KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>SÄ°YASET
30 Mayıs 2011 Pazartesi - 08:09

Dadaş sağduyusuna çağrı

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir 2010 ve 2011 yılında Erzurum’da gözlenen pozitif ekonomik gelişmelerin, AK Parti iktidarının alt yapı yatırımlarındaki başarılarının sonucu olduğunu söyledi.

Dadaş sağduyusuna çağrı

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir 2010 ve 2011 yılında Erzurum’da gözlenen pozitif ekonomik gelişmelerin, AK Parti iktidarının alt yapı yatırımlarındaki başarılarının sonucu olduğunu söyledi.
SİYASETTE MARKALAŞMA
Aydemir, Erzurum üzerinden yokluk ve yoksulluklarla siyaset etme döneminin bittiğini, AK Partinin taşıdığı ufukla, Erzurum’un siyasette değerleri, potansiyelleri ve özellikleriyle temsil edilme sürecine girdiğini kaydetti. Aydemir bu dönemi siyasette markalaşma olarak gördüğünü söyledi.
RESMİ VERİLER
Resmi eksenli ekonomik verilerin Erzurum’da olumlu bir süreci işaret ettiğini söyleyen Aydemir, ilde şirketleşme bakımından hızlı bir ivme yakalandığını, aktif mükellef sayısının artış kaydettiğini, teşvikli yatırımlarda kayda değer artış belirlendiğini, protestolu senet sayısının ise rekor düzeyde bir azalma gösterdiğini söyledi.
EKONOMİK ANALİZ
Teşvikli yatırımlarda 2011 yılı başından itibaren ortaya çıkan olumlu gelişmelere dikkat çeken Aydemir, Erzurum’da sadece bir aylık dönemde teşvikli yatırımlarda yüzde elli oranında artış olduğunu, mart ayında 10 olan teşvikli yatırım sayısının nisan ayında 15’e yükseldiğini söyledi.
ULUSAL SERMAYE ERZURUM YOLUNDA
Teşvikli yatırımlar içinde genel bazlı yatırımların çokluğuna işaret eden Aydemir, bu yoğunlaşmanın ulusal sermayenin Erzurum’a yönelişi olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kış Sporları ve Turizmi ile ikinci üniversitenin açılmasının Erzurum ekonomisine yeni bir enerji taşıdığına vurgu yapan Aydemir, tüm bunların sonucunda ildeki faal vergi mükellefi sayısının artış kaydettiğini, protestolu senet sayısının ise yüzde 50’lere varan oranda gerilediğini ifade etti.
İSTİHDAMA ÇÖZÜM
Erzurum’da hayata geçirilecek teşvikli yatırımların emek yoğun ve bilişim yoğun olarak gerçekleşmesinin ildeki istihdam açısından da önemli olduğunu bildiren Aydemir, özellikle bilişim yoğun yatırımların artışında Ata Teknokent yatırımının tetikleyici rol oynadığını anlattı.
TİCARET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER
Erzurum’da sağlık alanındaki yatırımların ticaret sektörü için yeni bir ufuk oluşturduğunu, sağlık kampüsüyle birlikte hizmete girecek 6 yeni hastanenin de sektörde yeni bir süreç başlattığını ifade eden Aydemir,”AK Parti iktidarı döneminde başlatılan yatırım hamleleri ticaret sektöründe çeşitliliği artırmış, alternatif ticaret yollarını açmıştır. Bu süreç aynı zamanda imalat sektörü içinde yeni tercihler oluşmasına zemin hazırlamıştır.” dedi. Markalaşma ve patent sürecinin de ciddi bir ivme kazandığına değinen Aydemir, imalat sektöründeki olumlu gelişmelerin markalaşma taleplerini artırdığını söyledi.
ERZURUM TARİHİ GÖRKEMİYLE BULUŞUYOR
AK Parti iktidarının 8.5 yıllık dönemde geçmiş iktidarların yol açtığı içine kapanık, sorunlarıyla yalnız bırakılmış Erzurum vizyonunu, bölgede lider il konumuna taşıdığını, Erzurum’un bölge sosyo ekonomik performansına yön verir hale geldiğini aktaran Aydemir şunları söyledi, “ Erzurum görkemli mazisinde medreseler, müderrisler şehriydi. Erzurum bugün de Üniversiteler şehridir. İpekyolu üzerinde ticaret merkezi olan Erzurum bugün Doğu Anadolu Bölgesinde bir ticaret, bir lojistik merkez durumundadır. Geçmişinde İmarethaneleri, Şifahaneleriyle meşhur Erzurum bugün Sağlık tesisleri, Sağlık Kampüsü, Çağrı merkezleri, Hava ambulans sistemleriyle bir Sağlık Şehridir. AK Parti iktidarı Erzurum’u tarihi görkemiyle buluşma noktasına taşımış, geçmiş iktidarların sıradanlaşma sürecine ittiği Erzurum’u özellikli il, marka il konumuna getirmiştir. Elini vicdanına koyan herkes bunun farkındadır. Dadaş sağduyusu, AK Parti’ye 12 Haziran’da bu hakkı sandıkta teslim edecektir.”

 
Yılmaz yangınzedeleri ziyaret etti
 
CHP adayları Oltu'daydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz yangınzedeleri ziyaret etti
AK Parti milletvekili adayı Adnan Yılmaz, Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı ...
'Erzurumlu vefalıdır'
Ak Parti Milletvekili Muhyettin Aksak 12 Haziran seçim çalışmalarını aralıksız ...
Yavilioğlu 2023 yol haritasını açıkladı
Ak Parti Milletvekili adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Sivil Toplum Örgütlerini ...
 
'Vatandaşın AK Partiye güveni tam'
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ilçelerde gerçekleştirdiği ...
Öztürk seçim hedeflerini açıkladı
Erzurum MHP Milletvekili adayı Oktay Öztürk, Yargı yetkisinin kullanılmasında ...
BBP milletvekilleri tanıtım turunda
Büyük Birlik Partisi Erzurum Milletvekili adayları İHA Erzurum Bölge Müdürlüğünü ...
 
Aksak köyleri ziyaret ediyor
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Muhyettin Aksak seçim çalışmalarına ...
Akdağ 2023 Erzurum Vizyonunu açıkladı
Başbakan Erdoğan’ın önderlinde Türkiye ve Erzurum’da 8.5 yıl bunun peşinden ...
Aksak'tan Oltu çıkarması
Oltu ilçesinde 12 Haziran Milletvekilliği Genel Seçim çalışmalarını sürdüren ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva