplü Cankurtaran Tüneli'nin yapımında sona gelindiğini kaydeden Doğanay, yoğun kar yağışı ve zorunlu durumlarda özellikle küçük araçların ulaşımlarının tünellerden sağlanması konusunda Karayolları 102. Şube Şefi'ne talimat verdi. Toplantı, Vali Doğanay'ın, bütün vatandaşlara ve kışla mücadele çalışması yapan bütün ekiplere kazasız ve belasız günler geçirilmesi temennisinin ardından sona erdi.
Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirdiği Artvin ziyaretinde Cankurtaran Tüneli bir kereye mahsus ulaşıma açılmış, Bakan Soylu Hopa'dan Artvin'e gelişinde Borçka'ya geçerken tünelden geçmişti.

Yöre insanı yıllardır bekliyor
Zorlu kış şartlarında geçit vermeyen Hopa-Artvin karayolu güzergahındaki 690 rakımlı Cankurtaran geçidine alternatif olacak Cankurtaran Tüneli'nin yapımı 1960’lı yılların sonuna doğru gündeme gelmişti. Yapımı yıllarca konuşulan 5 bin 228 metre uzunluğundaki Cankurtaran Tüneli'nin temeli dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Başbakan Binali Yıldırım tarafından 29 Ekim 2010'da atılmıştı. Bağlantı yolları ile birlikte uzunluğu 7 bin 288 metre olacak olan tünel, Yeni Zigana Tüneli ve Ovit Tüneli'nin ardından Türkiye’nin en uzun 3. çift tüplü tüneli olacak. Cankurtaran Tüneli'nde 2014 yılında ışık göründü töreni gerçekleştirilmişti. Yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olan tünelin tamamlanmasıyla kar ve buzlanmanın nedeniyle özellikle kış aylarında ulaşımda büyük aksamalar yaşanan 690 rakımlı Cankurtaran geçidi tarihe karışacak. Tünel , Hopa-Borçka arasındaki karayolu ulaşımını 12 kilometre daha kısaltacak.

 
Karakaya’dan kandil kutlaması
 
Ertaş: “İlk Türkçe mevlidi Erzurumlu Mustafa Darir yazmıştır”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kop'ta ulaşım zorlaştı
Erzurum’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaz örtüyle kapladı. ...
‘’Kadına şiddet insanlığa ihanettir’’
İlbaş, kadına yönelik hizmetler kapsamında Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, soğuk havanın ...
 
Muhammed bebek gözyaşlarıyla uğurlandı
Annesinin sırtında donarak ölen Ganalı Muhammed bebek son yolculuğuna uğurlandı
Palandöken'de Anestezi Günleri
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon ...
Sekmen Ailesinin mutlu günü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Kars Çayı dondu
Hava sıcaklığının eksi 19’u gördüğü Kars’ta, Kars Çayı dondu
Ganalı bebek annesinin sırtında donarak can verdi
Bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli Aylan Kurdi ...
AFAD personeline kar altında eğitim
AFAD tarafından gerçekleştirilen INSARAG eğitimi programı kapsamında İstanbul, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva