Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>EKONOMÄ°
25 Nisan 2018 Çarşamba - 13:38

Cehiz masraflarını topraktan çıkarıyorlar

Muş'ta günde 150 bin adet tuğla üreten ve Muş ekonomisine yılda 15 milyon TL katkı sağlayan tuğla fabrikası, kızların umudu haline geldi.

Cehiz masraflarını topraktan çıkarıyorlar

Muş'ta günde 150 bin adet tuğla üreten ve Muş ekonomisine yılda 15 milyon TL katkı sağlayan tuğla fabrikası, kızların umudu haline geldi.

Merkeze bağlı Karakuyu köy yakınında bulunan ve yaklaşık 150 işçinin istihdam edildiği tuğla fabrikası mevsimin ilk üretimine başladı. İş mevsiminin başlamasıyla üretime geçilen fabrika, bölgedeki kızların da aile bütçelerine katkıda bulunmasını sağlıyor. Fabrika da üretilen tuğlalar kızların ellerinden geçerek, Doğu ve Güneydoğu illerindeki pazarlara tırlarla gönderiliyor. Fabrikadaki üretimle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan fabrika müdürü Kerem Subaşı, fabrikanın modern bir tuğla fabrikası olduğunu ifade ederek, "Kalite ve kapasite itibariyle en üst düzeydeyiz. Hedefimiz daha iyi yerlere gelmektir. Burada kullandığımız toprak kaliteli topraktır. İstihdam bakımında bölgeye büyük bir katkı sağlıyor. Piyasanın arz ve talebine göre pazar alanımız Malatya, Elazığ, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Hakkari, Van, Bitlis, Iğdır ve Güneydoğu bölgesinin dışında İran, Irak ve Suriye sınırlarına kadar pazarlıyoruz." dedi.

"ÇALIŞARAK ÇEYİZ MASRAFLARIMIZI ÇIKARIYORUZ"

Fabrikada çalışarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu hatırlatan Dilan Yıldırım, "Burada 4 yıldır çalışıyorum. Burası çok güzel bir fabrika. Ortamı güzel, insanları iyi. Eğer dışarıda başka bir işte çalışsaydık hiç durumumuz olmazdı. Aldığımız para bize oralarda yetmezdi bile. Ama burası gayet iyi. Servis var, aylıkçı olarak çalışıyoruz. Gelmediğimiz günlerde bile paramızı alıyoruz. Asgari ücretli bir iş. Buradaki insanlar çok iyi insanlar. Burada çalışarak ailemize destek çıkıyoruz. Bu para ile eve katkıda bulunuyoruz. Geriye kalan parayla da kendimize çeyiz yapıyoruz. Tabi ki borcumuz olmasa hiç kimse çalışmaz. Herkes zorunlu olduğu için çalışmak zorunda. Borçlarımız olduğu için biz de çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tuğla Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sayılgan ise, 2013 yılında devraldıkları tuğla fabrikasında 150 işçi ile günlük 150 bin tuğla ürettiğini söyledi. Hedeflerinin günde 170 bin tuğla üretmek olduğunu kaydeden Sayılgan, "Fabrikamızda üretilen tuğlaları Doğu ve Güney doğu Anadolu bölgesinin tüm illerine pazarlıyoruz. Yılda yaklaşık 15 milyon TL Muş’a girdi sağlıyoruz. Amacımız bölgede kaliteli tuğla üreterek, tuğla sektörünü ayakta tutmaktır. Ancak en büyük sıkıntımız ise Muş'a tuğla satamamaktır. Çünkü burada genelde inşaatların büyük bölümü briketle yapılıyor. Şu anda yaklaşık 150 işçi çalışıyor. Bunun dışında nakliyatçılar faydalanıyor. Günlük 150 bin tuğla üretiyoruz hedefimiz önümüzdeki süreçte bu sayıyı 170 bine ulaştırmaktır. Yüzde 95 civarında bölge illerine sattığımız tuğlanın Muş ekonomisine büyük katkısı oluyor. Tuğlanın inşaatlarda daha sağlıklı ve daha ekonomik olduğunu biliyoruz. Ancak Muş yapsat kesimi kalite değil işin ucuzunu ve rahatına bakarak tuğla kullandırmıyor" diye konuştu.

 
Görev Şehidi Kahraman Erzurum’da uğurlanacak
 
Palandöken bu yıl yatırımlarla gündeme gelecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’un payı yüzde 50’ye çıktı
Erzurum 2002’de başlayan süreçle, sanayi alanında marka, patent ve faydalı ...
Ve TÜİK açıkladı…
TÜİK İllere göre 16-17 yaş grubunda evlenen kız çocuklarının sayısı ve ...
Doğu Anadolu’da trafik gündemi
Doğu Anadolu Bölgesindeki kazaların azaltılmasına yönelik yeni denetim ...
 
Erzurum patentte rakipsiz..
Erzurum bu yılın ilk üç aylık düzeyinde de önceki yıllarda olduğu gibi ...
Markada yüzde 17.6’lık artış
Türk Patent ve Marka Kurumu(TÜRKPATENT) mart ayı iller marka başvuru dağılımını paylaştı.
Erzurum’da yabancı sermayeli 2 şirket kuruldu
TOBB 2018 Ocak - Mart Döneminde Kurulan Yabancı Sermayeli Şirketlerin ...
 
Erzurum’da 3 ayda 57 şirket kuruldu
TOBB Türkiye illeri birikimli kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı
Rekor Erzurum’un
Türkiye ekonomisindeki istikrarı bozmak, güven ortamını yok etmek isteyen ...
Erzurum’da 3 ayda bin 739 konut satıldı
TÜİK Mart ayı Erzurum Konut Satış istatistiklerini açıkladı
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva