Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
13 Eylül 2021 Pazartesi - 11:29

Davutoğlu evlat nöbetindeki ailelerle tartıştı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bazı ailelerle tartıştı.

Davutoğlu evlat nöbetindeki ailelerle tartıştı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bazı ailelerle tartıştı. Nöbet tutan bir babaya, "Yalan söyleme, sizi provoke edenlere uymayın" diyen Davutoğlu, ziyareti hızlandırarak çadırdan ayrıldı.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 741. gününde ziyaret etti. Ailelerle görüşen Davutoğlu’na “Bizi kendi yerinize koyun HDP’ye destek vermeyin” diyen annelerden İmmihan Nilifırka'ya yanıt veren Davutoğlu, "Biz destek vermiyoruz” dedi.
Annelerden Solmaz Övünç ise, “Bizi bir gün bile dile getirmediniz” sözüne yanıt veren Davutoğlu, “İlk ben ağırladım başbakanlıkta, yanlış söylüyorsunuz. Onlar bizim evlatlarımız hiçbir hakları yok” dedi. Annelerden Nilifırka “HDP’yi desteklemeyin yazıktır” size deyince, Davutoğlu sert tepki göstererek, “Destekleyenlere yazıktır, bu evlatlara ilk biz sahip çıktık, biz yine sahip çıkacağız" yanıtını verdi. Davutoğlu daha sonra başbakanlık döneminde görüştüğü ailelerin yanına giderek “İlk kim çıktı sahip sizin çocuklarınıza, biz sizin çocuklarınızı getireceğiz demiştik” diye konuştu. Anne İmmihan Nilifırka daha sonra sinir krizi geçirince Ahmet Davutoğlu, babalara yöneldi.
DAVUTOĞLU, BABALARLA BİRBİRİNE GİRDİ
Babalardan Süleyman Aydın Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı diyalogda, evlatlarını istediğini belirtti. Aydın daha sonra Davutoğlu ile yaşadığı gerginlikte, “Başbakanlık döneminizde bu evlatlar gönderildi, siz bugün Diyarbakır’a 3. gelişiniz, anne size HDP’ye destek vermeyin diyor siz de çocuklarınıza sahip çıksaydınız diyorsunuz. Sahip çıksaydınız, HDP’nin kapatılmasına karşı çıkmazdınız, HDP'ye destek veren Kandil'e de destek verir. Sizin evladınız 1 saat eve gelmese ne yapardınız, ben 6 yıldır bu evladımdan ayrıyım” dedi.
“YALAN SÖYLEME, SİZİ PROVOKE EDENLERE UYMAYIN”
Ahmet Davutoğlu evlat nöbeti tutan baba Süleyman Aydın’a “Ben öyle bir şey demedim yalan söyleme Allah'tan kork, bu çocuklar bizim de çocuklarımız onlarla mücadeleyi ben yaptım, bırak öyle şeyi, burada siyaset yapma biz bu çocuklara sahip çıkacağız buradayım onun için. Bir dakika dinle beni, öfkeni anlıyorum ama bunların hepsinin hesabını soracağız. Her cezayı vermek lazım onlara, sizi ben ağırladım başbakanlıkta, PKK ile mücadelede ben değil miydim Diyarbakır’da sizi provoke edenlere uymayın” diye konuştu.
DAVUTOĞLU DAHA SONRA EŞİYLE BİRLİKTE ÇADIRDAN AYRILDI
Ailelerden Süleyman Aydın, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Davutoğlu’nu gördünüz, HDP konusu olduğu zaman rahatsız oldu, anne evladını istedi HDP’ye sahip çıkmayın dedi, o da ‘siz de kendi çocuklarınıza sahip çıksaydınız’ dedi. Bizim çocuklarımızın yaşı tutmuyordu, 14 yaşında çocuklardı, benim kolumu tuttu neredeyse bana şiddet uygulayacaktı, bir başbakana yakışır mı, nefretle kınıyoruz burada” şeklinde konuştu.
“BİZ DERDİMİZİ ANLATMAYA ÇALIŞTIK ADAM BİZİ VURMAYA KALKTI”
Celil Begdaş adlı baba ise, “Biz derdimizi anlatmaya çalıştık neredeyse bizi vuracaktı. Kaldıramadı haksız olduğu için, senin döneminde bütün çocuklar gitti, HDP’yi desteklemiyor diyor destekliyorsun. Sen burada HDP kapanmasın dedin neden dedin o zaman destekçisisin. Biz onun ziyaretini samimi bulmadık” dedi.

 
MİT ve TSK’dan PKK’ya nokta operasyon
 
Erzurumspor Ümraniye maçını Gençerler yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİT ve TSK’dan PKK’ya nokta operasyon
Terör örgütü PKK/KCK’nın sözde HPG Dış İlişkiler Sorumlusu ‘Cevher’ kod ...
71 kaçak göçmen ile 2 organizatör yakalandı
Van’ın Gürpınar ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzensiz göçmen ...
98 kilo 600 gram uyuşturucu ele geçirildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen ...
 
Komandolar imdada yetişti
Nemrut Dağı'nın 2900 rakımındaki tepede mahsur kalan 6 kişi Ahlat Komando ...
‘1 örgüt mensubu teslim oldu’
İçişleri Bakanlığı, ikna çalışmaları sonucu 1 terör örgütü mensubunun ...
Erzurum’da uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce ...
 
UYAP'ta güncelleme
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde (UYAP) ...
Erzurum’un 8 aylık trafik bilançosu açıklandı
DOSİAD SOSYAL ARAŞTIRMALAR - TÜİK 2021 Ağustos dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı.
Erzincan yolunda kaza: 3 yaralı
Erzincan’da şarampole uçan yabancı plakalı otomobildeki 3 yaralı, itfaiye ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva