Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>GÜNDEM
7 Ekim 2010 Perşembe - 06:05

Cumhuriyet değerlerini gezerek tanıdılar

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bilecik, Çanakkale gezisi tamamlandı.

Cumhuriyet  değerlerini gezerek tanıdılar

 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bilecik, Çanakkale gezisi tamamlandı. Geziye Erzincan’dan 1 idareci, 2 lider ve 30 genç olmak üzere toplam 33 kişi katıldı. Yapılan etkinlikler Erzincan Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Özdemir nezaretinde gerçekleşti. 3 gün süren gezide gençler Bilecik ve Çanakkale’nin tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldular.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca, her yıl düzenli olarak gençlerin vatan sevgisini pekiştirmek, Türk tarihi ve kültürü ile ilgili bilgileri tazelemek, kuruluş ve kurtuluş destanlarının tarihini yeniden ve yerinde yaşatarak öğretmek amacıyla organize edilen Bilecik-Çanakkale Gezisi Erzincanlı gençler tarafından gerçekleştirildi.
Gezinin ilk günü gençlerin Bilecik’de Müze gezisi ve Şeyh Edebali’yi ziyaretiyle başladı. Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti, Türk Büyükleri Platformu ziyareti ve öğle yemeğinin ardından Metristepe Şehitliği ve İnönü Şehitliği ziyaret edildi. Rehberin anlatımlarıyla gerçekleşen Bilecik ziyaretleri programı herhangi bir aksaklık olmadan tamamlandı. Akşam Yemeğinin ardından Çanakkale Programı için Çanakkale'ye hareket edildi. Gezinin İkinci gününde gençler Çanakkale il merkezi Truva ve Çimenlik Kalesini gezdiler. Son gün ise feribotla tarihi Gelibolu yarımadasına geçen gençler Türk tarihinin yazıldığı yerleri görme şansı buldular.
Çanakkale Savaşları’nın cereyan etiği alanlar, siperler, anıtlar, şehitlikler ve bölge içinde kalan yerleşim birimlerinden oluşan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na hayran kalan gençler, kitaplarda okudukları olayların yaşandığı yerleri profesyonel rehber eşliğinde gezme fırsatını yakaladılar. Burada Kilitbahir Savaş Alanı, Ertuğrul Koyu, Anafartalar Savaş Alanlarında Kanlı Sırt, Conkbayırı, başta 57. Alay Şehitliği olmak üzere Türk Şehitlik ve Anıtları, Yabancı Mezarlık ve Anıtlar, Tabyalar ve en anlamlı noktalardan bir tanesi olan tüm şehitlerimiz anısına dikilmiş Çanakkale Şehitler Abidesi gezildi.
Gezi hakkında bilgi veren Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, “Bilindiği gibi her yıl Bilecik ve Çanakkale gezisi düzenlenmektedir. Bu geziye öncelikle maddi durumu kısıtlı, çevresiyle uyumlu, derslerinde başarılı, duygu ve düşüncelerini çevresinde bulunan kişilere aktarabilen 13-18 yaş grubu gençler katılıyor. Tarihin aktığı, şehit kanlarıyla bulanmış topraklar olan Bilecik ve Çanakkale illerine giderek oradaki tarihimizi yakından tanıma imkanlarına sahip oldular. Bu toprakların ne zorluklarda kazanıldığını öğrendiler. Tarihi unsurların ön planda olduğu üç günlük gezi programımız, katılan gençlerimiz açısından çok verimli olmuştur. Osmanlı Devleti’nin izlerini taşıyan Bilecik ilimizi, hem Truva gibi eski uygarlıklardan günümüze kalan eserleri, hem de dünya savaş tarihi açısından büyük önem taşıyan ve Türk ordu birliklerinin dünyayı şaşırtan cesaret ve kahramanlıklarının sergilendiği Çanakkale Savaşları'nın izlerini taşıyan Çanakkale ilimizi gençlerimizin tanımalarını sağladık. Bunun yanı sıra geziye katılan gençlerimizin sosyalleşmeleri ve kişisel gelişimleri açısından bu tür etkinlikler oldukça faydalı oluyor. Bilecik ve Çanakkale gezisine katılan bu gençlerimiz oradan büyük bir keyif alarak ilimize döndüler” şeklinde konuştu.
HAKKARİLİ GENÇLER ÇANAKKALE'YE UĞURLANDI
Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından 2 rehber öğretmen nezaretinde yaklaşık 30 genç Çanakkale gönderildi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Çanakkale gezisine katılmak üzere gelen gençler, öğle saatlerinde aileleri ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden otobüsle Çanakkale'ye uğurlandı. 7 gün sürecek gezide öğrencilerin Çanakkale'de tarihi ve turistik yerleri, 253 bin şehidin bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ve Aynalı Çarşı'yı da görme fırsatı bulacakları belirtildi.
MALATYA'DAN ÖĞRENCİLER CUMHURİYET GEZİSİ'NE KATILACAK
Malatya'da Cumhuriyet gezileri programı çerçevesinde öğrencilerin, Çanakkale, Afyon ve Kütahya'ya gidecekleri bildirildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlığımızın her yıl uyguladığı Cumhuriyet Eğitim Gezileri başlıyor. İlimizden 40 öğrenciden oluşan ilk kafile 8-12 Ekim 2010'da Çanakkale'ye, 2. kafile ise 13-16 Ekim 2010 tarihinde Afyon-Kütahya gezisine katılacaklardır. 13 Ekim 2010 saat 08.00'de Öğretmenevi önünden uğurlama yapılacaktır" denildi.
//BİNGÖL'DEN GELEN ÖĞRENCİLER UĞURLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında, Bingöl'den Sivas'ı ziyarete gelen öğrenciler için uğurlama töreni düzenlendi.
Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, "Bu vatan bize kolay kazanılıp verilmedi. Atalarımız, büyük zorluklar içerisinde emperyalist ülkelerle yapılan mücadeleler sonucunda şehitler vererek, canlarını feda ederek bu ülkeyi bize emanet etmişlerdir. Bize emanet edilen bu kutsal vatanımıza hepimizin bir borcu var. Bu borç; iyi çalışarak, iyi yetişerek hayata hazırlanmak ve bu ülkenin ilelebet payidar olabilmesi için çalışmaktır. Sizlerden beklentimiz, bu genç yaşların kıymetini bilin ve hayata hazırlanmak için elinizden gelen gayreti gösterin" dedi.
Ülkenin kültür şehirlerinden biri olan Sivas'ta böyle bir törene katıldığından duyduğu mutluluğu dile getiren Erkek Teknik Öğretim Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Kaya, "Bakanlığımızın bu yıl 7. sini düzenlediği Cumhuriyet Eğitim Gezilerine katılan öğrencilerimizin çok güzel duygularla illerine döndüklerini görüyoruz. Yaşanan bu güzel duyguların, geziler sırasında ortaya çıkabilecek aksaklıklarla bozulmasını önlemek amacıyla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu halkoyunları ekibi tarafından halkoyunları gösterisi sunuldu.
Öğrenciler, törenden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra Kongre Müzesini gezen misafir öğrenciler Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi" kapsamında, Erzurum’dan 40 öğrenci düzenlenen törenle uğurlandı. 
 TATVANLI GENÇLER TÜRKİYE GEZİSİNE ÇIKTI
Bitlis'in Tatvan İlçe Kaymakamlığı'nın desteği ile kurulan Tatvan Gençlik Kulübü'nün üyeleri Türkiye gezisine çıktı.
Bir yıl önce '7 Bölge 7 İklim' isimli oyununu sahnelemek için gençlik kulübünün tiyatro ekibi Türkiye turnesine çıkarak 18 ilde sahne almıştı. Tatvan Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Zafer Aygül, bir hafta sürecek olan gezilerinde Ankara, Sakarya, İstanbul ve Çanakkale illerindeki tarihi ve kültürel yerleri gezeceklerini söyledi. 20 kişilik genç ile bir grup halinde geziye başlayacaklarını belirten Aygül, “Buradaki amacımız daha önce il dışına çıkmamış gençlerimizle beraber diğer bölgelerimizdeki tarihi ve kültürel miraslarımızı tanımak, doğu ile batı gençleri arasındaki diyalogu sağlamlaştırarak bir kez daha birlik ve beraberlik içerisinde bir kültür ve sanat harekatı düzenlemektir. Batı gençliğinin de bölgemizdeki tarihi ve kültürel güzellikleri gelip görmelerinde öncü olmak istiyoruz” dedi.
Aygül, katkılarından dolayı Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

 
Japonlara mektuplu davet
 
Böyle inşaat olur mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cengiz, durmak bilmiyor
Aziziye Belediyesi, hizmet girmemiş mahalle ve sokak bırakmamak için yoğun ...
Başar, sonunda başardı
Erzurum istikametine demiryolu ile seyahati tercih edenler, artık konaklama ...
Talep durdu, kerestecilik tükendi
İnşaat sektöründeki durgunluktan yakınan kerestecilik sektörü, 2010 yılından ...
 
Ahi Evran rahmetle anılacak
23. Ahilik Haftası kutlamalarının başlamasına az bir zaman kala, Belediye ...
AKUT'tan tarihi atılım
Erzurum Topyolunda tarih canlandırılacak. 96 yıldır kullanılmayan tarihi ...
Kara, Meclisi ikna etti
Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı ve meclis katip üyesi organlarını meclis ...
 
Büyükşehir'den 2011 hizmeti
Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ücretsiz yabancı dil kursunu başarıyla ...
Anı’dan Milli Mesaj
Sultan Alparslan'ın 946 yıl önce Anadolu'ya ilk girişinde Anı'yı fethettikten ...
Çeşme kurutmak çözüm olacak mı?
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Çeşme sularından kaynaklanan sıkıntılarda ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva