Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
PFDK kararları açıklandı
PFDK kararları açıklandı
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
HABERLER>EKONOMÄ°
8 Kasım 2010 Pazartesi - 05:19

Daphan projesi hala tamamlanmadı

Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, 2010 yılı çalışma sezonunun sonuna doğru yaklaşıyor. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, Erzurum ve bölgede bu yıl yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.

Daphan projesi hala tamamlanmadı

Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, 2010 yılı çalışma sezonunun sonuna doğru yaklaşıyor. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, Erzurum ve bölgede bu yıl yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu. DSİ 8.Bölge Müdürlüğü’nün, Erzurum başta olmak üzere Ağrı ve Erzincan illerini içine alan 47 bin 227 kilometrekare alanda faaliyet gösterdiğini hatırlatan Bahadır, “Müdürlüğümüz sorumluluk sahasının coğrafi yapısı sebebi ile sulama ve içme suyu projelerinin yanı sıra taşkın ve rusubat projelerinin önemi daha da ön plana çıkmaktadır.” dedi. 
DSİ 8. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, 2010 yılı iş sezonu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2010 yılı çalışma programında Erzurum’da 46 adet, Erzincan’da 10 adet ve Ağrı’da 10 adet olmak üzere toplam 66 adet iş bulunduğunu aktaran Mustafa Bahadır, “Bu işlerden Erzurum’da 12 adet, Erzincan’da 5 adet ve Ağrı’da 4 adet iş olmak üzere toplam 21 adet işin bitirilerek işletmeye alınması hedeflenmektedir. Bu kapsamda 1 il, 2 ilçe, 2 belde ve 2 mahalle olmak üzere toplam 7 adet yerleşim yeri ile 432 hektar tarım arazisi taşkından korunmuş olacaktır.” diye konuştu.
Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Ağrı’da 2010 yılı içerisinde 5 ve 11 Mayıs tarihlerindeki aşırı yağışlar sonrasında il merkezi ve ilçelerde taşkınlar oluştuğunu hatırlatan DSİ 8. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, “Ağrı’da yaşanan taşkın sonrasında Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün destekleri ile Ağrı il merkezindeki Murat Nehri, Karasu, Ahmak, Taşhçay ve Körçay derelerinde ve ilçelerde taşkın koruma çalışmalarına Bölge Müdürlüğümüz makine ve ekipmanlarının yanı sıra diğer bölgelerden gelen çok sayıda iş makinesi ile başlanılmıştır. 25 Ekim 2010 tarih itibari ile Ağrı il merkezi ile ilçe ve köylerinde toplam 47 bin 630 metre uzunluğunda taş tahkimatlı şedde imalatı yapılmıştır.” şeklinde konuştu.
Söz konusu çalışmalarının yanı sıra, sulama ve içme suyu inşaatı ile proje yapım işlerinin de, program çerçevesinde devam ettiğini kaydeden DSİ 8. Bölge Müdürü Bahadır, “Bu kapsamda, Erzurum ilinde Pazaryolu Barajı İnşaatı, Daphan Ovası 2. Kısım İnşaatı, Pasinler Regülatörü Sulaması İnşaatı; Ağrı ilinde Ağrı Yazıcı Ovası Sulaması İnşaatı, Ağrı İçme Suyu Arıtma Tesisi İnşaatı, İçme Suyu İsale Hattı İnşaatı yer almaktadır. Erzurum Pazaryolu ilçesindeki 579 hektar tarım arazilerini sulamak maksadı ile inşa edilen Pazaryolu Barajı’nda yüzde 80 mertebesinde fiziki gerçekleşme sağlanmış olup, baraj inşaatının 2011 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir.” diye konuştu. 
Erzurum il merkezi civarında yer alan Daphan Ovası’nın 12 bin 039 hektar alanların kısmını sulu tarıma kavuşturacak olan Daphan Ovası II. Kısım İnşaatı’nda yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlandığını vurgulayan Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, şunları kaydetti: “2011 yılında sulama inşaatı bitirilerek işletmeye alınması hedeflenmiştir. 12 bin 038 hektarlık tarım alanım sulayacak olan Sakalıkesik Ovası Sulaması İnşaatının ihalesi yapılmış olup, ihale süreci devam etmektedir. Ağrı il merkezi civarındaki tarım alanlarını modern sulama sistemleri ile sulayacak olan Ağrı Yazıcı Sulaması İnşaatı ile toplam 25 bin 495 hektar alanlık tarım arazisi sulanacaktır. Ağrı Yazıcı Sulamasında yüzde 40 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Yine Ağrı il merkezi ile civarındaki 15 adet köyün içme ve kullanma suyunu temin edecek olan Ağrı İçme Suyu Projesi’ndeki Arıtma tesisi inşaatında yüzde 55 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Projenin 12 Nisan 2011 tarihinde bitirilmesi hedeflenmiştir. Ağrı İçme suyu Projesi kapsamında yapılan İsale Hattı İnşaatı ise, 2010 yılı Temmuz ayında ihale edilmiştir. Bugüne kadar yüzde 10 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.”
 

 
Tüm yollar 2011'e çıkıyor
 
Türk olmak nasıl bir duygudur?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanayimiz yok, mahallemiz var
İllerin gelişmişlik göstergesi olarak nitelendirilen sanayi, Erzurum’da ...
DAİB'den ihracaat atağı
İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, geçtiğimiz günlerde ...
Kaynatalar masrafta..
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Erzurum’un Pasinler ilçesinde nişanlı kızlara ...
 
Vatandaşın gücü, satıcıların insafı yok..
Canlı hayvan varlığındaki azalma ve et fiyatlarındaki hızlı yükseliş, ...
Esnafa şeker gibi kredi
Erzurum’da düzenlenecek olan 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ...
EESOB, doğru yolda
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), internet üzerinde ...
 
Esnaf söz değil, icraat istiyor
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı M. Zeki Akal, ...
Çalıştay çözüm olacak mı?
Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerin kalkınma problemlerinin ele alınacağı, ...
Buzağılar güzellikte yarıştı
Narman ilçesinde hayvancılığı teşvik için 13’üncüsü yapılan ‘En İyi Buzağı’ ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva