Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
28 Haziran 2019 Cuma - 12:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Bu iş bitmiştir’

Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu kendi söylüyor kendi dinliyor. Yeni yönetim sistemine biz parlamento kararı ile mi girdik, yoksa AK Parti kendi verdiği kararla mı girdi, yoksa millete mi gittik? Bunun kararını millet vermedi mi? Millet kararını verdi, bu iş bitmiştir” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Bu iş bitmiştir’

Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu kendi söylüyor kendi dinliyor. Yeni yönetim sistemine biz parlamento kararı ile mi girdik, yoksa AK Parti kendi verdiği kararla mı girdi, yoksa millete mi gittik? Bunun kararını millet vermedi mi? Millet kararını verdi, bu iş bitmiştir” dedi

GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

Japonya ve Çin ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havaalanı’nda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 gündemine ilişkin bilgi verdi, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “S-400 ile ilgili bugüne kadar birçok kez gerek şahsım gerek ilgili arkadaşlarım işin bittiğini, işin teslim süreci içinde olduğunu ifade ettik. Nedense bizim söylediklerimize inanılmıyor, bizim dışımızda söylenenler itibar görüyor. NATO ülkeleri birbirlerine yaptırım uygulamaya başladıysa doğrusu bunu bilmiyorum. Bugüne kadar Sayın Trump ile yaptığım görüşmelerde bu izlenimleri almadım” dedi.

Japonya ve Çin ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havaalanı’nda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 gündemine ilişkin bilgi verdi, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

“SAYIN TRUMP İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞMELERDE BU İZLENİMLERİ ALMADIM”

Amerika ile yaşanan S-400 gerginliğine ilişkin sorulan soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “S-400 ile ilgili bugüne kadar birçok kez gerek şahsım gerek ilgili arkadaşlarım işin bittiğini, işin teslim süreci içinde olduğunu ifade ettik. Nedense bizim söylediklerimize inanılmıyor, bizim dışımızda söylenenler itibar görüyor. Türkiye bir NATO ülkesidir. Amerika’da bir NATO ülkesidir. NATO ülkeleri birbirlerine yaptırım uygulamaya başladıysa doğrusu bunu bilmiyorum. Bizim Amerika ile münasebetlerimiz stratejik ortaklık çerçevesinde yürümektedir. Bugüne kadar Sayın Trump ile yaptığım görüşmelerde bu izlenimleri almadım. Alt kademelerde birileri bunları dillendiriyor. Bu seyahatte Sayın Trump ile bu konuyu ela alma fırsatımız olacak. Ancak B planı, C planı böyle daha doğmamış çocuğa don biçme yoluna gitmeyelim, o bizde saklı kalsın, adeta çeyiz sandığında kalsın, zamanı gelince onu meydana çıkartırız” diye konuştu.

“SAYIN KILIÇDAROĞLU’NUN BU İFADESİ İLE HAREKET EDECEK DEĞİLİZ”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında dile getirdiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin referandum açıklamasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu kendi söylüyor kendi dinliyor. Yeni yönetim sistemine biz parlamento kararı ile mi girdik, yoksa AK Parti kendi verdiği kararla mı girdi, yoksa millete mi gittik? Bunun kararını millet vermedi mi? Millet kararını verdi, bu iş bitmiştir. 1 yılı geride bıraktık, eksiği ile artısı ile her şey ortaya çıkıyor. Bundan sonraki süreçte de nerelerde ne gibi aksamalar varsa bunlarda giderilerek yolumuza devam ederiz. Akşam yat sabah kalk bir referandum, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Başkanlık sistemi ülkemizde ilk defa bizimle deneniyor. Ondan önce parlamenter sistemin bizi nerelere getirdiğini biliyorsunuz. Çok bedeller ödedik, aynı bedeller ödemek istiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesi ile hareket edecek değiliz. Şuanda yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE HANGİ KURUM, HANGİ ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞACAK BU YASALARLA BELLİDİR”

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’a bir akademisyenin yaptığı ziyarete ilişkin soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de hangi kurum, hangi şartlar altında çalışacak bu yasalarla bellidir. Cezaevinde yatanlara hangi kurum ziyaret için müsaade eder, hangi şartlar altında müsaade eder bellidir. Hangi kurum bu, Adalet Bakanlığıdır. Müracaat yapılmıştır, bunun üzerine böyle bir adım atılmıştır. Bununla ilgili olarak bakanlığımız, hatta daha da ileriye gidiyorum MİT bu çalışmaları yaparken kime, nasıl izin vereceğini yasalara kayıtlı olarak bu adımları atar ve ona göre değerlendirmesini yapar. Onun için kalkıp ‘muhalefetten şöyle böyle ses geliyor’ buna bakmaz. Bakanlık bununla ilgili adımı atmıştır. Bununla birlikte bu kararı vermiştir” ifadelerini kullandı.

“OSMAN ÖCALAN’IN KIRMIZI BÜLTEN İLE ARANDIĞINI BİLMİYORUM”

Osman Öcalan’ın TRT Kürdi’de çıkan röportajının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Doğrusu ben Osman Öcalan’ın kırmızı bülten ile arandığını bilmiyorum. TRT’ye müracaat etmiş ve TRT Kürdi’de böyle bir program yapmışsa bunu da TRT’deki arkadaşlarımız bilirler. Ben o kurumdaki arkadaşlarımın da bu hassasiyet içinde adım attıklarına inanıyorum, bu konularda kendilerine güveniyorum. TRT Kürdi’yi kurarken kimse bize ‘niçin TRT Kürdi’yi kurdunuz?’ demedi. Burada TRT’yi yönetenler bütün hassasiyetleri göz önünde bulunarak bütün adımları atarlar, Kürdi’nin reytingini yükseltmeyi de düşünür, ülkeye neyin nasıl faydalı olacağını düşünür, buna göre adımını atar” açıklamasında bulundu.

“BU KONUDA BİZİM MUHATABIMIZ RUSYA’DIR”

Suriye’deki gelişmeler kapsamında rejimin ateşkes ihlalleri üzerine soruya cevap veren Erdoğan, Suriye’de bu zamana kadar yaşanan süreç hakkında bilgi verdi. G-20 Zirvesi’nde Suriye konusu gündeme geldiğinde ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile bu konuyu konuşacağını söyleyen Erdoğan, “Mümbiç’te işin takipçisiyiz, verilen sözü tutmaları gerekiyor. Mümbiç yüzde 90’a yakın Araplara aittir, Kürtlerin orada hiçbir hakkı yoktur. Kürtlerden kastım terör örgütü. Bizim isteğimiz Mümbiç’te şuanda işgalciler var, bu işgalcilerin süratle Fırat’ın doğusuna çekilmesidir. Onlar da bize bu sözü veriyorlar, hatta daha ileriye gittiler Amerikan askerlerinin tamamen bölgeyi terk etmesi gündeme geldi ama söz yerine getirilemedi. Bizim üzerinde ısrarla durduğumuz konu ise İdlib’te meydana gelen olaylardır. İdlib’te Rejim acımasız davranıyor. Bizim orada 12 gözlem kulemiz var, zaman zaman tacize uğruyor. Herhangi bir sıkıntı büyük ölçüde yaşamadık. Gereken noktada, zamanda onlara gereken cevabı en güzel şekilde verdik. Biz bu noktaya iş gelsin istemiyoruz. Planlanan neyse, verilen sözler neyse o istikamette bunu götürelim istiyoruz. Bu konuda bizim muhatabımız Rusya’dır. Rusya ile gerek Savunma, gerek Dışişleri, gerek MİT muhatapları ile bu konuları görüşmek suretiyle süreci çalıştırıyorlar. İnanıyorum ki, İdlib’de çok büyük vahşetler olabilirdi, belli bir yerde durdurulmuş vaziyette” dedi.

“SON ZAMANLARDA SENATONUN ÖNÜNE NE GELİRSE BUNLARIN KARARINI ALIYOR”

ABD Senatosunun Doğu Akdeniz Güvenlik ve Enerji Ortaklığı Yasa Tasarısını onaylamasına ilişkin soruya cevap veren ve Trump ile bu konuyu görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Erdoğan, “Gündeme gelirse görüşürüz, o ayrı mesele. Ama bu bölgede Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’ın hakları var. Adı geçen ülkelerin nereye kadar hakkı var? Hele hele Amerika’nın orada ne hakkı var? Amerika’nın senatosu böyle bir kararı nasıl alıyor? Bunların hepsi soru işaretidir. Bakıyoruz son zamanlarda senatonun önüne ne gelirse bunların kararını alıyor. Bizim burada garantörlük hakkımız var. Biz Kuzey Kıbrıs’a karşı yapılacak herhangi bir saldırıda garantörüz. Hep söylüyorum, Yunanistan konuşur, İngiltere konuşur, bunlar garantör ülkelerdir. Burada zaten konuşabilecek 3 ülke var. Olay oradaki denizler noktasına gelince burada da biz diyoruz ki bu denizlerden çıkabilecek nema neyse Kıbrıs’ta yaşayanların orada eşit hakkı vardır. ‘Bunu Güney Kıbrıs’ın kontrolünde yapacağız’ derseniz biz buna ‘evet’ diyemeyiz. Birlikte masaya otururlar, heyetler oluşturulur, ne çıktıysa onlar karar verir. Şuana kadar bir şey çıkmış yok zaten. Bizim sondaj gemilerimiz devreye girdi, baktılar Türkler ciddi gidiyor, tabi ciddi gidiyoruz, bunu bekleyecek halimiz yok. Bir şey varsa biz de görelim, biz paylaşmasını da biliriz. Eşit miktarda dağıtmasını, paylaşmasını biliriz. Karşı taraftakiler de bize aynı adaletle davranması lazım” diye konuştu.

“NE ZAMAN, NEREDE, KİMİ, NASIL DEĞERLENDİRECEĞİMİZİ BİZ GAYET İYİ BİLİYORUZ”

Binali Yıldırım’ın kabineye girme ihtimalinin sorulması üzerine Erdoğan “Yeni yönetim sistemine göre oluşmuş bir yapımız var. Bunlar özellikle partimiz içinde bir fitnenin çıkartılmasına yönelik atılmış adımlardır, söylemlerdir. Bu tür söylemlere kimsenin kulak asmaması gerekir. Ne zaman, nerede, kimi, nasıl değerlendireceğimizi biz gayet iyi biliyoruz. Dıştan ahkam kesilmesini prim vermeyiz, bundan sonra da vermeyeceğiz. AK Parti dışarıdan kumanda edilen parti değildir” şeklinde konuştu.v

 
Kafkasör festivali başladı
 
Erzurum’a Türkmenistan Kültür Günleri müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Burada Türkiye konuşur”
Erdoğan, “Yunanistan Başbakanı kendine göre bir şeyler söyleyip duruyor. ...
Başkan Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’yi bölgesel krizler ve iç ...
Başkan Erdoğan’dan milli irade vurgusu
‘Asıl önemli olanın milli iradenin en sağlıklı, güvenli, şaibesiz şekilde ...
 
‘Gücümüzü milletimizin birliğinden alıyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz gücümüzü vesayet odaklarından değil, işte ...
Mursi’nin ölümü kutlu bir ölümdür, mutlu bir ölümdür
Erdoğan, 'Mursi’nin ölümü kutlu bir ölümdür, mutlu bir ölümdür. Mahkeme ...
“Sisi bir zalimdir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nde Türkiye'deki ...
 
'Bir ve beraber olacağız'
Erdoğan, 'Yapmamız gereken tek şey var, biz birbirimizi Kürt’üyle, Laz’ıyla, ...
‘Biz kefenimizi giyerek yola çıktık’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım ...
‘Seven sevilir’
Vatandaşların kendisine gösterdiği yoğun ilginin sebebinin sorulması üzerine ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva