Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
23 Eylül 2020 Çarşamba - 04:15

Destici: 'Topyekun cevap vermeliyiz'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “ ‘Bizim ne işimiz var orada’ dedikleri yerlerde binlerce kilometre öteden Fransa’nın, ABD’nin ne işi var. Bunları sorgulamayanlar Türkiye’ye soruyorlar. Biz oralarda olmazsak Antalya körfezine hapsolma gibi bir tehlikemiz var" dedi.

Destici:  Topyekun cevap vermeliyiz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “ ‘Bizim ne işimiz var orada’ dedikleri yerlerde binlerce kilometre öteden Fransa’nın, ABD’nin ne işi var. Bunları sorgulamayanlar Türkiye’ye soruyorlar. Biz oralarda olmazsak Antalya körfezine hapsolma gibi bir tehlikemiz var" dedi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bir televizyon programında katıldığı programda Doğu Akdeniz’de yükselen gerilimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dış politikanın milli bir mesele olduğuna değinerek, “Biz Türk Milliyetçileri olarak hadiseye hep böyle baktık. Böyle bakmaya devam ediyoruz. İktidarda kimin olduğu önemli değil. Irak’ın kuzeyinden başlayıp, Suriye’nin kuzeyinden devam eden ve sonunda Libya’ya gelerek meşru hükümetle imzaladığımız bir Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması var. Yunanistan başta olmak üzere, Mısır, İsrail ve onların arkasındaki küresel emperyalist güçler ve Avrupa Birliği’ni rahatsız etti. Her ülke anlaşmalar yapabilir ama konu Türkiye olduğunda Doğu Akdeniz’de Türkiye olmadan hedefleri var. Dışarıda bunu anlıyoruz ama içeride anlayamıyoruz. Libya’ya tezkere oylanıyor maalesef CHP ve HDP’nin başını çektiği İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin de içinde olduğu Millet İttifakı buna hep birlikte ‘Hayır’ diyor. Asker göndermeye yine aynı şekilde ‘Hayır’ deniyor. ‘Bizim ne işimiz var orada’ dedikleri yerlerde binlerce kilometre öteden Fransa’nın, ABD’nin ne işi var. Bunları sorgulamayanlar Türkiye’ye soruyorlar. Biz oralarda olmazsak Antalya körfezine hapsolma gibi bir tehlikemiz var. Yunanistan, Türkiye ile boy ölçüşebilecek bir ülke değil ama arkasına Fransa’yı, Almanya’yı alarak Türkiye’ye karşı bir kuvvet gösterisinde bulunuyor ve Türkiye’nin hemen burnunun dibinde olan ve hem Lozan ile hem Paris Antlaşması ile silahsızlandırılması kayıt altına alınmış ve asker bulundurulmayacak adacıklara Yunanistan asker çıkartıyor, silah yığınağı yapıyor. Türkiye’nin bunu seyretmesi söz konusu değil. Daha öncesini konuşacaksak Lozan’dan başlamamız lazım. Lozan’da bu adalar neden İtalyanlara bırakılmış. Hadi Lozan’da ülke kurtarılmış, belli zorluklar vardı. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra İtalyanlar on iki adalar başta olmak üzere adaları terk edip, İnönü döneminde onlara teklif ediliyor. Türkiye bunu kabul etmiyor. Biz ikinci Dünya Savaşı’nda yokuz diyor. Daha sonra bu adalarla ilgili Paris Antlaşmasına oturuluyor. O zaman ki yetkililerimiz Türkiye’den bu antlaşma masasına oturmak için izin istiyor. İnönü hükümeti yine aynı cevabı veriyor ve tamamen adaları Yunanistan’a bırakıyoruz. Adaların Yunanistan’a bırakılması o dönemdir. O zaman bir statü belirleniyor ama bu statünün içinde de asker bulundurma ve silahlandırma yok” diye konuştu.
''Topyekun cevap vermeliyiz''
BBP Genel Başkanı Destici, Yunanistan’da çıkan bir gazetede Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ifadelere dikkat çekerek, “Türkiye içindeki muhalefetin yıkıcı muhalefet yapmaktan vazgeçmesi lazım. İyi niyetliyseler hem Doğu Akdeniz hem de Yunanistan konusunda hükümetin yanında olmaları lazım. Yunanistan’daki bir gazete Türkiye gibi büyük bir devletin Cumhurbaşkanına hakaret, hatta küfür etme gücünü nereden alıyor. Buna topyekun bizim cevap vermemiz lazım. Hakkını yemeyelim muhalefet partilerinden bazıları hafif sesle de olsa cevap verdiler ama güçlü bir şekilde ‘Haddini bil’ dememiz lazım. Yunanistan bir de gözdağı vermek için tatbikat yapıyor ama Türkiye bunlardan korkacak bir ülke değil. Vakti geldiğinde Batı Trakya da Selanik de, Adalar da gerçek sahibine kavuşacaktır” şeklinde konuştu.
''Türkiye güçlenirse, İsrail Gazze'de zulüm yapamaz''
Türkiye’nin Doğu Akdeniz başta olmak üzere yaşadığı gerilimde neden yalnız kaldığının sorulması üzerine konuşan Destici, “Bunun birkaç sebebi var. Birincisi Türkiye’nin güçlenmesini istemiyorlar. Sadece emperyalistler değil, Doğu Akdeniz’e sınır olan diğer ülkelerde istemiyor. Meseleye İsrail açısından bakarsak Türkiye güçlenirse Filistin’de, Gazze’de zulüm yapamayacak. Meseleye Mısır açısından bakarsak bir darbe oldu ve Türkiye darbeci Sisi’yi tanımıyor. Herkes kendi menfaati açısından bakıyor. Libya ile neden bu kadar kolay anlaşabildik? Çünkü Libya zor durumda ve şu anda meşru hükümetinin de Libya’nın bölünmesine karşı Türkiye ile işbirliğini seçti çünkü burada tek samimi olan Türkiye. Fransa neden istemiyor. Çünkü Türkiye’nin bugün güçlü 3 tane sondaj gemimiz var. Türkiye tabiri caizse geçmişte etliye sütlüye karışmıyordu. Doğu Türkistan gündeme getirilmemiş, Musul gündeme getirilmemiş, Kerkük gündeme getirilmemiş, Türkmeneli bölgesi, Halep gündeme getirilmemiş. Hatta şöyle bir politika izlenmiş, biz sadece sınırımızın içinden sorumluyuz, sınırımızın dışındakilerle ilgimiz yok demiş. Bunu sadece Türk Milliyetçileri gündeme getirmiş” açıklamasında bulundu.

 
AK Parti’den sağlık hizmeti
 
Gül: ‘Kimse toplum yargıçlığına soyunmasın’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den sağlık hizmeti
AK Parti Dış ilişkiler Başkanlığı, “Yeni Koronavirüs Salgınının Gelişim ...
AK belediyelerden eğitime destek
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin ...
Milletvekili Aydemir: ‘Erzurum Ahi otağıdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Ahi doğruluk odağında ...
 
Öz ve Sekmen beklentilerini paylaştılar
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, COVID-19 salgını nedeniyle ...
AK Parti İl Kongreleri Ekim’de başlıyor
İl kongrelerine de ekim ayı ortasından itibaren başlatmayı planladıklarını ...
Milletvekili Aydemir: ‘Sağlık çalışanları birer kahraman’
Milletvekili Aydemir, ‘Sağlık çalışanları; Doktor, Hemşire, Ebe, Sağlık ...
 
‘Ahilik kültürünü geleceğe taşımalıyız’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Ahilik, Türk milletinin zengin ...
Sunar: ‘Ahilik yüksek bir vicdan öğretisidir’
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, ahilik kültürünün yalnızca ...
Yanılmaz AK Gençlere seslendi
Erzurum Büyükşehir Belediyesince Diplomasi Akademisi etkinlikleri kapsamında ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva