Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
HABERLER>EKONOMÄ°
19 Nisan 2019 Cuma - 12:04

DAİB Caucasus Buıld Fuarında

DAİB Tiflis/Gürcistan’da düzenlenen ve sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Caucasus Buıld Yapı ve İnşaat Fuarına inşaat ve bağlı sektörlerde faaliyet gösteren 20 firma ile katıldı

DAİB Caucasus Buıld Fuarında

DAİB koordinasyonu ve Ticaret Bakanlığı’nın Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Tebliği çerçevesinde 10-14 Nisan 2019 tarihlerinde Tiflis/Gürcistan’da düzenlenen ve sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Caucasus Buıld Yapı ve İnşaat Fuarına inşaat ve bağlı sektörlerde faaliyet gösteren 20 firma ile katılım sağlandı.

İnşaat malzemeleri ve makine-ekipmanları, binalarda enerji verimliliği, Aydınlatma ve Aydınlatma teknolojileri, zemin döşeme gibi özel bölümlerin de yer aldığı Caucasus Buıld Yapı ve İnşaat fuar ziyaretinde Birliğimiz sektör temsilcileri, Gürcistan ve komşu ülkelerden gelen muhataplarına erişmiş oldular. Ziyaret süresince firma temsilcileriyle işbirliği imkanlarını görüşen üyelerimiz yeni ticari ortaklıkların kapılarını açtı.

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver ve inşaat sektör temsilcilerinin yer aldığı 20 firmalık heyet organizasyonunda T.C. Tiflis Büyükelçiliği’ni ziyaret eden DAİB İnşaat Kümesi heyetini ağırlayan Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Gürcistan’daki yatırım imkanları, ticari fırsatlar ve işbirliği imkanları hakkında bilgiler verdi. Özellikle Gürcistan’ın yatırımcılar açısından olumlu fırsatları barındırdığından bahseden Yazgan, inşaat sektöründe iş yapmak isteyen iş adamlarına yardımcı olabileceklerini iletti. Tiflis Ticaret Müşaviri Kerim Özgün Hemdil’inde hazır bulunduğu toplantıda bölgelerin potansiyel ticari sektörleri ve bu potansiyelin ne şekilde fırsata çevrilebileceği üzerinde istişarelerde bulunuldu.

Fuar ziyareti ve T.C. Tiflis Büyükelçiliği ve Müşavirlik ziyaretinin ardından GÜRTİAD (Gürcistan - Türk İşadamları Derneği) ve MÜSİAD Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği ziyaret edilerek iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi ve pazarda daha güçlü bir şekilde yer almamız konularında geniş bilgi alış verişinde bulunuldu.

Program çerçevesinde Gürcistan’ın inşaat sektöründe en büyük fuarı olan Caucasus Buıld inşaat fuarı ziyaretinde yerel inşaat firmaları ile inşaat malzemesi toptancılarının stantlarını gezen heyet üyeleri, Gürcistan pazarında talep edilen ürünlere ilişkin ürün tanıtımı yaptı. Ayrıca düzenlenen ikili iş görüşmeleri organizasyonuna yerel firmaların ilgisi yüksek oldu. Toplamda 70’e yakın Gürcü firmanın katıldığı etkinlikte 200’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticari ilişkilerin yoğun olduğunu ifade eden DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, ‘‘Ticaret Bakanlığı ve Genel Sekreterliğimiz organizasyonunda, Gürcistan’a düzenlenen Yapı-İnşaat Sektörel Ticaret Heyeti programı sırasında gerçekleştirilen bu faaliyetler ile ihracat yapanların ihracat miktarlarının artırılması, hiç ihracat yapmamış firmalarımızın da gerek yabancı alıcılarla ticari görüşmeler yapmak, gerekse ürünlerinin dış pazardaki durumunu gözlemlemek, aynı sektördeki rakiplerini tanımak ve ihracat tecrübesi yaşamalarına imkan vermenin yanı sıra, ülkelerimiz arasındaki mevcut ikili ticari ilişkilerin ve genel anlamda dış ticaretin geliştirilmesi ve artırılmasına yardımcı olmayı hedefledik. ’’ açıklamasında bulundu.

 
Çomaklı, ÜAK Yönetim Kuruluna seçildi
 
Oltu’da sosyal hizmet dayanışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memiş turizm hedefini paylaştı
Erzurum Valisi Okay Memiş, turizm sektörüne destek veren kuruluşlara plaket ...
“Bu daha başlangıç”
Erzurum’da düzenledikleri fuarlarla ticari yaşamın önemli bir buluşma ...
Türkiye de azaldı, Erzurum’da arttı
Türkiye genelinde konut satışları 2019 Mart ayında bir önceki yılın aynı ...
 
Erzurum ekonomi dengesini korudu
Erzurum’da 2019’un ilk çeyreği kapsamında kişi başına düşen il geliri ...
Erzurum dış ticarette 1 milyar dolar eşiğinde
Erzurum’da 2002-2018 yıllarını kapsayan 17 yıllık süreçte 409.8 milyon ...
Erzurum’dan 10 yılda 279 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’da 2009-2018 yılları kapsayan 10 yıllık süreçte 279.2 milyon dolar ...
 
Erzurum çekirdek aile sayısında 30’uncu sırada
TÜİK Tek çekirdek aileden oluşan hanehalklarının illere ve türüne göre ...
Erzurum 23’üncü sırada
Erzurum yılın ilk çeyreğinde vergi tahsilat oranı yüksekliği bakımından ...
Narman çiftçisinin yüzü gülüyor
Narman İlçesi’nde tarımsal faaliyette bulunan çiftçilere yüzde 12 indirim dönemi başladı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva