Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
HABERLER>GÜNDEM
10 Mayıs 2019 Cuma - 14:13

Cumhurbaşkanından 19 Mayıs Ruhu vurgusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yılında spor, gençlik ve sanat alanında yüzlerce proje hayata geçiyor. Asırlık anma nedeniyle “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” yurt genelinde coşkuyla kutlanacak.

Cumhurbaşkanından 19 Mayıs Ruhu vurgusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yılında spor, gençlik ve sanat alanında yüzlerce proje hayata geçiyor. Asırlık anma nedeniyle “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” yurt genelinde coşkuyla kutlanacak.

Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919'un 100. yılı nedeniyle spor, gençlik ve sanat alanında yüzlerce proje hayata geçiyor. Asırlık anma nedeniyle “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” yurt genelinde daha hareketli ve coşkulu kutlanacak.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Valiliği olmak üzere tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşlarca yüzlerce etkinlik ve proje hayata geçirilecek. Spor, sanat, kültür ve bilim alanında etkinliklerin yer aldığı projelerin ana programları İstanbul, Ankara, Sivas, Erzurum, Amasya ve Samsun'da icra edilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJI

“Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 100. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz'' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl Etkinlikleri için yayına başlayan kurumsal sitede(http://yuzuncuyil.gov.tr) yer alan açıklamasında, 19 Mayıs'ın esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen milletimizin varoluş mücadelesinin ilk adımı olduğunu belirtti. Açıklamada özetle şöyle denildi:

''Bu bayramı, 100’üncü yıldönümü münasebetiyle, önceki yıllara göre çok daha çok coşkulu, çok daha geniş katılımlı, maziden atiye uzanan köprüyü yeni nesillere çok daha iyi anlatabilecek şekilde kutlamayı planlıyoruz.

Ülkemizin büyük sınamalardan geçtiği bu dönemde, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine milletimizin tüm kesimlerinin 19 Mayıs ruhuna sahip çıkacağına inanıyoruz.

Milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi ile terör örgütlerinin vatanını hedef alan içerideki ve dışarıdaki tüm saldırılarına, bir asır önceki cesaretiyle karşı koyarak, içindeki istiklal ateşinin asla sönmeyeceğini göstermiştir. Biz de milletimize şükran borcumuzu ödemek için, 2023 hedeflerimize ulaşmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu düşüncelerle milletimizin ve özellikle de gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı ve devletimizi kazandıran tüm kahramanları, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum.''

“BİR ASIRLIK MÜCADELE BİTMEDİ, ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ise bir asrı geride bırakan mücadelenin bitmediğini, hatta son yıllara bakıldığında artarak devam ettiğine dikkat çekerken, ''Fiziksel, düşünsel anlamda sağlıklı, moral değerleri yüksek, aidiyet duygusu gelişmiş bir gençlik ancak bayrağı en yükseğe dikebilir. Hamasetten çok fiiliyata bakmak elzemdir. Bugün ülkemizde her isteyen genç spor yapma imkânına sahiptir. Motivasyon farklı bir şeydir. Gerekirse devlet bunu da sağlar ama ben tesis anlamında her isteyen kişinin spor yapabileceğine eminim'' dedi.

Milli mücadelenin 100. yılında kaliteli bir yaşamın neşet edeceği bir ortamı sağlamakla yükümlü olduklarını kaydeden Dr. Kasapoğlu, hayata geçen ve geçecek olan yüzlerce projenin bu amaca hizmet ettiğini söyledi. Cumhuriyeti kuran düşüncenin adeta alegorisini yaptıklarını ifade eden Bakan Kasapoğlu, ''Kitap okuma, hareket etme imkânları artık her yerdedir. Cumhuriyetin ilk yıllarında gençler için gösterilen soyut hedefleri somuta çevirdik, çevirmeye devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk ve diğer herkesin aziz hatıralarını yâd ediyor, rahmetle anıyorum'' diye konuştu.

 
MHP’den İstanbul seferberliği
 
Üneş: ‘Ligde kalacağız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Türkistan’da Çin zulmü
Çin hükümetinin 2016’yılından beri Doğu Türkistan'da 31 cami ve 2 türbeyi yıktığı ortaya çıktı.
‘Herkesin dur demesi şarttır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Terör meselesinde bir yol ayrımına gelinmiştir. ...
Paris’ten Erzurum’a gönül köprüsü
Erzurum Valisi Okay Memiş, Paris Hanımeli Derneği Başkan ve üyelerini ...
 
'Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız'
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, “Biz Tuna peşinde ...
Yaşar’dan belediye işçilerine 1 Mayıs müjdesi
Çat ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Melik Yaşar, 1 Mayıs Emek ve ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1 Mayıs mesajı
Erdoğan, “Emekçilerimizin demokratik yollarla dile getirdiği tüm taleplerini ...
 
ASİMDER’den Portekiz Parlamentosuna tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel ...
Büyükşehir Belediyesi Halk Günleri devam ediyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in “Halk Günü” buluşmaları, ...
Ermeni çetelerince katledilen şehitler anıldı
Iğdır Merkez Hakmehmet köyünde 1919 yılında Ermenilerce katledilen şehitler ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva