Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
HABERLER>EKONOMÄ°
22 Nisan 2021 Perşembe - 12:44

DAP İdaresinden ETÜ projelerine destek

Doğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi (DAP) Başkanlığı tarafından 2021 yılı Yatırım Programı kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) iki projesi desteklendi.

DAP İdaresinden ETÜ projelerine destek

Doğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi (DAP) Başkanlığı tarafından 2021 yılı Yatırım Programı kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) iki projesi desteklendi. Bu kapsamda, “DAP’ın İzinde Kalkınmanın Peşinde Eğitim Projesi” ile “MUCİTPARK Kurumsal Kapasite Geliştirme ve Bilim Gönülleri Ağı (Mucitpark-Biga) Projesi” destek almaya hak kazandı.
“Tarım ve hayvancılığa bilimsel dokunuş sağlanacak”
“DAP’ın İzinde Kalkınmanın Peşinde Eğitim Projesi” ile bitkisel ve hayvansal üretimde verimlilik ve kalitenin yükseltilmesine yönelik eğitimler verilecek. Sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmayı amaçlayan projede Erzurum, Erzincan, Elazığ, Iğdır ve Kars illerinde tarım ve hayvancılıkla geçinen kesimin işgücü ve insan kaynağı potansiyelinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında toplam 750 kişiye 12 adet “Modern Hayvancılık Teknikleri” ve 8 adet “İyi Tarım Uygulamaları” eğitimi verilecek. Düzenlenecek bu eğitimler sayesinde çiftçilerin bilinç seviyelerinin arttırılarak verimli üretim yapmaları ve verilecek sertifikalarla ulusal ve uluslararası fonlardan daha fazla istifade etmeleri amaçlanıyor. Proje, Erzurum Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETÜSEM) ve Erzurum Ticaret Borsası iş birliğinde yürütülecek. 18 ay sürecek olan ve 220 Bin TL bütçeyle desteklenen projede Doç. Dr. Fatih Yıldırım (Yürütücü), Dr. Öğr. Üyesi Ahmet İlker Akbaba (Koordinatör), Doç. Dr. Hüseyin Daştan (Araştırmacı) ve Dr. Öğr. Üyesi M. Emirhan Kula (Araştırmacı) yer alıyor.
“MUCİTPARK, BİLİM GÖNÜLLERİ AĞI İLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”
DAP Başkanlığı tarafından desteklenen bir diğer proje ise “MUCİTPARK Kurumsal Kapasite Geliştirme ve Bilim Gönülleri Ağı (Mucitpark-Biga) Projesi” oldu. Bu projeyle hâlihazırda ETÜ bünyesinde faaliyetlerine devam eden MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi’nin beşerî ve fiziksel kapasitesi arttırılarak MUCİTPARK bünyesinde bulunan fiziksel imkânlardan ve atölyelerden daha geniş kitlelerin yararlanması hedefleniyor. Topluma hizmet ve sosyal sorumluluk bilinciyle yola çıkan proje kapsamında Bilim Gönülleri Ağı (Mucitpark-Biga) oluşturularak çocukların 21. yüzyıl becerilerine erişim imkânın artırılması amaçlanıyor. Bu yeni ağla birlikte toplumun tüm kesimlerinden çocukların STEAM eğitimlerine erişimi mümkün hale getirilecek ve STEAM alanında bölgenin önemli bir ihtiyacı olan eğitmen eksikliğinin giderilmesine katkı sağlanacak. 24 ay sürecek olan ve 500 Bin TL bütçeyle desteklenen projede Doç. Dr. Hüseyin Daştan (Koordinatör), Doç. Dr. Oğuzhan Ekinci (Proje Uzmanı) ve Dr. Öğr. Üyesi M. Emirhan Kula (Proje Uzmanı) yer alıyor.
Rektör Bülent Çakmak: “Yaşam boyu eğitimi destekliyoruz”
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Erzurum’a ve bölgeye hizmet sunmaya devam ettiğini belirten ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, bilimle erken yaşlarda tanışan çocukların üretkenliklerinin ve hayata bakış açılarının aynı oranda değiştiğini söyledi. ETÜ olarak teknolojinin her geçen gün hayatımızın içerisindeki etkinlik alanının genişlediğinin farkında olduklarını ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Rektör Bülent Çakmak, yaşam boyu eğitimi desteklediklerini ve bu kapsamda bilimsel merakın çocuk yaşlarda aşılanması gereken bir unsur olduğunu dile getirdi.

 
Olur Kaymakamı taburcu oldu
 
Erzurum’da ilgi çeken yaya geçidi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DOSİAD Şubat 2021 Bülteni yayımlandı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) Şubat 2021 dönemi ...
TOBB’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
Bakan Muş'tan ilk açıklama
Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Türkiye’nin ihracatının arttırılması, ...
 
TESK: ‘Çalışanlar ve piyasa rahatlayacak’
Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak ...
'Amacımız Karadeniz gazını milletimizle buluşturmak'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, “Fatih’in kazdığı Tuna-1, Türkali-1 ...
ETSO’da Slovenya gündemi
Slovenya'nın Türkiye Büyükelçisi Primoz Seligo, Büyükelçilik Ekonomik ...
 
'Gerçek esnaf Ramazan’ı ranta çevirmez'
Palandöken, Ramazan ayında gıda alışverişi konusunda uyararak, “Ramazan ...
Kadın kooperatifçiliğini güçlendirecek yeni proje
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kadın kooperatiflerinin ...
Erzurum tahsilatta ilk sırada
DOSİAD - Bölgede vergi tahsilatının tahakkuka oranı sıralamasında Tunceli ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva