Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Türk Medyası Filistin’in yanında
Türk Medyası Filistin’in yanında
HABERLER>EKONOMÄ°
12 Haziran 2018 Salı - 11:51

DAP’tan Urartu Gelişim Koridoru Projesi’ne destek

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Likarya Seyahat tarafından yürütülen ‘Urartu Gelişim Koridoru Projesi’nin kapanış toplantısı Van’da yapıldı.

DAP’tan Urartu Gelişim Koridoru Projesi’ne destek

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Likarya Seyahat tarafından yürütülen ‘Urartu Gelişim Koridoru Projesi’nin kapanış toplantısı Van’da yapıldı. DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, “Çalışma 15-20 gün içerinde başlayacak, ancak zaman içinde finansman ihtiyacını da karşılamaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Kapanış toplantısına, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Likarya Seyahat yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile proje paydaşları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

GÜRAY: “PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Toplantının açılışında konuşan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, ajans olarak projeyi çok önemsediklerini belirterek, şunları söyledi:“Bu proje alternatif bir turizm projesi olarak tasarlandı. Urartuyu bir marka değeri haline getirmek için paydaş kurum ve kuruluşlarla ne yapabiliriz bunu düşündük. Programlarımızdan bir tanesi de tematik turizmdi. Bu projenin yanı sıra web siteleri kurma çalışmalarına başladık. Alan adını satın alarak tescilledik. Urartu medeniyetini daha çok reklam mantığıyla tanıtacak bir belgesel filmi hazırlamayı da planlıyoruz. Son aşama olarak bir uluslararası Urartu sempozyumu düzenleyip tüm dünyanın dikkatini bölgemize ve ilimize çekmek istiyoruz. Bu proje, eğer iyi bir koordinasyon ve doğru pazarlama stratejileriyle desteklenirse ilimizin turizmi açısından çok etkili olacağını düşünüyorum. Bu güzel projede başta fikri ortaya koyan ve finansman desteği sağlayan DAP İdaresi’ne ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

YALÇIN: “VAN TURİZMİNE KATKIDA BULUNACAK”

Belediye olarak, belirlenen güzergahlarda çalışmaya hazır olduklarını belirten Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, bu projenin Van turizmine katkıda bulunacağına inandığını söyledi. Yalçın, “Peynirciler Çarşısı, tarımsal alandaki projeler, sıvatlar, mobil koyun banyoluğu, canlı hayvan pazarı gibi DAP’la yaptığımız çok büyük projeler bu şehre hizmet etmekte birlikte, bu projeyle de anlamlı bir yer tutmuş olacak. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

DEMİR: “FİNANSMANI HAZIR, 15-20 GÜNE START VERİLMİŞ OLACAK”

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Urartu Gelişim Koridoru Projesi’nin, 2015 yılında, 32 akademisyenin katılımıyla gerçekleşen ve bir ilk olan çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Söz konusu çalıştayda, 6 çalışma grubunun oluşturulduğunu ifade eden Başkan Demir, “Bunu Şamran Kanalının bir yürüyüş rotası oluşturulması noktasında başlatalım, ardından bunu genişleterek bir rota çalışmasını öngörmüştük” dedi.

9 aylık bir çalışma sonrasında bu rotaların oluşturulduğunu belirten Başkan Demir, belirlenen rotalarla ilgili şu bilgiyi verdi:“Ayanıs Kalesi zaten bakanlık tarafından başlatılmıştı, o halen devam ediyor. Bizim buradaki amacımız, kültür rotalarını belirlemekti. Bu kapsamda 3 tane rota belirlendi. Birincisi Menua Yolu, bu yaklaşık 121 km. lik bir güzergah, ikincisi Ayanis Yolu, bu da 125 km. lik bir güzergah, üçüncüsü ise Nemrut Yolu yani Bitlis Ahlat tarafındaki Nemrut Dağı’nı kastediyor. Orada da 85 km. olmak üzere üç tane rota. Bununla ilgili güzergahlara hangi noktalara ne tür yönlendirme levhaların konulacağı ve o güzergah noktasında konaklama, ihtiyaç giderme gibi lokasyonlar da belirlendi. Bunlar hem yürüyüş hem de bisiklet yolu şeklinde tasarlandı. Bu kapsamda bir tanıtım filmi de hazırlandı. Bu rotalarda yapılacak bazı sanat yapıları ve düzenlemeler var. Bu çalışmayı yerel düzeyde Van Büyükşehir Belediyesi ile yürüteceğiz. İlk etapta 600 bin liralık bir ödenek çıkardık ve protokolünü de imzaladık. İnşallah bu işler için 15-20 güne kadar start verilmiş olacak. Zaman içerisinde proje uygulanmasında alt yapıya ilişkin finansman ihtiyaçlarını mümkün olduğu kadar yine DAP İdaresi olarak karşılamaya devam edeceğiz. Artık bugünden itibaren DAP İdaresinin finansmanı, özellikle fiziki altyapı uygulamalarında Van Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ve pazarlama stratejisi ve tanıtım alanıyla ilgili de DAKA ile bu işi yürüteceğiz. Van ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

BATTAL: “DAP’IN VAN’A DESTEĞİ ÇOK BÜYÜK”

Projenin Van için önemli olduğunu, üniversitenin de bu projeye dahil edilmesinin isabetli bir karar olduğunu söyleyen Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, açılışta yaptığı konuşmada şunları kaydetti:“Van için önem arz eden bu projenin şimdi kapanış toplantısını yapıyoruz. DAP’ın başlattığı bu çalışma çok iyi bir çalışma. DAP’ın Van’a desteği de çok büyük. Üniversiteye de destekleri oluyor. Bu projenin üniversite ile yürütülmesi çok doğru bir karar. Çünkü, Urartuları bizim üniversitemiz çok iyi bilir. Bu projede üniversiteyle beraber yürürsek çıktısı daha yüksek olur. Bu çalışma Van’ın turizm kimliği oluşması açısından çok önemli. Anlamlı bu bulduğum bu çalışmadan dolayı emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

SUNUMLARLA DETAY BİLGİLER VERİLDİ, FOTOĞRAF SERGİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Konuşmaların ardından, proje ile ilgili hazırlanan tanıtım filmi gösterildi ve Hüseyin Eryurt’un ‘Proje Çıktıları’ ile Altan Özcan’ın ‘Güzergah’ sunumları gerçekleştirildi. Daha sonra, Türkiye’deki ilk uzun mesafe yürüyüş rotası olan ‘Likya Yolu’nu kültür turizmine kazandıran Proje koordinatörü Kate Clow’un projenin genel bir değerlendirmesini yaptığı konuşması yer aldı. Clow, konuşmasında Urartu Yolu’nun BM Dünya Turizm Örgütü’nün İpekyolu programına dâhil edilmesi gerektiğini söyledi. Program, ‘İran Örneği’ üzerine Marveh Farhoodi’nin İran’daki turizm alanlarına ilişkin İngilizce yaptığı sunumla son buldu.

Belirlenen üç rotayla ilgili ayrıca ‘Urartu Kültür Yolu Fotoğraf Sergisi’nin açılışı da yapıldı.

 
Doğu’da Kadir Gecesi Bereketi
 
Deligöz: 'Milletimizin oyunun rengi AK Parti’dir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavilioğlu ekonomiyi değerlendirdi
Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum’da katıldığı televizyon ...
Erzurum dış ticarette pozitif seyirde
Ekonomi Bakanlığı Nisan ayı dış ticaret verilerini paylaştı.
Erzurum Nisan ayı kredi verileri yayımlandı
TBB Nisan ayı nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı.
 
Erzurum’dan 31 ülkeye ihracat
Erzurum’dan bu yılın mayıs ayında 16, ocak-mayıs ayları kapsamında ise 31 ülkeye ihracat yapıldı.
Erzurum’dan ihracatta yüzde 8.84’lük artış
Erzurum’da bu yılın ocak-mayıs ayları arasında gerçekleştirilen ihracat, ...
ETSO’dan aidat borçlarına yapılandırma
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO), üye ve munzam aidat borçlarına, ...
 
2. OSB 2. etap ihalesi 12 Haziran’da
Erzurum’un sanayi altyapısına önemli katkı sunması beklenen 2. Organize ...
Arslan, müjdeyi verdi
Arslan. “Diğer taraftan, önemli bir tarım bölgesi olan Iğdır’ın da demiryolu ...
Erzurum Mayıs ayı TÜFE’si açıklandı
TÜİK Mayıs ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva